Fadi pasakoja, kad keliaujant po pasaulį tenka ragauti įvairiausių patiekalų, tačiau libaniečių virtuvė, anot jo, ypatinga.

„Gyvenau Paryžiuje, tuomet, pasibaigus karui, buvau grįžęs į Libaną, mokiausi prancūziškoje mokykloje, baigiau amerikiečių universitetą Beirute, įgijau inžinieriaus laipsnį. Visą gyvenimą dirbau užsienyje – Dubajuje, Omane, Turkijoje, Egipte“, - apie savo gyvenimą pasakoja Fadi. Jis sako, kad dalis jo šeimos narių gyvena Prancūzijoje, kiti – Libane.

„Mes periodiškai susitinkame, nes šeimyniniai ryšiai mūsų tradicijoje yra labai svarbūs. Tačiau verslo ir įsidarbinimo galimybės užsienyje yra žymiai aukštesnės“, - tikina libanietis.

Nors nemažai migrantų sparnus į kitą šalį dažnai kelia dėl meilės, Fadi motyvai – visai kitokie: „Esu vedęs ir su savo šeima gyvenu Lvove, kur turime du restoranus. Mes, libaniečiai, esame kitokie – mylime savo šalį ir esame patriotai, bet tuo pačiu esame ir finikiečiai, kurie keliauja po pasaulį ir ieško naujų galimybių.“

Fadi pasakoja, kad atidaryti restoraną Lietuvoje jį paskatino bičiulio sėkmė ir įžvelgtas trūkumas. „Vienas mano senas draugas turi Vilniuje populiarų naktinį klubą, todėl čia lankiausi pakankamai dažnai. Idėja atidaryti libaniečių virtuvės restoraną kilo tuomet, kai pastebėjau, kad tokio maisto čia paragauti beveik nėra kur, o po vakarėlio išalkę žmonės neturi, kur naktį pavalgyti. Mes dirbame visą parą“, - sako restorano vadovas.

Kalbėdamas apie bene daugiausiai sostinės naktinio gyvenimo dalyvių pritraukiančioje Vilniaus gatvėje įsikūrusio restorano meniu, libanietis tikina, kad jo svečiai gali paragauti autentiškų skonių.

„Sudarydami meniu atsižvelgėme į produktus, kuriuos galime gauti Lietuvoje, ir jų kokybę. Aišku, visų norimų patiekalų čia pagaminti negalime, tam tiesiog neužtektų erdvės. Bet mūsų lietuviai šefai mokėsi gamybos paslapčių Libane, o visai neseniai juos mokiusi kompanija atvyko patvirtinti meniu. Taip pat apklausėme ir savo lankytojus, atsižvelgėme į jų pastebėjimus“, - pasakoja Fadi.

Anot jo, visos pasaulio virtuvės yra labai skirtingos, mat jas lemia skirtingi sezonai.

„Lietuvoje pagrindas turbūt yra bulvės ir mėsa. Libane, kuris yra viduržemio regione ir per metus turi bene 300 saulėtų dienų, mes turime gausybę įvairiausių produktų. Todėl ir mūsų virtuvė labai turtinga, o dar svarbiau – sudėtinga savo paruošimu“, - pasakoja restorano savininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (90)