Sushi stop” kavinės įkūrėjas Simas Krasniakovas su DELFI pasidalino pasakojimu apie susitikimą su šiuo, tarp verslininkų jau pagarsėjusiu, svečiu.

Į Gedimino prospekte įsikūrusią kavinę „Sushi stop“ vaikinas šviesiais plaukais, S. Krasniakovo teigimu, užsuko praėjusią savaitę.

„Apie 17 valandą atėjo įtartinai atrodantis vaikinukas, kuris pasakė, kad laukia draugo ir užsisakė valgyti. Jis paprašė atnešti įvairių patiekalų, alkoholio, gaiviųjų gėrimų. Prasėdėjo iki devintos valandos vakaro, kol padavėja atsisakė jam pilti įvairius gėrimus ir priimti kitus užsakymus“, - pasakoja S. Krasniakovas.
Simas Krasniakovas

Pašnekovo teigimu, net atsisakius vaikinui atnešti dar gėrimų ir maisto, klientas pasiliko sėdėti prie stalelio. Artėjant užsidarymo valandoms (kavinė dirba iki 22 valandos) „Sushi stop“ padavėja priėjo prie vaikino ir paprašė atsiskaityti.

„Jis pasakė, kad laukia draugo ir kai tik draugas pasirodys – iš karto atsiskaitys. Mes geranoriškai sutikome palaukti, kol pasirodys draugas. Bet draugas nepasirodė. Padavėja informavo mane asmeniškai ir aš pasakiau, kad iškviestų apsaugą“, - pasakoja kavinės savininkas.

Apsaugos tarnyba buvo iškviesta šiek tiek po 22- tos valandos. Atvažiavę apsaugos darbuotojai, verslininko teigimu, prižiūrėjo nepanorusį susimokėti vaikiną, kad šis nepabėgtų ir iškvietė policiją. Vaikinas neapmokėjo maždaug 30 eurų sąskaitos.

S. Krasniakovo teigimu, šis klientas pirmasis, kuris piktybiškai atsisakė mokėti.

„Kadangi neseniai dirbame, tai kol kas šis asmuo pirmas, kuris atsisakė susimokėti. Pats dažnai dirbu už baro, todėl savo klientus stebime, o kilus įtarimui – jų neaptarnaujame“, - teigia verslininkas.

Į komisariatą pristatytas jau 12 kartų

Vilniaus 3-ojo policijos komisariato pareigūnai DELFI patvirtino, kad šio komisariato teritorijoje iš tiesų yra vaikinas, kuris dėl nesumokėtų sąskaitų kavinėse į komisariatą nuo birželio mėnesio pristatytas jau 12-ka kartų.

Policija informuoja kavinių bei restoranų darbuotojus ir savininkus, kad neapmokėtas sąskaitas paliekantis vaikinas – Šarūnas Rėkus ir skatina dalintis šia žinia, siekiant užkirsti kelią tolimesniems incidentams.

Policijos teigimu, dažniausiai šis vaikinas lankosi maitinimo įstaigose, kurios įsikūrusios Vilniaus centre.

Už šias nesumokėtas sąskaitas vaikinas nėra nė karto baustas – visos administracinės bylos perduotos teismui, tačiau dar neišnagrinėtos. Iki šiol Š. Rėkus kituose miestuose yra baustas už smulkias vagystes.

Policijos duomenimis, Š. Rėkaus sąskaita už maistą nei viename restorane nebuvo didesnė nei 100 eurų, todėl jis negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, kadangi baudžiamąją atsakomybę užsitraukia asmenys padarę nuostolių ne mažiau kaip už 112 eurų (3 MGL).

Su Š. Rėkumi akis į akį susidūręs verslininkas S. Krasniakovas teigia, kad į įvykio vietą atvažiavusi pareigūnė papasakojo, kad šis vaikinas – visų kavinių siaubas ir teigė, kad verslininkui pasisekė, jog vaikinas pavalgė už 30 eurų, esą kitose įstaigose vaikinas yra pavalgęs ir už 50, ir net už 100 eurų.

Š. Rėkui atsisakius apmokėti sąskaitą kavinėje „Sushi stop“, verslininkas S. Krasniakovas įmonės vardu parašė pareiškimą, perdavė jį policijos pareigūnams, o pažeidėjas buvo pristatytas į policijos komisariatą, tačiau verslininko teigimu, pinigų už neapmokėtus patiekalus bei gėrimus atgauti nesitiki.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (494)