Įkurti „Cuba studiją“ – klubą, kuris dvelktų kubietiška dvasia, kaip pasakoja pats jo šeimininkas Kęstutis, paskatino ne egzotiška kelionė, kaip dažnai tokiu atveju nutinka, o širdžiai artima kultūra. „Tiesą sakant, pačiam dar neteko lankytis Kuboje. Bet svajoju apie tai. Idėja labiau buvo susijusi su šokiais, su romu, visa aplinka“, – juokiasi jis ir prisipažįsta, kad panašų barą pamatė užsienyje. Supratęs, kad alternatyvos Lietuvoje nėra, nusprendė tokią vietą įkurti Vilniuje.

Atidengė tikrąjį grožį

Bene svarbiausia esą buvo surasti daug vietos turinčią erdvę, kurioje būtų galima rengti aistringųjų lotynų šokių vakarus. Tuomet pasitaikė galimybė išsinuomoti dideles – per 700 kv. m – patalpas netradicinėje vietoje. „Šioje vietoje yra buvusi bombų slėptuvė. Anksčiau čia veikė, ko gero, pats seniausias Vilniaus boulingo klubas, kuris savo jau buvo atgyvenęs, tad kai jie išsikėlė, mes viską iki pamatų išsivalėme ir atnaujinome“, – kalba klubo šeimininkas.

Jis pasakoja, kad šiose patalpose likusios autentiškos beveik 40 cm rakinamos durys, speciali oro filtravimo sistema. Prieš įkurdami klubą naujieji šeimininkai gerokai paplušėjo norėdami panaikinti buvusių savininkų padarytas pertvarkas. „Nuėmėme visą gipsą, kuriuo buvo išklotos sienos, ir prisikasėme iki paties betono. Tuomet nusprendėme nieko nebegražinti, nedažėme nei sienų, nei lubų, palikome taip, kokios tos patalpos ir yra“, – sako pašnekovas.

Kęstutis tikina, kad toks interjeras labai tinka klubo temai. „Kubietišką interjerą mes suprantame kaip nuskurusią prabangą. Tai tas nuskurimas yra tai, ką mes radome, o prabangą sukūrėme savo detalėmis: atvežtais sietynais, odiniais baldais ir kt. Viską patys rankiojome, interjerą kūrėme ir savo galva, ir savo rankomis“, – kalba verslininkas.

Pasirinko atokią vietą

Kęstutis yra ir vienas iš vilniečiams jau geriau pažįstamos „Alaus studijos“ savininkų. Kaip ir pastarąją vietą, taip ir naują jis nusprendė atidaryti toliau nuo kitų klubų savininkų pamėgto sostinės centro.

„Alaus studiją“ atidarėme Šiaurės miestelyje, o „Cuba studiją“ – „Ogmios mieste“, kuris yra visai šalia. Šios vietos mus vilioja kaip alternatyva nuo centro, kur daugiausia orientuojamasi į turistus ir pan. O mes norėjome padaryti gryną, tikrą idėjinį klubą, nes tokių miegamuosiuose rajonuose nelabai ir yra“, – pasakoja jis.

Klubo auditorija, anot Kęstučio, labai įvairi – nuo studentų iki senjorų, apsilanko daug vietinių gyventojų, taip pat šioje miesto dalyje dirbančių žmonių. Klientų gausa verslininkas nesiskundžia, jų stigo tik vasarą, kai žmonės mieliau laiką leidžia lauke, tad į požemį, kaip sako šeimininkas, juos sunku prisivilioti.

„Mes aktyviai nesireklamuojame, daugiausia apie mus sužino iš lūpų į lūpas, tačiau noriu akcentuoti, kad mūsų vieta labiau skirta brandžiai publikai. Tai, žinoma, gali būti ir jaunimas, tačiau toks, kuriam nereikia trankios muzikos ir specialių šviesos efektų“, – kalba klubo šeimininkas.

Anot jo, tai vieta, kurioje galima ir papietauti, vėliau – pavakarieniauti, o naktį šokti kubietišką salsą, rumbą, bačiatą ir t.t. „Žinoma, patraukėme šokėjų dėmesį, nes tokių vietų, kur visą laiką skambėtų lotynų muzika, daugiau, be „Pabo Latino“, nėra, bet ir tai tikriausiai ten ne visada taip būna. Mūsų klubas kol kas labiau teminis“, – kalba Kęstutis.

Klube vyksta ir šokių pamokos, pašnekovas stebisi, kad šokti lotynų šokių susirenka tokia gausybė šokėjų. Taip pat rengiami karaokės vakarai, protų mūšiai, įvairūs koncertai.

Vilioja egzotiškais skoniais

Vis dėlto, kaip pasakoja verslininkas, klientų jie stengiasi prisivilioti ne tik šokiais, daug dėmesio skiria maisto ir net aptarnavimo kokybei. „Sulaukiame tikrai labai gerų atsiliepimų. Net keista, kad per tiek laiko išlaikėme tokią gerą nuomonę, ypač apie personalą. Manau, svarbiausias dalykas yra dirbantis kolektyvas, dirbantys žmonės turi būti ne tik mandagūs, bet ir sąžiningi. Mums tikrai labai pasisekė ir su virtuvės darbuotojais, ir su aptarnaujančiu personalu, su vadove. Beje, personalas beveik nesikeičia, o tai daug ką pasako“, – įsitikinęs klubo įkūrėjas.

Anot jo, klientai negaili pagyrų čia tiekiamam maistui. „Virtuvę apibūdinčiau kaip Viduržemio jūros, nors yra ir lotynų Amerikos elementų. Turime ir šonkaulių, ir mėsainių, bet juos stengiamės patiekti kitaip. Yra ir meksikietiškos virtuvės elementų, pavyzdžiui, tarp klientų labai populiarus viščiukas mangų ir čili marinate. Taip pat noriai užsisako kubietiškų sumuštinių“, – kalba šeimininkas.

Jo teigimu, itin populiarūs čia tiekiami dienos pietūs. Pietauti ateina ir aplinkui esančiuose biuruose dirbantys žmonės, ir tie, kurie tiesiog susigundo, kaip sako verslininkas, geru kainos ir kokybės santykiu. „Dienos pietus keičiame kasdien. O kainos tikrai nesikandžioja, pavyzdžiui, sriubos kainuoja nuo 1,4 euro, antras patiekalas – 2,9–3,5 euro“, – vardija Kęstutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)