Senolių slaugas

Daugelis vyresnių žmonių norėtų gyventi savarankiškai, tačiau jiems reikia šiek tiek padėti triūsiantis namuose, mokant sąskaitas, apsiperkant. Tik šiek tiek pagalbos iš šono, ir jie gali būti orūs bei nepriklausomi. Vieninteliai reikalavimai šiuo verslu užsiimti norinčiam žmogui yra atsakingumas ir patikimumas. Medicininio išsilavinimo tam tikrai nereikia.

Tekstų kūrėjas

Jei yra interneto puslapis, tai yra ir nuolatinis turinio atnaujinimo poreikis. Tekstų poreikis dabar tapęs dar aktualesniu, nes paieškos sistemos viršuje rikiuoja tuos puslapius, kurių turinys naujesnis, svarbesnis, aktualesnis, dažniau atnaujinamas.

Kadangi daugelis kompanijų tam neturi laiko, tai atsiveria rinka jūsų paslaugoms. Jei esate baigę anglų kalbą arba žurnalistiką, tai prie jūsų rikiuosis visa eilė klientų, norinčių, jog rašytumėte tekstus interneto svetainėms, tinklaraščiams ar pranešimus žiniasklaidai.

Socialinių medijų konsultantas

Nėra nė menkiausios abejonės, kad verslas socialines medijas išnaudoja rinkodaros tinklais. Aišku, jei tik sugeba tai daryti tinkamai. Jei esate Y kartos atstovas, kuriam socialinės medijos yra neatsiejama gyvenimo dalis, tai galite pradėti savo karjerą kaip socialinių medijų konsultantas. Sėkmingai integravę įmonės socialinius tinklus į rinkodaros strategiją, tapsite pageidaujamu specialistu.

Vertėjas

Daugeliui verslų turėti nuosavą vertėją per brangu, nes šio specialisto prisireikia tik kartkartėmis. Jei galite puikiai kalbėti kuria nors užsienio kalba ar keliomis, tai pasiūlykite vertimo žodžiu paslaugas įmonėms, turinčioms užsienio klientų. Gali būti, kad ilgainiui klientų neatsiginsite.

Laisvai samdomas buhalteris

Ne visos kompanijos išgali samdyti buhalterius, tačiau nėra nė vienos, kuriai šio profesionalo paslaugų nereikėtų. Jei turite buhalterio ar apskaitininko išsilavinimą, nuotolines savo paslaugas galite siūlyti tikrai ne vienai kompanijai. Tapsite savo laiko šeimininku.

Asistentas

Paskutiniu metu ypač madinga samdyti virtualius asistentus. Viskas, ko jums reikia pradedant, yra nešiojamas kompiuteris ir geras interneto puslapis, praverstų naudojimasis socialinėmis medijomis.

Tai – užsiėmimas žmonėms, turintiems administratoriaus patirties, tačiau norintiems dirbti sau. Virtualus asistentas dirba nuotoliniu būdu ir daro viską, ko jo viršininkas nespėja ar neturi laiko padaryti. Jis atidaro, perskaito ir atsako į elektroninius laiškus, patikrina, ar patenkinti klientai, išsiunčia jiems sąskaitas, sumoka mokesčius.

Gyvūnų prižiūrėtojas

Jei mėgstate gyvūnus, esate patikimas ir organizuotas, šis užsiėmimas nepareikalaus daug pastangų. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad kuo labiau patenkinti bus jūsų klientai, tuo greičiau augs jūsų verslas: gyvūnų mylėtojų rekomendacijos pritrauks jų draugų – naujų klientų.

Atliekų perdirbimas

Jūsų asmeninis kompiuteris gali būti aukso gysla: plienas, varis ir kitos kompiuterių sudedamosios dalys dabar vertos daugiau nei bet kada, tačiau tik nedaugelis tai žino. Vidutinis pilietis neturi nė menkiausio supratimo, kur galima parduoti visus perdirbtus ar atrastus metalus, jam svarbiau atsikratyti neveikiančiu šlamštu.

Taigi viskas, ko jums reikia, yra gera reklamos kampanija ir didelė transporto priemonė. Surinkdami iš gyventojų atliekas ir pristatydami jas perdirbti uždirbsite, taip pat prisidėsite prie gamtos puoselėjimo.

Valymo paslaugos

Ar esate vienas tų žmonių, kurie mėgsta švarą ir kartas nuo karto išblizgina savo namus? Jei taip, tai jūs sėdite ant aukso gyslos. Pagal verslo liudijimą šias paslaugas teikiantys žmonės gali uždirbti visai neblogą sumelę.

Kompiuterių taisymas

Ar turite techninį išsilavinimą? Išpopuliarėjus planšetiniams kompiuteriams, išmaniesiems telefonams ir nešiojamiesiems kompiuteriams, turite daug galimybių atrasti savo rinką teikdamas kompiuterių programinės įrangos priežiūros paslaugas – programinės įrangos atsisiuntimo, atnaujinimo, diegimo, darbastalių tvarkymo, spausdintuvų instaliavimo.

Sodininkas

Daugelis sodininkų dažnai pasisiūlo nupjauti žolę, tačiau tikrai ne visi jie atliks kitus sodo ir daržo darbus. O paprastai namų šeimininkai mielai ne tik žolės nepjautų, bet ir neravėtų, nesodintų. Daug laiko jiems atima lapų grėbimas, sniego valymas, šventinių dekoracijų nukabinimas. Pasisiūlę visa tai atlikti ir nusinešę kiek daugiau įrankių nei tik pirštinės, iškart būsite pasamdytas.

Naminio maisto gamyba ir tiekimas

Jei kepimas ar virimas yra jūsų prigimtinis talentas, tai tikrai galite įkurti savo asmeninę kepyklėlę ar tiekti maistą pagal užsakymą. Savo paslaugas galite pasiūlyti ne tik aplinkiniams žmonėms, bet ir verslo įmonių, organizacijų šventėms. Tai – proga uždirbti pinigų iš savo mėgstamo užsiėmimo. Be to, galėsite pasitikrinti savo sugebėjimus ir motyvaciją prieš investuodami į patalpas ir steigdami kiek didesnį verslą.

Svarbu prisiminti, kad tai – maisto gamyba, reguliuojama griežtų higienos normų ir taisyklių, taigi jomis reikėtų domėtis jau dabar.

Auklė

Jei prižiūrite savo vaiką namuose, gal verta pasiūlyti šią paslaugą ir kitiems tėvams? Taip galėsite ir toliau netrukdomai būti su savo mažyliu, ir užsidirbti. Juk tėvų, kuriems reikia eiti į darbą ir kurie neturi kur palikti mažylių, vis daugėja.

Renginių organizatorius

Ar mėgstate keliauti į vakarėlius ir organizuoti susitikimus? Jei atsakymas teigiamas, tai tikrai galite pradėti renginių planavimo ir organizavimo verslą. Tokios paslaugos rinka plati, nes beveik kiekvienas, pradedant jūsų kaimynais, draugais, darbdaviais, baigiant korporacijomis, turi progų švęsti.

Jūsų naujasis darbas reikalaus daug kūrybingumo, išradingumo ir dėmesingumo detalėms. Taip pat prireiks daug kantrybės, bandant susitarti su klientais, ir susitvardymo stresinių situacijų ir nenumatytų atvejų metu.

Internetinė parduotuvė

Norint įkurti internetinę parduotuvę, nebūtina turėti didelį prekių prikimštą sandėlį. Viskas, ko jums reikia pradedant, yra interneto puslapis ir elektroninės komercijos planas. Galite pardavinėti savo produktus ar perparduoti nišinių gamintojų produkciją. Dar geriau, jei mokate kažką gaminti patys.

Asmeninis apsipirkinėtojas

Mėgstate apsipirkti? Savo aistrą galite paversti pagrindine veikla. Pasiūlykite savo paslaugas užsiėmusiems tėveliams, kuriems tikrai reikia pagalbos perkant vaikams rūbus, mokyklines prekes, gimtadienio ar švenčių dovanas. Jūsų paslaugų prireiks ir seneliams, sergantiems žmonėms, negalintiems nukeliauti iki parduotuvės ir įsigyti asmeninių smulkmenų arba namų ūkyje reikalingų daiktų, maisto.

Savo klientų paprašykite sudaryti sąrašą prekių, kurių jiems reikia, jas nupirkite, ir už pristatymą imkite mokestį. Šį verslą sėkmingai galima pradėti padedant draugams ir pažįstamiems, kurie taps pirmaisiais (o gal net nuolatiniais) klientais.

Daiktų perdirbimas

Tikriausiai jums yra tekę girdėti pasakymą, kad „vieno žmogaus šiukšlės – kito lobis“? Jei esate kūrėjas ar mėgstate siūti, siuvinėti, lipinti ir turite tam išskirtinių gabumų, pabandykite perdirbti norimus išmesti daiktus ir parduoti juos amatininkų mugėse arba tokiuose puslapiuose kaip „Etsy“.

Be to, galite pasiūlyti šią paslaugą ir kitiems. Atsibodusiems ir jau nebereikalingiems daiktams galite suteikti visai kitą formą, paversti juos stilingesniais ar atnaujinti kitais būdais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)