„Padėtis yra kur kas stabilesnė nei buvo vakar. Iš esmės visi gedimai, kurie mums buvo žinomi iki vakar (šeštadienio - BNS) vakaro pašalinti, ir tiems vartotojams elektros energijos tiekimas atkurtas. Tačiau šeštadienio vakarą ir sekmadienio naktį gauta pranešimų apie naujus gedimus“, - sakė „Lesto“ atstovas ryšiams su visuomene Martynas Burba.

Jo duomenimis, dėl gamtos stichijos padarinių kol kas be elektros yra apie 300 vartotojų Šalčininkų rajone. 117 vartotojų Pasvalio rajone be elektros liko dėl naktį įvykusio gedimo. Kituose regionuose elektros neturi po keliasdešimt vartotojų.

Nuo penktadienio elektra dėl stichijos padarinių skirtingu metu buvo dingusi Klaipėdos, Šiaulių, Vilniaus, Utenos regionuose, Prienų, Marijampolės ir Lazdijų rajonuose. Energijos tiekimas buvo sutrikęs tūkstančiams vartotojų.

Nuo šeštadienio ryto ugniagesiai 16 kartų vyko šalinti išverstų medžių ir nulūžusių šakų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje BNS informavo, kad iškvietimų būta po truputį visoje Lietuvoje.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, sekmadienį pūs 15-17 metrų per sekundę vėjas, pajūryje - iki 23 metrų per sekundę.

Dėl didelių bangų į Klaipėdos uostą laivai dar negali įplaukti

Jau dvi paros dėl stipraus vėjo ir didelio bangavimo eismas Klaipėdos jūrų uoste ribojamas.

Klaipėdos jūrų uosto kapitono Adomo Aleknos teigimu, įplaukti į uostą laukia 13 laivų. Trims laivams pavyko uostą palikti sekmadienio naktį ir rytą.

Pasak A.Aleknos, locmanas naktį buvo išplaukęs į jūrą pažiūrėti, kokia padėtis. Tuomet bangos jūroje siekė penkis metrus. Laivyba sutrinka, kai bangos siekia tris metrus.

Kapitonas tvirtino, kad sinoptikų prognozės rodo, jog vėjas nerims ir sekmadienį, jo gūsiai gali siekti iki 23-26 metrų per sekundę.

„Rimti žada tik rytoj (pirmadienį - BNS)“, - sakė A.Alekna.

Laivyba Klaipėdos jūrų uoste dėl stipraus vėjo sutriko penktadienio rytą.

Pagal Klaipėdos uosto taisykles, pučiant stipresniam kaip 20 metrų per sekundę vėjui, kiekvienu konkrečiu laivo plaukimo ir švartavimo klausimu sprendžia uosto kapitonas, atsižvelgdamas į oro sąlygas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)