Jis atviravo, kad kuriant savo verslą ne visada viskas klostosi kaip sviestu patepta. Jam pačiam teko gerokai nudegti.

„Viską pradėjau nuo interneto dizainerio darbo, bet galiausiai supratau, kad reikia arba kurti verslo sistemą pačiam arba ieškoti korporacijos ar žmogaus, kuris tau būtų ką nors suplanavęs. Supratau tai labai anksti, o mano kelias prasidėjo labai sėkmingu projektu, kurį kūriau su geriausiu draugu.

Pasiekėme didelę sėkmę ir ji mano geriausiam draugui susuko galvą. Likau praktiškai be nieko, tik su turėtomis santaupomis. Tai buvo vienas sunkiausių mano išgyvenimų, po kurio tapo sunku pasitikėti žmonėmis.

Tada dvejus metus bandžiau kurti, turėjau daug veržlumo ir entuziazmo, nesisekė ir galiausiai pasiekiau dugną – pradėjau abejoti savimi, net svarstyti, gal reikėtų ieškoti sistemos, kuri norėtų mane priimti? Tačiau ėmiau dirbti su savimi, savo požiūriu ir tuomet pirmą kartą supratau, kad esu nesustabdomas, kad esu verslus žmogus“, – pasakojo B. Gylys.

Svarbu savo veiklą mėgti

Jaunimo nedarbas – vienas pagrindinių šio dešimtmečio ekonominių ir socialinių iššūkių daugelyje Europos Sąjungos valstybių narių. Tačiau jauni žmonės gali nebūtinai ieškoti samdomo darbo, o kurti savo verslą. Atlikėjas Jurgis Didžiulis pataria, kad svarbu daryti tai, kas patinka, o ne ką reikia, rašoma pranešime spaudai.

„Reikia suprasti, kad kelias yra vingiuotas ir reikia išlikti budriam. Dažnai kažką pasiekę žmonės nustoja augti. Kai man pavyksta įgyvendinti kokį nors tikslą, pradedu galvoti, ką daryti toliau? Kiekviena problema ar iššūkis atskleidžia naują galimybę.

Manau, kad visos svajonės pildosi, tačiau ne visada tiksliai taip, kaip tikiesi. Dabar esu vienas žinomiausių Lietuvos atlikėjų, bet viso to pasiekiau visai ne taip, kaip norėjau. Sukūriau verslą, bet ne tokį, kokio tikėjausi. Svarbiausia, rasti ir daryti tai, kas tikrai patinka. Tuomet bus daugiau ir motyvacijos, ir noro dirbti“, – pasakojo J. Didžiulis.

Kuo daugiau išbandyti

Daugiau nei 17 metų užsienyje praleidęs Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius žvelgdamas į jaunus žmones skatino nebijoti rizikuoti, nuolatos tobulėti ir mokytis. Jis patikino niekada sau neleidžiantis užsisėdėti vienoje vietoje ir nuolat ieško iššūkių. Pavyzdžiui, prieš daugiau nei dešimtmetį, baigęs bakalauro studijas, A. Pranckevičius išvyko į Paryžių studijuoti magistro beveik nemokėdamas prancūzų kalbos.

Arnoldas Pranckevičius

„Tris mėnesius išgyvenau gana didelę depresiją. Reikėjo nemažai laiko, kol persilaužiau kalbėti svetima kalba, kol susiradau draugų, prisijaukinau Paryžių ir ėmiau ten jaustis gerai“, – nusijuokė jis. Tuomet iškart po studijų A. Pranckevičius tapo prezidento Valdo Adamkaus patarėju vidaus politikos klausimais, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Išbandyti ne vieną sritį jaunimą ragino ir bendrovės „Coca-Cola HBC Lietuva“ viešųjų ryšių ir komunikacijos vadovė Gabrielė Šerėnienė.

„Per gyvenimą supratau, kad reikia bandyti. Visada stengiausi tai daryti. Iš pradžių keletą metų dirbau žurnaliste, tada valstybės tarnautoja, vėliau viešojoje įstaigoje, o dabar esu viešųjų ryšių vadovė ir dirbu su visame pasaulyje puikiai atpažįstamais prekės ženklais.

Tai man yra dar vienas iššūkis, kurio dėka augu, kurio dėka galiu būti šalia labai profesionalių žmonių, iš kurių kiekvieną dieną mokausi ir jaučiuosi kaip studentė“, – pasakojo ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)