aA
Prieš šventes minios plūsta ne tik dovanų į prekybos centrus, bet ir pavalgyti į maitinimo įstaigas.
Sušiai
© Shutterstock nuotr.

Nemaloni patirtis

Vilnietė Gabija pasakoja, kad antradienį lankėsi vienoje sostinės kebabinių, esančioje visai šalia centro. „Kaip ir visada, užsisakiau iš anksto, kad atvykus galėčiau pasiimti kebabą ir eiti pro duris, tačiau tai padaryti buvo sunku – niekas nekėlė telefono, buvo sunku prisiskambinti“, – kalba vilnietė.

Įvykdžius misiją prisiskambinti ji nuėjo į kebabinę ir nustebo: viduje – daug daugiau nei įprastai žmonių. „Savo užsakymo laukiau tikrai ilgai. Viduje stoviniavo būriai žmonių. Niekada jų tiek nebūdavo. Įdomu, ar čia artėjančių Kalėdų pasekmė, ar vilniečiai staiga pamėgo kebabus?“ – šypsosi Gabija.

Ji taip pat sako, kad šią savaitę jai teko valgyti ir populiariame Vilniaus sušių restorane, kuriame užsakymo teko laukti kaip niekad ilgai: „Nuo kada normalu laukti 40 minučių?“ – teiraujasi Gabija.

Prieš Kalėdas lietuviai leidžia sau saugiau

Restoranų grupės „Fortas“ rinkodaros vadovas Kęstutis Markevičius sako, kad prieš Kalėdas lietuviai išties labiau linkę lankytis restoranuose ir kavinėse. Anot jo, daug žmonių perka likusias kalėdines dovanas, todėl šie gyventojai ir užsuka į prekybos centruose esančius restoranus.

Kainos Švedijos kavinėse ir restoranuose
Kainos Švedijos kavinėse ir restoranuose
© DELFI / Rūta Pukenė

Taip pat jis išskiria, kad prieššventiniu laikotarpiu žmonės apskirtai yra linkę išleisti daugiau pinigų. „Yra prieškalėdinės nuotaikos, jomis žmonės gyvena ir leidžia sau daugiau. Bando paskanauti ir desertą suvalgyti, ilgiau pabūti restorane. Tendencijos yra stabilios“, – tikina K. Markevičius.

Tiesa, pašnekovas sako, kad prieš šias Kalėdas susidomėjimas jo darbovietės valdomais restoranais išaugo. „Susidaro įspūdis, kad šiais metais bent mūsų restoranuose lankosi daugiau žmonių. Nežinau, ar čia yra bendra Lietuvos tendencija, ar tik mūsų maitinimo įstaigose“, – sako K. Markevičius.

Anot pašnekovo, darbingą gruodį atperka kiek ramesni sausio–vasario mėnesiai. „Šiais mėnesiais būna mažiau žmonių, bet vėl, priklauso nuo restorano. Pavyzdžiui, turistinėse vietose esantys restoranai traukia rusakalbius, kurie sausį švenčia Kalėdas. Iki sausio vidurio jų būna tikrai nemažai“, – kalba rinkodaros vadovas.

Auga ir užsakymų skaičius, ir išleidžiama suma

Maisto į namus pristatymo bendrovės „Foodout.lt“ vadovas Tadas Cekavičius sako, kad prieš šventes išauga ir kiekis žmonių, kurie maistą iš restoranų išsineša arba nori, kad valgius jiems pristatytų į namus.

„Metai metams nelygūs ir kiekvienas restoranas yra skirtingas. Pavyzdžiui, penktadienį visos sušinės turės dvigubus-trigubus pardavimus. Išauga smarkiai, tikrai daugiau nei 20-30 proc.“ – sako T. Cekavičius.

Pašnekovas kalba, kad prieš Kalėdas auga ir užsakymų kiekis, ir vidutinė pinigų suma, kurią gyventojai išleidžia. Kaip to priežastis jis įvardija laiko stoką – artėjant Kalėdoms gyventojai leidžia daug laiko ne namuose. Taip pat nemažą užsakymų dalį sudaro ir šventiniai įmonių vakarėliai ir kiti kolegų pasisėdėjimai.

Veganiškos picos
Veganiškos picos
© DELFI / Modesta Meškė

T. Cekavičius tikina, kad prieš šventes į įmonės veiklą meta visas pajėgas. „Samdėme naujų žmonių, rytoj ir mūsų administracijos kolektyvas padės išvežioti maistą. Taip pat kalbame su restoranais, ilginame laikus, kada jie dirba“, – vardija vadovas.

Pristatymo laikas, sako, išauga dėl nuolatinių gruodžio spūsčių gatvėse ir didelio užsakymo kiekio pačiose restoranuose.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gyvai / Išbandymas Vokietijoje: „Bayern“ – „Žalgiris“ (52)

Kauno „Žalgiris“ (5/6) penktadienio vakarą laiko svarbų egzaminą Vokietijoje. Žalgiriečiai...

14 brangiausiai atsiėjusių klaidų per visą žmonijos istoriją (31)

Nė vienas nesame tobulas, todėl natūralu, kad kartkartėmis darome klaidų, dėl kurių vėliau...

Anglijoje nužudyta ir išniekinta 14-metė lietuvė dar spėjo atsiprašyti tėvų už susidėjimą su netinkama kompanija (84)

Vulverhamptone, Anglijoje , išžagintos, nužudytos ir išniekintos keturiolikmetės iš Lietuvos...

Teisėsaugai – smūgis: teisėjai suabejojo, ar dėl 6 žmonių žūties nuteisė kaltą asmenį (100)

Net šešias gyvybes nusinešio gaisro sostinės Žirmūnų mikrorajono daugiabutyje byla pakrypo...

Miunchene – itin gausios „Žalgirio“ gerbėjų gretos specialiai Krepšinis.lt iš Miuncheno (65)

Penktadienio vakaro Eurolygos rungtynėse Miuncheno „Audi Dome“ arenoje tikrai ryškiai bus galima...

Vyras nuovadoje prisipažino, kad jam pabodo valgyti žmogieną nepatikėjo, kol šis iš maišo neištraukė rankos ir kojos (16)

Kai pernai vienas tipinis Pietų Afrikos hileris įžengė į policijos nuovadą ir pranešė, kad...

Po visų negandų – Elle ir Žilvinas Grigaičiai švyti drauge: prasitarė apie ateities planus (29)

Penktadienio vakarą būrys pramogų pasaulio garsenybių traukė į Vilniuje trankiai paminėtą...

Kaip lietuviai įsivaizduoja tobulą būstą: prieš dešimtmetį buvo kuklesni (1)

Tobulas lietuvio butas 2018 metais – 3 kambarių su didele virtuve, vonia, drabužine ir terasa,...

Paplitęs mitas apie bananus, kuriuo daugelis vis dar tiki

Animaciniuose filmuose beždžionės dažnai vaizduojamos su bananais rankose. Jos švelniai lupa...

Profesionalus fotografas į policijos automobilius žvilgtelėjo kitaip – tokių jų dar nematėte (53)

Policijos tarnybinius automobilius matome kasdien. Tačiau ne kasdien pro savo fotoaparato ieškiklį...