aA
Daugybę pasaulio valstybių apkeliavęs libanietis Fadi Elkhouri mūsų šalyje jau kurį laiką buvo dažnas svečias. Tačiau dar visai neseniai verslininkui kilo idėja atidaryti restoraną „Leyla“, į kurį svečiai paragauti egzotiško maisto esą traukia ir po vidurnakčio, rašoma įmonės pranešime spaudai.
© Asmeninis archyvas

Fadi pasakoja, kad keliaujant po pasaulį tenka ragauti įvairiausių patiekalų, tačiau libaniečių virtuvė, anot jo, ypatinga.

„Gyvenau Paryžiuje, tuomet, pasibaigus karui, buvau grįžęs į Libaną, mokiausi prancūziškoje mokykloje, baigiau amerikiečių universitetą Beirute, įgijau inžinieriaus laipsnį. Visą gyvenimą dirbau užsienyje – Dubajuje, Omane, Turkijoje, Egipte“, - apie savo gyvenimą pasakoja Fadi. Jis sako, kad dalis jo šeimos narių gyvena Prancūzijoje, kiti – Libane.

„Mes periodiškai susitinkame, nes šeimyniniai ryšiai mūsų tradicijoje yra labai svarbūs. Tačiau verslo ir įsidarbinimo galimybės užsienyje yra žymiai aukštesnės“, - tikina libanietis.

Nors nemažai migrantų sparnus į kitą šalį dažnai kelia dėl meilės, Fadi motyvai – visai kitokie: „Esu vedęs ir su savo šeima gyvenu Lvove, kur turime du restoranus. Mes, libaniečiai, esame kitokie – mylime savo šalį ir esame patriotai, bet tuo pačiu esame ir finikiečiai, kurie keliauja po pasaulį ir ieško naujų galimybių.“

Fadi pasakoja, kad atidaryti restoraną Lietuvoje jį paskatino bičiulio sėkmė ir įžvelgtas trūkumas. „Vienas mano senas draugas turi Vilniuje populiarų naktinį klubą, todėl čia lankiausi pakankamai dažnai. Idėja atidaryti libaniečių virtuvės restoraną kilo tuomet, kai pastebėjau, kad tokio maisto čia paragauti beveik nėra kur, o po vakarėlio išalkę žmonės neturi, kur naktį pavalgyti. Mes dirbame visą parą“, - sako restorano vadovas.

Kalbėdamas apie bene daugiausiai sostinės naktinio gyvenimo dalyvių pritraukiančioje Vilniaus gatvėje įsikūrusio restorano meniu, libanietis tikina, kad jo svečiai gali paragauti autentiškų skonių.

Vilniuje restoraną atidaręs libanietis: pastebėjau, kad naktį nėra kur pavalgyti
© Asmeninis archyvas

„Sudarydami meniu atsižvelgėme į produktus, kuriuos galime gauti Lietuvoje, ir jų kokybę. Aišku, visų norimų patiekalų čia pagaminti negalime, tam tiesiog neužtektų erdvės. Bet mūsų lietuviai šefai mokėsi gamybos paslapčių Libane, o visai neseniai juos mokiusi kompanija atvyko patvirtinti meniu. Taip pat apklausėme ir savo lankytojus, atsižvelgėme į jų pastebėjimus“, - pasakoja Fadi.

Anot jo, visos pasaulio virtuvės yra labai skirtingos, mat jas lemia skirtingi sezonai.

„Lietuvoje pagrindas turbūt yra bulvės ir mėsa. Libane, kuris yra viduržemio regione ir per metus turi bene 300 saulėtų dienų, mes turime gausybę įvairiausių produktų. Todėl ir mūsų virtuvė labai turtinga, o dar svarbiau – sudėtinga savo paruošimu“, - pasakoja restorano savininkas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gyvai / Tiesiogiai: finalinių Tėvynės sąjungos kandidatų į prezidentus debatų transliacija (144)

Pirmadienį nuo 18:30 tiesiogiai per DELFI TV kviečiame stebėti Tėvynės sąjungos-Lietuvos...

Gyvai / LKL mūšis: „Žalgiris" – „Dzūkija“ tiesioginė rungtynių transliacija (4)

Pirmadienį vakare „Betsafe-LKL“ pirmenybėse Kauno „Žalgiris“ (5/1) namuose priima Alytaus...

Atimtų vaikų mama: neįsivaizduoju, kaip reikės atitaisyti vaikams padarytą žalą (522)

„Aš jau kalbu ramiai – visos ašaros praverktos“, - sako kaunietė Eglė. Rugsėjo pabaigoje...

Gyvai / Finaliniai TS-LKD kandidatų debatai. Deklaravo, dėl ko niekada nesutartų su valdančiaisiais nuolat pildoma (17)

Pirmadienį Kaune vyksta finaliniai Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų ( TS-LKD...

Europos žaizda, kurioje šlovinamas komunizmas: viskas atrodo taip, kaip pas mus buvo „prie ruso“ (206)

Pirmojoje pasakojimo dalyje rašiau apie Moldovos teritorijoje esančią Padniestrę – regioną,...

Kanada pritrūko kanapių jau pirmą prekybos dieną (35)

Jau pirmąją dieną, kai Kanadoje buvo legalizuotas marihuanos vartojimas rekreaciniais tikslais,...

Į Lietuvą atkeliauja bjaurus atmosferos frontas: smarkus vėjas atneš ir pirmąsias snaiges (6)

Spalio 22 dieną daugelyje Lietuvos rajonų termometrai rodys 6–11 °C. Visoje šalyje lankysis...

Mokykloms ruošiamas pavyzdinis valgiaraštis: meniu buvo kuriamas ligoniams, dabar adaptuojamas vaikams (302)

Pirmadienio popietę Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ir Švietimo ir mokslo ministrė...

Kaune kilo didelis gaisras – dega sandėliai su buitine technika (29)

Pirmadienį, 16.05 val., Kauno ugniagesiai gavo pranešimą apie didelį gaisrą Draugystės g. Pasak...

Dalykai, kurie vyrams svarbesni nei frazė „Aš tave myliu“ (4)

Veiksmai meilę parodo kur kas geriau nei tiesiog "Aš tave myliu". Pateikiame kelis dalykus, kurie...