Daugelis svajoja apie savo verslą. Nuosavas restoranas – puiki mintis. Tačiau prieš atidarant savo restoraną specialistai pataria apgalvoti daug dalykų, kurie bus itin svarbūs jūsų verslo sėkmei.
© A. Aleksandravičiaus nuotr.

Kaune vykusioje konferencijoje „Geroji verslo praktika: maitinimo verslas“ buvo gvildenama maitinimo verslo tematika. Savo patirtimi pasidalino ir reklamos specialistė Elena Pipiraitė-Zimblienė.

Taigi kokie patarimai norintiems atidaryti savo restoraną?

Patarimas Nr. 1

Kokybė. Maisto kokybė, aptarnavimo kokybė. Šis veiksnys, specialistų teigimu, yra bene pats svarbiausias.

„Niekada netaupykite produktams ir jūs tikrai būsite išskirtiniai. Tai visa ko pagrindas. Žmonės keičia savo pinigus į kokybišką prekę. Jei jūs nepateisinsite jų lūkesčių – bus bėda“, - sako E. Pipiraitė-Zimblienė

Patarimas Nr. 2

Išskirtinumas. Didžiuosiuose miestuose galima rasti pačių įvairiausių restoranų, barų ir užeigų. Nuo egzotiškų šalių virtuvių iki lietuviškos virtuvės. Kuo jūs būsite išskirtiniai? Kokia jūsų vizija?

Tai itin svarbūs klausimai būsimiems restorano šeimininkams.

„Stebinkite savo klientus. Stebinkite savo lojalius klientus. Balionai ties įėjimu nepadės. Geriausia reklama iš lūpų į lūpas. Jei išpildysi ar netgi pranoksite klientų lūkesčius - jie bus lojalūs jums. Ir aišku stebinkite savo klientus. Nežinau kaip Kaune, bet Vilniuje labai sunku nustebinti. Matyt jau mes persisotinę bet kuo, kavinė kas antrame žingsnyje. Kai kurie restoranai išsilaiko, nes suka klasiką. Kitas dalykas – būti kitokiems“, - sako E. Pipiraitė-Zimblienė.

Prieš verslo pradžią svarbu turėti savo viziją, tačiau reikia mokėti taikytis prie esamų sąlygų.

„Turite būti lankstūs – vizija bus viena, o poreikiai bus kitokie“, - sako specialistė.

Patarimas Nr. 3

Netaupykite.

„Niekada netaupykite produktams ir geram virtuvės šefui. Tai bus šiek tiek brangiau, bet jūs turėsite pastovų klientą. Tai nėra greitas verslas – nebus čia ir dabar. Tačiau negali taupyti kokybės sąskaita“, - sako E. Pipiraitė-Zimblienė.

Taip pat patariama netaupyti rinkodaros elementams.

„Netaupykite savęs viešinimui. Nedėkite nuotraukų darytų telefonu – palikite tai klientams. Tegul jie fotografuoja ir deda į socialinius tinklus. Niekada netaupykite, kad save viešintumėte. Harvardo universitetas padarė tyrimą, kad vienas blogas komentaras lygus 7 tūkst. dolerių. Aišku, tai yra Amerikoje. Lietuvoje ne tokie mastai, bet žala yra didelė“, - sako E. Pipiraitė-Zimblienė.

Šiais laikas itin svarbūs socialiniai tinklai. Specialistai pataria - jei neturite laiko socialiniems tinklams geriau apskritai nepradėti.

„Kas gali būti baisiau už negyvą informaciją. Tai yra negyvas restoranas“, - sako E. Pipiraitė-Zimblienė.

Patarimas Nr. 4

Personalas. O personalas visų pirma prasideda nuo jo šeimininko.

„Tas, kas nori atidaryti restoraną, turi būti pasiruošęs gyventi restorane“, - teigia E. Pipiraitė-Zimblienė.

Padavėjai yra tarsi restorano veidas, o tuo pačiu ir reklama. Gera ar bloga jau priklauso nuo pasirinktų žmonių.

„Nebijokite priimti vyresnių žmonių. Jie niekur neskuba ir bendrauja su klientais“, - pataria E. Pipiraitė-Zimblienė.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Žaibo iškrova - vis dar už pažinimo ribų: gali nutrenkti ir mieste, ir net namuose (1)

Nidos kurorte praėjusį savaitgalį žaibas nutrenkė 1986 metais gimusią moterį. Pasak...

Mįslinga tatuiruote pasipuošusi Meilutytė praleis beveik visą pasaulio taurės sezoną (71)

Glazge (Jungtinė Karalystė) vykusiame Senojo žemyno čempionate Rūta Meilutytė demonstravo ne...

Pirmą kartą prabilo Osamos bin Ladeno motina jų namai – turtų ir įtakos atspindys (85)

Ant kampinės erdvaus kambario sofos įsitaiso ryškiai apsirengusi moteris. Sekcijos stikle, už...

Artimiesiems – šokas: vyrą po medikų vizito namuose rado ištiktą insulto (181)

Insultas, bet atvykote pavėluotai – tokius žodžius išgirdo sesuo, atvežusi savo brolį į...

Mirė Nobelio taikos premijos laureatas, buvęs JT vadovas Kofis Annanas papildyta 13.30 (17)

Buvęs Jungtinių Tautų generalinis sekretorius ir Nobelio taikos premijos laureatas Kofi Annanas...

Kaune grupės „G&G Sindikatas“ nario tuoktuvės: balto aukso žiedus išliejo iš tėčio vestuvinio žiedo (32)

Šeštadienio popietę Kauno rotušėje susituokė vienos populiariausių Lietuvoje hip-hopo grupių...

Blažytė: Galkinas pasišaipė labai laiku ir labai taikliai (68)

Labai laiku ir labai taikliai – taip Rusijos komiko Maksimo Galkino pokštus apie Dalią...

Voveraitės triskart per dieną: ir rafinuotam, ir paprastam skoniui (7)

Turiu prisipažinti, kad dievinu Dzūkijos kraštą ir visas jo gėrybes. Nuo žmonių, jų akcento...

Toma Vaškevičiūtė: kai jaučiu nepakantumą žmonėms ir aplinkai – jaučiuosi purvina ir labai skurdi (39)

Toma Vaškevičiūtė , 2008 m. baigė aktorinio meistriškumo studijas Lietuvos teatro ir muzikos...

Mažoji Lietuva Anglijoje: pūsles ir varginantį darbą kenčia dėl 220 svarų per 3 dienas (933)

Mažoji Lietuva – taip šmaikščiai vadinamas vaisių ir daržovių pakavimo fabrikas Visbiče,...