„Aš pats esu dizaineris, žmona – psichologė, bet būtent jai gimė idėja apie tokią vyrų grožio studiją. Aš dar ilgai spardžiausi, kol galiausiai ir pats pasinėriau į šią avantiūrą“, – prisipažino pašnekovas. Paradoksalu tai, kad jo žmona į šią vyrų grožio studiją net negali įeiti, nes į ją moterys neįleidžiamos.

Gėdijasi eiti į moterų salonus

Klaipėdoje tokia vyrų grožio studija – kol kas yra vienintelė. Paklaustas, ar nebijojo rizikuoti imtis visiškos naujovės, P. Malinauskas tvirtino, jog kiekvienas verslas yra rizika.

„Tiesą sakant, šovėme iš lempos, tiesiog gimė idėja ir ją įgyvendinome. Kita vertus, jau anksčiau pastebėjome, kad tokios studijos poreikis yra. Vyrai taip pat nori manikiūro, pedikiūro, tačiau jie daromi tik moterų salonuose, o į juos vyrams eiti yra nesmagu dėl apkalbų, dėl diskomforto. Mus palaikė nemažai draugų, kurie prisipažino, kad mielai naudotųsi įvairiomis grožio procedūromis, tačiau nenori eiti į moterų salonus. Pavyzdžiui, keli odontologai guodėsi, jog po žvejybos norėtų susitvarkyti rankas, pasidaryti manikiūrą, tačiau kažkaip nepatogu eiti į moterų saloną“, – kalbėjo verslininkas.

Nors vyrų grožio studija „Men's spot“ duris Klaipėdos senamiestyje atvėrė mažau nei prieš mėnesį, anot P. Malinausko, rezultatai kol kas nuteikia optimistiškai.

„Per pirmas dvi dienas apkirpome 12 vyrų ir visi jie buvo barzylos. Todėl juos mūsų meistrai ne tik apkirpo, bet ir sutvarkė barzdas. Pirmąją dieną po atidarymo ketinome nedirbti, nes buvo Jūros šventė. Tačiau atsirado barzdočius, kurį reikėjo apkirpti, nors jau buvo ir apie 20 val. Jis buvo pirmasis mūsų klientas, todėl ir nuolaidą pritaikėme. Žmogus iki šiol rašo laiškus, dėkoja, domisi kitomis mūsų paslaugomis“, – P. Malinauskas džiaugėsi, jog klientai yra patenkinti.

Sirų ir turkų neįdarbins

Vyrų grožio studijoje stipriosios lyties atstovams teikiamos šios paslaugos: kirpimas, barzdos tvarkymas, manikiūras, pedikiūras, masažas, veido procedūros.

Kirpėjai, barzdų tvarkytojai bus tik vyrai, o manikiūrą, pedikiūrą, masažus salone darys moterys. Tačiau visos jos yra vyresnio amžiaus, kad vyrai nejaustų diskomforto parodyti savo nuspardytas kojas. Sudėtinga rasti vyrų specialistų, kurie darytų manikiūrą, pedikiūrą, todėl ir radome tokį kompromisą. Masažui atlikti taip pat pasirinkome vyresnio amžiaus moterį, turinčią labai daug patirties. Priežastis paprasta – bent man kaip vyrui būtų nelabai smagu, jei man masažą darytų vyras. O aš vadovaujuosi tokia filosofija, jog su kitais reikia elgtis taip, kaip nori, kad elgtųsi su tavimi“, – dėstė P. Malinauskas.

Jis pats augina barzdą, todėl puikiai žino, kaip sunku rasti specialistų, kurie ją tinkamai sutvarkytų. „Ieškodavau skelbimuose, net žmona padėdavo ieškoti, susitvarkyti barzdą tekdavo vykti ir į kurį nors kitą miestą, nes Klaipėdoje tuo momentu nebūdavo specialistų. Ir ne vieną kartą teko nusivilti. Atrodo,kad viskas gerai, tačiau išsimaudai ir ta barzda vėl kažkokia padrika. Barzdos tvarkymas yra menas, todėl mes specialistų kvalifikacijai skiriame itin didelį dėmesį. Jų radome ne tik Klaipėdoje, bet yra atvažiavusių pas mus dirbti ir iš kitų miestų. Jiems ketiname rengti mokymus, kuriuos ves iš užsienio kviesti specialistai. Turėjome pasiūlymą įdarbinti sirus, turkus, tačiau nusprendėme, jog pas mus dirbs lietuviai, kad pinigai liktų Lietuvoje“, – teigė pašnekovas.

Išpūtė akis, kad taip pigu

Vyrų grožio studija stipriosios lyties atstovams patraukli ne tik paslaugomis, bet ir interjeru. Ji įsikūrusi patalpose, kur veikė seniausia kirpykla Klaipėdos senamiestyje. P. Malinauskas pats yra interjero ir eksterjero dizaineris, todėl ir grožio studijoje apgalvota kiekviena smulkmena, joje dvelkia prabanga.

„Klientus interjeras šiek tiek šokiruoja, jie galvoja, kad ir kainos bus atitinkamos, tačiau labai nustemba jas išgirdę. Pavyzdžiui, neseniai atėjo toks didelis barzdotas žmogus, paklausė, kiek kainuotų susitvarkyti barzdą. Pasakiau, kad iki 15 eurų, tai akis išpūtė, kad taip pigu. Žmonės tikrai nustemba, kai pasakome, kad barzdos aptvarkymas, apskutimas kainuoja apie 10 eurų – tiek, kiek mažoje kirpyklėlėje kur nors miesto pakraštyje. Tačiau mes nesiekiame iš šios studijos uždirbti didelių pinigų, dabar svarbiausia, kad klientai būtų patenkinti. Pagrindinis mano pajamų šaltinis vis tiek yra interjerų ir eksterjerų kūrimas. Ir nors dėl atsiradusios grožio studijos teko išeiti iš samdomo darbo, interjerus kuriu privačiai, o grožio studija rūpinuosi, nes ši veikla man kuo toliau, tuo labiau patinka“, – atvirai kalbėjo P. Malinauskas.

Jis vardijo ir kitas kainas. Pavyzdžiui, manikiūras kainuoja nuo 10 eurų, pedikiūras – nuo 20 eurų, masažas – 10-12 eurų.

„Jei vyrai pageidaus daugiau paslaugų, jas ir teiksime. Pavyzdžiui, depiliacija. Kodėl gi ne? Žinau, kad depiliuojasi profesionalūs sportininkai, jei jie, kiti vyrai pageidaus tokios paslaugos, ją ir teiksime“, – tvirtino P. Malinauskas.

Bręsta naujos idėjos

Vyrų grožio studijoje ypač geros sąlygos sukurtos ir darbuotojams. Darbo vietos nuomos kaina yra žemiausia Klaipėdos senamiestyje. „Pradėjome taip, kad per mėnesį darbuotojas už savo darbo vietą turės susimokėti 130 eurų, tačiau iškart pasakėme, kad kainos vėliau kils. Šiaip senamiestyje darbo vieta kirpėjams ar manikiūrininkėms kainuoja 170-200 eurų. Specialistus, kurie dirbs mūsų salone, rinkomės labai atsakingai. Ir sutarėme kad jie dirbs iki pirmo įspėjimo. Pavėlavimas, nors ir vieną kartą, ar nors vienas prastas kliento atsiliepimas – ir viskas, su tokiu darbuotoju atsisveikinsime. Visi žino, kad jie savo darbo vietoje turi būti likus pusvalandžiui iki kliento atėjimo. Darbuotojas turi laukti kliento, o ne atvirkščiai. Dirbame paslaugų sektoriuje todėl svarbiausia – patenkintas klientas“, – savo filosofiją dėstė P. Malinauskas.

Studija išskirtinė ir tuo, kad į ją neįleidžiamos moterys. „Todėl ir išėjo toks paradoksas, kad tai lyg ir yra mano žmonos idėja, bet ji čia net įeiti negali. Mes tiesiog norime, jog tai būtų tikra vyrų studija, o ne tik kažkokia skambi deklaracija. Mūsų šūkis labai aiškus, kad tai, kas vyksta už šių sienų, čia ir lieka. Manau, jog vyrams klientams tai yra labai svarbu“, – įsitikinęs verslininkas.

Bet ir moterys jau žino šią vyrų grožio studiją. Jos skambina, kad grožio procedūroms užrašytų savo sutuoktinius, domisi galimybe įsigyti dovanų kuponus.

P. Malinauskas ir jo bendraamžė žmona Ernesta mokėsi vienoje klasėje, vėliau studijavo skirtinguose universitetuose, tačiau vis tiek tapo pora, o galiausiai – šeima, kuri dabar augina keturių mėnesių mažylį.

„Mes viską darome kartu. Buvo laikas, kai buvome studentai, tai ir butus remontuodavome. Todėl tikėtina, kad jei vėl šaus kokia nors nauja idėja, imsimės ją įgyvendinti. Žmona yra verslesnė, o mane labiau reikia paspardyti iš nugaros, kad greičiau galvočiau, daryčiau. Tikiu, kad ši studija tikrai yra ne paskutinė mūsų idėja“, – entuziastingai nusiteikęs buvo P. Malinauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (315)