A. Griškonienė sako, kad sunkiausia užduotis, su kuria susidūrė, – skirti darbus kitiems, mat ilgą laiką abu su vyru buvo įpratę viską daryti patys.

„Projektas apvertė gyvenimą 180 laipsnių kampu. Anksčiau pati sau buvau ir vadovas, ir vadybininkas, ir darbuotojas, tai labai sekino, norėjosi kompetentingesnių kolegų, nes jau buvo pradėjęs kilti vidinis pyktis. Akademijos „Kiekvienas gali“ metu labiausiai įstrigo paskaitos apie atsakomybių perdavimą, darbų paskirstymą kitiems“, – pasakoja pašnekovė.

Anot A. Griškonienės, „Swedbank“ projektas paskatino telkti savanorius, mat „Galimybių dirbtuvės“ yra nevyriausybinė organizacija, kuri nesiekia pelno, o vykdo socialinę misiją.

„Nutiko taip, kad man teko perleisti visas atsakomybes laikinai pareigas einančiai darbuotojai, nes aš perdegiau. Dabar turiu šešių savaičių nedarbingumą, ir tai visiškai laužia gyvenimą į kitą pusę. Pirmiausia bandau atsigauti. Nuo mažens esu pratusi visi sprendimus priimti pati, atrodo, kad aš padarysiu geriausiai, to gal negali kiti, aš labiausiai savimi pasitikiu, tad nebuvo paprasta perduoti savo kūdikį – organizaciją, kurią sukūriau, man tai buvo „kosmosas“. Dabar suprantu, kad per ilgai delsiau neperduodama darbų“, – atvirauja socialinių dirbtuvių suaugusiems, turintiems intelekto negalią, įkūrėja.

Moteris sako, kad dirbtuves įkūrė vedina noro padėti negalią turintiems žmonėms tapti labiau savimi pasitikintiems, kad jie jaustųsi naudingi, galėtų taptų finansiškai nepriklausomi nuo pašalpų. Į projektą „Kiekvienas gali“ A. Griškonienė sako ėjusi pastiprinti rinkodaros žinių, tačiau gavo daug daugiau naudos, nei tikėjosi.

„Dabar apsivertė viskas, buvau priversta padaryti pokyčių. Niekada nesu turėjusi šešių savaičių nedarbingumo. Gyvenimas privertė sustoti. Man sunkiausia buvo laužyti savo įsitikinimus. Ne viskas pavyko iškart, nes Prienuose nėra lengva rasti darbuotojų. Sulaukėme užklausų ir iš Kauno, bet žmonės nusprendė, kad per toli važinėti. Vienu metu susidūriau ir su nenoru ar negebėjimu perimti kai kuriuos darbus, buvo apėmusi neviltis, vėl viską pradėjau į savo rankas. O dar ir mano vyras skatino, kad galime susitvarkyti. Kai pavyko rasti naują darbuotoją, laukėme, kada atvyks iš užsienio, ir dabar puikiai dirba“, – atvirauja A. Griškonienė.

Pašnekovė sako, kad paskata eiti į priekį tapo ir kitų žmonių gerumas. Nusprendus ieškoti, kam perleisti rinkodaros darbus, atsirado įmonė, kuri neatlygintinai sutiko rašyti tekstus, padėti viešinti „Galimybių dirbtuvių“ veiklą.

„Esu labai dėkinga Rasai Verkauskaitei-Kazanskienei už palaikymą ir už tai, kad mus priėmė į „Swedbank“ „Kiekvienas gali“ akademiją. Mūsų tikslas – užimti žmones su intelekto negalia, surasti jiems darbų, mes esame socialinis verslas. Akademija padėjo ir veiklos viešinimo klausimu – pagaliau atsiranda mūsų internetinis puslapis, mat dvejus metus dirbome neturėdami priemonės viešintis. Be to, projektas padėjo atsirasti įmonei, kuri mums gelbėja“, – dalijasi pašnekovė.

Viešosios įstaigos įkūrėja sako, kad stiprybę darbe suteikia ir tai, jog dirbti ateinantys neįgalūs žmonės atranda bendravimą, atlikdami fizinį darbą jaučiasi reikalingi, tad „Galimybių dirbtuvės“ jiems yra ne tik darbo, bet ir socialinių ryšių vieta. Be to, žmonės noriai atlieka ne tik su darbu susijusias užduotis: klientams kuria verslo dovanas – jaukius namelius-žvakides. Kartu jie tampa vis stipresne bendruomene, tad, anot A. Griškonienės, jai reikėjo laiku atsitraukti ir pažvelgti į viską iš šalies, kad pailsėjusi su naujomis idėjomis galėtų plėsti veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją