Duonos ir saldumynų gamybą vykdanti, aštuoniose šalyse – tarp jų ir Lietuvoje veikianti, daugiau nei 15 tūkst. darbuotojų turinti kompanija savo pavyzdžiu įrodė, kad žmonės gali veržtis dirbti ir į kepyklą, jei tik joje darbuotojui, jo augimui ir karjeros galimybėms skiriamas reikiamas dėmesys, rašoma pranešime spaudai.

„Konkurencija dėl talentų darbo rinkoje taip pat kaip ir duonos gamybos sektoriuje nuolat auga. Įmonės konkuruoja dėl darbuotojų, todėl norint pritraukti ir išlaikyti gerus profesionalus reikia iš tiesų pasistengti. Šiandien tai yra vienas didžiausių iššūkių mūsų veiklos srityje“, – sako M. Fyrstén.

Ne tik pačioje Suomijoje, bet ir kitose šalyse, kompanija yra užsitarnavusi gerą darbdavio vardą, rašoma pranešime. M. Fyrstén teigimu, to pasiekti pavyko iškėlus labai tikslius tikslus ir suformulavus aiškią strategiją bei sau kaip darbdaviui taikant tokius pat aukštus standartus, kaip ir kompanijos gaminamiems produktams.

„Mes prisiimame atsakomybę už tai, ką darome, todėl, ar kalbėtume apie dėmesį mūsų gaminiams, ar apie rūpinimąsi savo darbuotojais, visuomet į tai dedame maksimalias pastangas. Pagarba vienas kitam, susitelkimas ir darbas drauge dėl bendrų siekių yra mūsų principinės vertybės, suteikiančios pagrindą mūsų žmogiškųjų išteklių strategijai. Visuomet stengiamės būti geriausiu darbdaviu“, – pasakoja M. Fyrstén.

Anot jos, neretai tenka susidurti su požiūriu, kad darbas kepykloje yra monotoniškas ir neįdomus, tačiau paskatinus darbuotojus pasirinkti naujas atsakomybes ir išbandyti naujas galimybes šis požiūris pasikeičia.

„Nuolat ieškome naujų, geresnių būdų dirbti, o į šį procesą įtraukiame ir pačius darbuotojus, skatiname jų įsitraukimą. Be to, kepėjams siūlome įvairių mokymo, tobulėjimo programų, palaikome nuolatinę darbų rotaciją, todėl nuoboduliu mūsų kepyklose tikrai nekvepia. Priešingai, darbuotojai turi galimybę kone kasdien išmokti ką nors naujo ir atskleisti savo potencialą skirtingose srityse“, – sako M. Fyrstén.

Anot kompanijos atstovės, kiekvienas įmonės darbuotojas pradėjęs dirbti kaip kepėjas turi visas galimybes savo karjerą bendrovėje pasukti praktiškai bet kokia kryptimi arba, jei tokios perspektyvos jo nevilioja, gilinti savo įgūdžius pozicijoje nuo kurios ir pradėjo. Tokios galimybės, anot M. Fyrstén, ir daro kompaniją patrauklia darbuotojams.

„Mūsų bendrovėje talentingi darbuotojai yra labai vertinami, o talentais mes laikome ne tik gebančius gerai atlikti tam tikras užduotis, bet ir siekiančius įnešti savo indėlį į bendrus mūsų pasiekimus, norinčius atskleisti savo potencialą ir prisidėti prie kompanijos sėkmės“, – sako M. Fyrstén.

M. Fyrstén lapkričio 10 d. lankysis Vilniuje, kur skaitys pranešimą vadovų paieškos įmonės „Master Class Lietuva“ rengiamoje konferencijoje „Personalo spindesys ir skurdas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)