Kodėl būtent 52 kartai? Todėl, kad metuose yra iš viso 52 savaitgaliai, o tai reiškia, kad per metus yra bent 52 progos susitikti su draugais. Kiekviename „karte“ 36-erių metų maisto fotografas skirtingoje aplinkoje ar interjere pateikia patiekalą, aprašo jo receptą ir tikisi, kad žmonės susidomės ir namuose pasigamins kažką neįprasto ir originalaus, ne tik silkę pataluose ar farširuotą karpį.

Robertas Daskevičius

„Tai yra asmeninis mano projektas, iki šių metų pabaigos būsiu nufotografavęs iš viso 52 įvairių šefų sukurtus patiekalus. Norėdamas pabėgti nuo rutinos, reklamos ir darbų, tiesiog sugalvojau sukurti kažką naujo“, – triukšmingoje kavinėje man pasakoja Robertas. Beje, vyras projektui skiria tik savo asmenines lėšas.

8 kartas „Keturios idėjos skanioms užgavėnėms“

Vienas iš naujesnių jo darbų vadinasi „Kalėdų magija“. Jame savo darbus pristato restorano šefė Svetlana Vaganova. Nuotraukos iš tiesų kalėdiškos, matosi sniegas, kalėdinės lemputės ir garai, virstantys iš burnos.

Robertas džiaugiasi rezultatu, tačiau pripažįsta, kad dažnai susiduria ir netikėtomis problemomis, pavyzdžiui, prieš minėtą kalėdinę fotosesiją reikalus apsunkino neplanuotas sniegas.

Kalbėdamas apie savo sukurtus „kartus“ fotografas negali išrinkti vieno pačio geriausio. Vis dėlto ilgiau pagalvojęs nusprendžia, kad sėkmingiausias ir daugiausiai dėmesio sulaukęs buvo 26 kartas Vilnelės upelyje: „Net nežinau kodėl, gal todėl, kad kitą dieną Vilnius plaukė nuo lietaus?“ – juokiasi menininkas.

26 kartas „Vasaros romantika“
Tiesa, greičiausiai daugelis iš jūsų jau bus matęs nuotrauką, darytą ant viešbučio „Kempinski“ stogo. Žemiau matomos merginos ragaujamų patiekalų autorystė priklauso restorano „Telegrafas“ šefui Javier Lopez. Anot pašnekovo, šis 28 kartas buvo labai sudėtingas.
28 kartas „Senieji Vilniaus stogai“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)