Daugybę pasaulio valstybių apkeliavęs libanietis Fadi Elkhouri mūsų šalyje jau kurį laiką buvo dažnas svečias. Tačiau dar visai neseniai verslininkui kilo idėja atidaryti restoraną „Leyla“, į kurį svečiai paragauti egzotiško maisto esą traukia ir po vidurnakčio, rašoma įmonės pranešime spaudai.
© Asmeninis archyvas

Fadi pasakoja, kad keliaujant po pasaulį tenka ragauti įvairiausių patiekalų, tačiau libaniečių virtuvė, anot jo, ypatinga.

„Gyvenau Paryžiuje, tuomet, pasibaigus karui, buvau grįžęs į Libaną, mokiausi prancūziškoje mokykloje, baigiau amerikiečių universitetą Beirute, įgijau inžinieriaus laipsnį. Visą gyvenimą dirbau užsienyje – Dubajuje, Omane, Turkijoje, Egipte“, - apie savo gyvenimą pasakoja Fadi. Jis sako, kad dalis jo šeimos narių gyvena Prancūzijoje, kiti – Libane.

„Mes periodiškai susitinkame, nes šeimyniniai ryšiai mūsų tradicijoje yra labai svarbūs. Tačiau verslo ir įsidarbinimo galimybės užsienyje yra žymiai aukštesnės“, - tikina libanietis.

Nors nemažai migrantų sparnus į kitą šalį dažnai kelia dėl meilės, Fadi motyvai – visai kitokie: „Esu vedęs ir su savo šeima gyvenu Lvove, kur turime du restoranus. Mes, libaniečiai, esame kitokie – mylime savo šalį ir esame patriotai, bet tuo pačiu esame ir finikiečiai, kurie keliauja po pasaulį ir ieško naujų galimybių.“

Fadi pasakoja, kad atidaryti restoraną Lietuvoje jį paskatino bičiulio sėkmė ir įžvelgtas trūkumas. „Vienas mano senas draugas turi Vilniuje populiarų naktinį klubą, todėl čia lankiausi pakankamai dažnai. Idėja atidaryti libaniečių virtuvės restoraną kilo tuomet, kai pastebėjau, kad tokio maisto čia paragauti beveik nėra kur, o po vakarėlio išalkę žmonės neturi, kur naktį pavalgyti. Mes dirbame visą parą“, - sako restorano vadovas.

Kalbėdamas apie bene daugiausiai sostinės naktinio gyvenimo dalyvių pritraukiančioje Vilniaus gatvėje įsikūrusio restorano meniu, libanietis tikina, kad jo svečiai gali paragauti autentiškų skonių.

Vilniuje restoraną atidaręs libanietis: pastebėjau, kad naktį nėra kur pavalgyti
© Asmeninis archyvas

„Sudarydami meniu atsižvelgėme į produktus, kuriuos galime gauti Lietuvoje, ir jų kokybę. Aišku, visų norimų patiekalų čia pagaminti negalime, tam tiesiog neužtektų erdvės. Bet mūsų lietuviai šefai mokėsi gamybos paslapčių Libane, o visai neseniai juos mokiusi kompanija atvyko patvirtinti meniu. Taip pat apklausėme ir savo lankytojus, atsižvelgėme į jų pastebėjimus“, - pasakoja Fadi.

Anot jo, visos pasaulio virtuvės yra labai skirtingos, mat jas lemia skirtingi sezonai.

„Lietuvoje pagrindas turbūt yra bulvės ir mėsa. Libane, kuris yra viduržemio regione ir per metus turi bene 300 saulėtų dienų, mes turime gausybę įvairiausių produktų. Todėl ir mūsų virtuvė labai turtinga, o dar svarbiau – sudėtinga savo paruošimu“, - pasakoja restorano savininkas.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ką daryti, kai netenkina atlikti remonto darbai (5)

Kai vieni nesugebame ko nors pasidaryti, kviečiame pagalbą – tai įprasta. Pagalbos prireikė ir...

Baltijos jūroje stebi Rusijos povandeninius laivus: jų medžioti skrenda iš Šiaulių (93)

Dar praėjusią savaitę dėmesiui nukrypus į audringą NATO viršūnių susitikimą Briuselyje,...

Prabilo po kontroversiško finalo nušvilptas teisėjas: tai savo širdyje aš nešiosiu amžinai (91)

Ne Kylianas Mbappe , ne Antoine'as Griezmannas ir ne Paulis Pogba . Taip pat ir ne Luka Modričius...

MH17 tragedija: rusų propagandistai ėmėsi neįtikėtinų triukų (425)

Lygiai prieš ketverius metus – 2014 metų liepos 17 dieną – Ukrainos Donecko srityje buvo...

Viena keisčiausių pramogų Rusijoje: galėjome žūti arba pakliūti policijai (41)

Naujausia mada ir visiškas hitas Sankt Peterburgo mieste, Rusijoje , – vaikščioti namų...

Vietoje vilniečių pamėgtos legendinės kavinės duris atvėrė nauja vieta: pažiūrėkite, kaip atrodo dabar (1)

Gedimino prospekte esančiame prekybos centre GO9 šešerius metus veikęs restoklubas „Studio 9“...

Tobulas biznio planas: prašo tūkstančių už nemokamą paslaugą (21)

Kai kurie vairuotojai mėgsta pasirodyti išskirtiniais ne tik įsigydami dėmesį atkreipti...

Gyvai / UEFA Čempionų lygos atsakomasis mūšis: APOEL – „Sūduva“ (22)

UEFA Čempionų lygoje debiutuojantys Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai Kipre mėgina...

Reta liga vaikai Lietuvoje serga dažniau nei kitose šalyse: nurodė 10 įspėjamųjų ženklų (1)

„ Imunodeficita i – labai retos ligos, – sako Vaikų ligoninės Vaikų onkohematologijos centro...

Elle Grigaitis persigalvojo dėl skyrybų: ištekėjusi už Žilvino myliu gyvenimą (39)

„Jis nėra sutvertas santuokai ir man gyvenimas su tokiu vyru nėra tinkamas. Visa tai yra tiesa“,...