„Mūsų krautuvėlė yra ypatinga tuo, kad čia rasite visus reikalingiausius kasdieninio stalo produktus. Mes kaip mažas prekybos centras, tik produktai čia atsakingai atrinkti, geriausi, ką galima šiuo metu rasti rinkoje“, – sakė jauno verslo įkūrėja Vaida Olšauskytė Skorupskienė.

„Nuo ankstyvo pavasario iki rudens pabaigos kas rytą turime šviežių daržovių, vaisių, uogų. Štai prekiavome braškėmis, greitai jau turėsime šilauogių, juodųjų serbentų, kitų sezoninių vaisių, daržovių“, – sakė krautuvėlės šeimininkė.

Ekologija – tai ne vien sertifikatas

Vaidai ekologiškas produktas yra toks, kuris yra auginamas natūraliomis gamtinėmis sąlygomis, žmogui įsikišant labai atsakingai . Taip pat krautuvėlės įkūrėja itin nesureikšmina sertifikato: „Sertifikatas kainuoja nemažai, ne visi smulkesni ūkininkai išgali sumokėti už šį dokumentą. Yra nemažai augintojų, neturinčių sertifikato, bet auginančių produkciją natūraliai, atsakingai“.

„Dalis mūsų produkcijos yra sertifikuota – tai lietuviškos ir importinės kruopos, džiovinti vaisiai, riešutai. Didelė dalis greitai gendančių produktų sertifikato neturi, išskyrus šviežią jautieną, bet jie visi – tiek pieno gaminiai, tiek šviežia mėsa yra natūralūs, be jokių konservantų ar sintetinių priedų. Tuo nesunku įsitikinti – užtenka paragauti. Skonio receptoriai „atpažįsta“ tikrą produktą.“

Daržovės – iš šalia esančių ūkininkų

Krautuvėlės įkūrėja Vaida pradžioje pati užsiėmė pardavinėjamų daržovių auginimu, tačiau gyvenimas pakoregavo darbus, gimus trečiam vaikeliui.

„Pirmąjį sezoną, kai atsidarėme, dalį daržovių stengiausi auginti pati, bet tai tikrai sunkus, daug laiko, pastangų, žinių ir išmanymo reikalaujantis darbas. Šiuo metu turime rimtą ūkininkę, ūkininkaujančią visai netoliese mūsų, tad matome, ką ir kaip ji augina, dar žiemą tariamės dėl daržovių asortimento, užsakome, kokių daržovių norime.

Beje, ši ūkininkė augina išskirtinai „Bobos daržui“, tad drąsiai sakome pirkėjui – tai „mūsų daržo daržovės“, – sakė moteris.

Verslas ne tik dėl pinigų

Vaida džiaugiasi būdama savoje vietoje ir turėdama tai, ką sukūrė pati. „Jeigu veiki tai, ką tikrai nori veikti, visada rasi savo vietą. Mūsų šeimos gyvenimo būdas, dėmesys sveikai mitybai „privedė“ iki maisto krautuvėlės . Šį verslą vadinčiau malonia veikla“, – savo potyriais dalinosi moteris. Į krautuvės gyvenimą yra įtraukta visa šeima, visi turi savų užduočių.

Krautuvėlė „Bobos daržas“ pirkėjus pritraukia ne reklama ar gudriu marketingu, o dėmesiu ir šiltu bendravimu.

„Su klientais bendraujame labai nuoširdžiai ir atvirai, juos „prisijaukinome“. Mūsų krautuvėlėje lankosi nuolatiniai pirkėjai – daugiausia šalia gyvenantys ar dirbantys. Pasitaiko ir asmeniškų pokalbių – apie vaikus, darbus ar pomėgius. Krautuvėlė – tarsi bendruomenės centras, klientai atėję apsipirkti bendrauja, šnekučiuojasi tarpusavyje, daugelis pažįsta vienas kitą. Pas mus labai maloni aplinka“.

Į darbuotojus Vaida taip pat žvelgia su meile ir dėmesiu.

„Darbuotojus taip pat reikia mylėti. Daug laiko investuojame į personalo paieškas, apmokymą. Mūsų pardavėjos – ne vien paprastos kasininkės, jos tikros „Bobos daržo“ šeimininkės. Galiu ramiai sėdėti namuose ir auginti vaikelį, nes žinau, kad ir be manęs visos mergaitės dirba atsakingai, stengiasi, yra pasitempusios.“ – džiaugėsi parduotuvėlės šeimininkė.

Vaidos manymu, kokios prekės turi būti parduodamos, padiktuoja pats pirkėjas.

“Pradžioje galvojau, kad tai bus labiau daržovių parduotuvė, tačiau mintis teko pakoreguoti. Lietuviai yra tauta, kuri daržoves užsiaugina pati. Dauguma žmonių vis dar turi kaimus, sodus, sodybas, užmiestyje gyvenančias močiutes, mamas, tetas – parsiveža daug derliaus iš jų.“

Ruošiamas pristatymas į namus

Vaida nestovi vienoje vietoje, kiekvieną dieną ieško vis naujų idėjų. „Versle kaip ir gyvenime reikia nuolat judėti į priekį. Jeigu tik stabteli, žiūrėk, jau esi nebeįdomus, turi nuolat domėtis naujais gamintojais, produktais. Nuo rudens turėsime produktų pristatymą į namus, jau ruošiame internetinės parduotuvės puslapį.“

„Bobos daržo“ krautuvėlėje pietų metu yra tiekiamas karštas maistas, spaudžiamos šviežios sultys, gaminami kokteiliai, salotos. Yra pora staliukų pavalgyti vietoje, pietus taip pat galima išsinešti. Kavinės idėja taip pat kilo natūraliai, iniciatoriai – „Bobos daržo“ klientai.

„Šis verslas man yra tarsi dar vienas kūdikis, reikalaujantis nuolatinio dėmesio, galvojimo, stebėjimo. Dabar turiu keturias puikias aukles šitam „vaikui“ – tai krautuvės darbuotojos.

„Klausiate, ar buvo sunku? Jeigu turi tikslą – galingą vidinę energiją – imi, darai ir viskas puikiai gaunasi.“ – dar nedrįstantiems pradėti savo verslo patarė Vaida.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)