„Swedbank“ išplatintame pranešime spaudai kaip tik kviečiama į vieną iš tokių mugių, organizuojamą gruodžio 2-4 dienomis centrinėje banko būstinėje. Čia savo gaminius pristatys daugiau nei 40 Lietuvos smulkiųjų gamintojų ir prekeivių, dalyvaujančių smulkaus verslo stiprinimo projekte „Kiekvienas gali būti didelis“.

Iš mugės – su akvariumu

Dekoratyvinėmis žuvytėmis gaideliais mugėje prekiaus įmonė „Žuvytės.com“. Jos vadovė Jolanta Grietnickaitė sako, kad mylintiems gyvūniją tai – puiki kalėdinė dovana, nes šios žuvys yra itin puošnios, o jų priežiūra – labai paprasta.

„Ši žuvytė nėra reikli, jai užtenka kad ir pusės litro talpos akvariumo ir šiek tiek šilumos – pakaks pakankamai šiltos patalpos arba stalinės lempos šilumos. Be to, iki savaitės laiko ji gali išgyventi be jokios priežiūros. Tai aktualu dažnai keliaujantiems, nes nereikia papildomai rūpintis, kas galėtų pamaitinti žuvytę. Ir tai, beje, yra vienintelis gyvūnas, nekeliantis jokios alergijos, bei galintis gyventi bet kur, kur gyvena žmogus“, – aiškina žuvyčių augintoja.

Dekoratyvinės žuvys užauga iki 5 cm, gyvena pora metų ir gali pasipuikuoti itin prašmatnia uodega. Gaidelių spalvų paletė irgi įvairi. Mugėje bus galima apžiūrėti ir baltų, ir raudonų, žalių ir mėlynų, taip pat margų gaidelių, o išsirinkus vieną, specialistai padės teisingai sukomplektuoti akvariumą. Parinks tinkamus augalus ir dekoratyvius akmenukus bei kitas dekoracijas. „Atsivešime nedidelius, 3-7 litrų akvariumus – tokius, kuriuos būtų galima įsigyti dovanoms.Gaideliai patinėliai gerai jaučiasi ir vieni, todėl jiems didelės erdvės nereikia. Perkant porą, rekomenduojama įsigyti ne vieną, bet dvi pateles, nes patinėlis gali užvaikyti vieną patelę“, – dekoratyvinių žuvyčių auginimo subtilybes aiškina J. Grietnickaitė.

Ekologiškos vilnos gaminiai

Ieškantys praktiškesnių dovanų kviečiami stabtelėti prie įmonės „Nord DECO“ stendo, kur bus prekiaujama Lietuvoje išaustais vilnoniais pledais ir šalikais. Jiems ekologiškai užaugintos vilnos įmonė įsiveža iš įvairių pasaulio šalių, tarp jų – iš Norvegijos ir Gotlando salos.
„Pasaulyje yra daug chemijos, o mes stengiamės akcentuoti, kad galima gyventi ir be jos. Esame orientuoti į ekologiškumą, todėl mūsų gaminiai yra iš natūralios ir chemiškai neapdorotos, nedažytos, vilnos“, – sako įmonės „Nord DECO“, valdančios interneto parduotuvę www.lietuviskigaminiai.lt, pardavimų vadovė Ieva Urbonienė. Todėl ir gaminių spalvos yra žemiškos – ruda, juoda, taip pat balta.

Įmonės stende laukiami ir tie, kurie domisi vilnos keliu: „Mielai papasakosime visą vilnos kelią – nuo to momento, kai ji yra nukerpama, iki to momento, kai ji atsiranda ant mūsų pečių. Paaiškinsime, kuo viena vilna yra įdomesnė nei kitos, kaip vilnos yra vertinamos ir parodysime, kaip turėtų atrodyti aukščiausios kokybės vilnos pluoštas. O labiausiai susidomėjusieji galės patys pačiupinėti, kuo viena vilna skiriasi nuo kitos“.

Beveik visa Lietuvoje pagaminta „Nord DECO“ produkcija yra parduodama užsienyje, tad mugės dalyviai turės progą įsigyti itin kokybiškų, ilgaamžių ir šiltų vilnonų dovanų mažesnėmis nei gaminiai yra parduodami svetur kainomis.

Karštas kisielius ir šokoladas

Na, o tiems, kurie niekaip negali apsispręsti kokią – praktišką ar nepraktišką – dovaną išrinkti, geriausia rinktis aukso viduriuką – valgomas dovanas. Tokiomis dovanomis prekiaus ir įmonė „Naivu“, gaminanti gurmanišką šokoladą „Chocolate Naive“. „Jei nežinai, ką padovanoti, išsirink tikro šokolado dėžutę, tuomet niekada neprašausi“, – sako Giedrė Ramonaitė-Užpalė, įmonės „Naivu“ vadovė. Šiame stende bus galima įsigyti skirtingo skonio „Chocolate naive“ šokolado. Taip pat lauks ir nedidelė naujiena – rankų darbo porcelianiniai kalėdiniai žaisliukai.

Kalėdines vaišes bus galima pratęsti su įmone „5 pipirai“, kurie išvirs kisieliaus ir spanguolių arbatos, taip pat vaišins vafliais bei cinamonu kvepiančiu karštu vynu.

Gyva muzika ir geri darbai

Pavargusius nuo mugės šurmulio visus pirkėjus ir kitus smalsuolius jos rengėjai kas vakarą, paskutinę mugės darbo valandą, pakvies į gyvo garso koncertą. Pirmąją mugės dieną koncertuos merginų duetas „SoulSyrup“, kitą dieną jas pakeis jaunų vaikinų instrumentinis duetas „Svajonės link...“, o paskutinį mugės vakarą pasirodys vienas perspektyviausių jaunosios kartos Lietuvos akordeonistų – Romas Morkūnas.

Antrąją mugės dieną, gruodžio 3-ąją, labdaros ir paramos fondo „Maisto banko“ darbuotojai visus geros valios žmones pakvies paaukoti geriems darbams – paremti maisto stokojančius Lietuvos gyventojus. „Maisto bankui“ aukoti mugės lankytojai galės vaišindamiesi pačių „Swedbank“ darbuotojų ir įmonės „5 pipirai“ darbuotojų keptais pyragais.

Kalėdinė mugė „Swedbank“ centrinės būstinės (Konstitucijos pr. 20A. Vilnius) 1 aukšte gruodžio 2 ir 3 d. vyks nuo 11 iki 18 val., gruodžio 4-ąją – nuo 11 iki 17 valandos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)