Sveiko maisto krautuvėlė „Bobos daržas“ įsikūrusi visai netoli Vilniaus centro, M.K. Čiurlionio gatvėje. O išskirtinė ji tuo, kad visi joje esantys maisto produktai yra natūralūs, atsakingai užauginti ir skirti kiekvienos dienos vartojimui. Čia yra pieno, duonos, mėsos gaminių, šviežių vaisių ir daržovių, uogų, kruopų ir beveik visko, ką žmogus valgo kiekvieną dieną.
„Bobos daržas“
© DELFI / Mindaugas Ažušilis

„Mūsų krautuvėlė yra ypatinga tuo, kad čia rasite visus reikalingiausius kasdieninio stalo produktus. Mes kaip mažas prekybos centras, tik produktai čia atsakingai atrinkti, geriausi, ką galima šiuo metu rasti rinkoje“, – sakė jauno verslo įkūrėja Vaida Olšauskytė Skorupskienė.

„Nuo ankstyvo pavasario iki rudens pabaigos kas rytą turime šviežių daržovių, vaisių, uogų. Štai prekiavome braškėmis, greitai jau turėsime šilauogių, juodųjų serbentų, kitų sezoninių vaisių, daržovių“, – sakė krautuvėlės šeimininkė.

Ekologija – tai ne vien sertifikatas

Vaidai ekologiškas produktas yra toks, kuris yra auginamas natūraliomis gamtinėmis sąlygomis, žmogui įsikišant labai atsakingai . Taip pat krautuvėlės įkūrėja itin nesureikšmina sertifikato: „Sertifikatas kainuoja nemažai, ne visi smulkesni ūkininkai išgali sumokėti už šį dokumentą. Yra nemažai augintojų, neturinčių sertifikato, bet auginančių produkciją natūraliai, atsakingai“.

„Dalis mūsų produkcijos yra sertifikuota – tai lietuviškos ir importinės kruopos, džiovinti vaisiai, riešutai. Didelė dalis greitai gendančių produktų sertifikato neturi, išskyrus šviežią jautieną, bet jie visi – tiek pieno gaminiai, tiek šviežia mėsa yra natūralūs, be jokių konservantų ar sintetinių priedų. Tuo nesunku įsitikinti – užtenka paragauti. Skonio receptoriai „atpažįsta“ tikrą produktą.“

Daržovės – iš šalia esančių ūkininkų

Krautuvėlės įkūrėja Vaida pradžioje pati užsiėmė pardavinėjamų daržovių auginimu, tačiau gyvenimas pakoregavo darbus, gimus trečiam vaikeliui.

„Pirmąjį sezoną, kai atsidarėme, dalį daržovių stengiausi auginti pati, bet tai tikrai sunkus, daug laiko, pastangų, žinių ir išmanymo reikalaujantis darbas. Šiuo metu turime rimtą ūkininkę, ūkininkaujančią visai netoliese mūsų, tad matome, ką ir kaip ji augina, dar žiemą tariamės dėl daržovių asortimento, užsakome, kokių daržovių norime.

Beje, ši ūkininkė augina išskirtinai „Bobos daržui“, tad drąsiai sakome pirkėjui – tai „mūsų daržo daržovės“, – sakė moteris.

Verslas ne tik dėl pinigų

Vaida džiaugiasi būdama savoje vietoje ir turėdama tai, ką sukūrė pati. „Jeigu veiki tai, ką tikrai nori veikti, visada rasi savo vietą. Mūsų šeimos gyvenimo būdas, dėmesys sveikai mitybai „privedė“ iki maisto krautuvėlės . Šį verslą vadinčiau malonia veikla“, – savo potyriais dalinosi moteris. Į krautuvės gyvenimą yra įtraukta visa šeima, visi turi savų užduočių.

Krautuvėlė „Bobos daržas“ pirkėjus pritraukia ne reklama ar gudriu marketingu, o dėmesiu ir šiltu bendravimu.

„Su klientais bendraujame labai nuoširdžiai ir atvirai, juos „prisijaukinome“. Mūsų krautuvėlėje lankosi nuolatiniai pirkėjai – daugiausia šalia gyvenantys ar dirbantys. Pasitaiko ir asmeniškų pokalbių – apie vaikus, darbus ar pomėgius. Krautuvėlė – tarsi bendruomenės centras, klientai atėję apsipirkti bendrauja, šnekučiuojasi tarpusavyje, daugelis pažįsta vienas kitą. Pas mus labai maloni aplinka“.

Į darbuotojus Vaida taip pat žvelgia su meile ir dėmesiu.

„Darbuotojus taip pat reikia mylėti. Daug laiko investuojame į personalo paieškas, apmokymą. Mūsų pardavėjos – ne vien paprastos kasininkės, jos tikros „Bobos daržo“ šeimininkės. Galiu ramiai sėdėti namuose ir auginti vaikelį, nes žinau, kad ir be manęs visos mergaitės dirba atsakingai, stengiasi, yra pasitempusios.“ – džiaugėsi parduotuvėlės šeimininkė.

Vaidos manymu, kokios prekės turi būti parduodamos, padiktuoja pats pirkėjas.

“Pradžioje galvojau, kad tai bus labiau daržovių parduotuvė, tačiau mintis teko pakoreguoti. Lietuviai yra tauta, kuri daržoves užsiaugina pati. Dauguma žmonių vis dar turi kaimus, sodus, sodybas, užmiestyje gyvenančias močiutes, mamas, tetas – parsiveža daug derliaus iš jų.“

Ruošiamas pristatymas į namus

Vaida nestovi vienoje vietoje, kiekvieną dieną ieško vis naujų idėjų. „Versle kaip ir gyvenime reikia nuolat judėti į priekį. Jeigu tik stabteli, žiūrėk, jau esi nebeįdomus, turi nuolat domėtis naujais gamintojais, produktais. Nuo rudens turėsime produktų pristatymą į namus, jau ruošiame internetinės parduotuvės puslapį.“

„Bobos daržo“ krautuvėlėje pietų metu yra tiekiamas karštas maistas, spaudžiamos šviežios sultys, gaminami kokteiliai, salotos. Yra pora staliukų pavalgyti vietoje, pietus taip pat galima išsinešti. Kavinės idėja taip pat kilo natūraliai, iniciatoriai – „Bobos daržo“ klientai.

„Šis verslas man yra tarsi dar vienas kūdikis, reikalaujantis nuolatinio dėmesio, galvojimo, stebėjimo. Dabar turiu keturias puikias aukles šitam „vaikui“ – tai krautuvės darbuotojos.

„Klausiate, ar buvo sunku? Jeigu turi tikslą – galingą vidinę energiją – imi, darai ir viskas puikiai gaunasi.“ – dar nedrįstantiems pradėti savo verslo patarė Vaida.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Grybauskaitės ir Skvernelio karas: vienam iš jų tai kainuos brangiai (174)

Konfliktas su prezidente Dalia Grybauskaite premjerui Sauliui Skverneliui gali kainuoti galimybes...

Indijos lūšnynų gyvenimo paragavęs lietuvis: čia gyvena net pasiturintys verslininkai (2)

Beveik mėnesį keliavau po Indiją, kuri žinoma kaip stulbinančių kontrastų šalis. Penkios...

Kate Middleton ir princas Williamas pristatė savo naujagimį (60)

Balandžio 23-iąją visą pasaulį apskriejo džiugi žinia – britų karališkoji pora princas...

Pažeidėjai turės kratyti kišenes: už alkoblokus paklos milžiniškas sumas (87)

Lietuvoje vis daugiau kalbama apie alkoblokus ir jų įteisinimą, siekiant sutramdyti išgėrusius...

Vietoj kaitros prognozuoja šalnas: gamta jau eina iš proto (59)

Tikrojo atšilimo, kai dienomis termometrų stulpeliai perlips 20 laipsnių, dar reikės palaukti....

Jasikevičius – apie Spanoulį, „Olympiakos“ riziką ir žaidimą ant ledo (9)

Kol kas daugiausiai intrigos sirgaliams atnešusi Eurolygos ketvirtfinalio serija iš Pirėjo keliasi...

Livija Gradauskienė: moteris daugiau pagarbos sulauks, jei neatrodys kaip pripūsta lėlė (12)

Televizijos žvaigždė Livija Gradauskienė (44 m.) – ne iš tų moterų, kurioms galima...

Kad gimdymas neprilygtų pragarui: yra būdų sumažinti skausmą

„ Gimdymas skausmuose“ yra tiesiog įrašytas į daugelio pasąmonę. Todėl besilaukianti...

Milaknis atviras: tai šansas, kurio galbūt daugiau niekada nebeturės (4)

Eurolygos svetainė prieš trečiąjį ketvirtfinalio mačą tarp Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo...

Ne tokia graži sakurų sodo pusė: atliekos badė akis

Savaitgalį sostinės gyventojai ir svečiai būriavosi prie Baltojo tilto - Čijunės Sugiharos...