Vilniuje vyko ir vyksta daug įdomių dalykų. Kartą, šalia Sereikiškių parko buvo atsidaręs kitas parkas, mažas ir jaukus – „Pietų“. Kitą kartą Vilniaus gatvėje atsirado „Fantomas“ – autobusas perdirbtas į kavinę ir mobilią galeriją. Šie dalykai iš pirmo žvilgsnio neatrodo derantys, tačiau jie abu atrado puikią dermę Žvėryne, Vytenio gatvėje – ir juos kartu pirmąkart buvo galima išvysti šiandien, birželio 6 dieną“, – rašoma įkūrėjų išplatintame pranešime spaudai.

Anot pranešimo, Žvėryne atgimė „Pietų parkas“, tapęs netradicine, bet labai patrauklia erdve. Jo centre įsikūrusią „Fantomo“ galeriją supa 10 tonų smėlio, dešimtys stalelių, suolų ir šezlongų bei melsva tvora, papuošta flamingais, krokodilais ir kitais tropinių platumų gyventojais. „Galima teigti, jog ramiame ir jaukiame Žvėryno rajone atsidarė toks pats ramus ir jaukus paplūdimys“, – tikina naujos vietos įkūrėjai.

Anot jų, nors žodis „unikalus“ yra naudojamas kiek per dažnai, ir ne visada ten, kur derėtų, šįkart jie nebijo teigti, kad „Pietų parkas“ yra unikali, analogų neturinti erdvė. Tiek dėl nerūpestingos paplūdimio atmosferos, tiek dėl numatytų meninių renginių, parodų ir poezijos skaitymų, tiek dėl suplanuoto ir kruopščiai atrinkto ramaus ir intelektualaus muzikinio fono, rašoma pranešime.

Vietos savininkai teigia patys perdirbę autobusą, patys ant jo stogo įrengę terasą su sėdimomis vietomis, patys sukalę visas sėdimas vietas bei šezlongus, patys įrengę ir nediduką, parko gale įsitaisiusį barą, kur bus galima glaustis lyjant lietui ar vėsesniu oru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)