aA
Mėsainiai, kebabai ir picos – tai turbūt pagrindinis lietuvių vartojamas greitas maistas. Tačiau iš Turkijos atvykę Ibrahimas ir Daiva Celikeliai į Lietuvą atvežė naują ir sveikesnę alternatyvą – įdarytas keptas bulves.
„Ajomama“
© Įmonės nuotr.

„Su žmona gyvenome Turkijoje, tačiau nusprendėme keltis į Lietuvą ir pradėjome mąstyti, ką galėtume čia veikti. Pirmiausia pastebėjome, kad lietuviai labai myli bulves“, - pasakoja I. Celikelis.

Pasak pašnekovo, jis nustebo, kad Lietuvoje keptų įdarytų bulvių nieks nesiūlo, nes Turkijoje, taip pat Anglijoje šis greitas maistas jau gana senai yra labai populiarus, jo galima nusipirkti ne tik iš kioskelių gatvėse, yra ir jas siūlantys restoranai. Taip gimė idėja įkurti šeimos įmonę „Ajomama“.

Bulvės yra kepamos orkaitėje nenaudojant jokių riebalų ar aliejų, tai užtrunka daugiau nei valandą. Pasak I. Celikelio, toks bulvių paruošimo būdas yra vienas sveikiausių.

Įdarytos keptos bulvės
Įdarytos keptos bulvės
© Įmonės nuotr.

„Dietologai, daktarai sako, kad valgant aliejuje keptas bulves reiktų
būti atsargiems. Pavyzdžiui, jei žmogus turi širdies problemų, jam
nerekomenduojama valgyti tokių bulvių, tačiau mūsų bulvės ruošiamos be
jokių priedų, jos neturi nieko nesveiko“, – tikina I. Celikelis.

Tada jos pagardinamos sviestu ir sūriu, o klientas pats gali pasirinkti papildomus priedus. Galima rinktis iš kukurūzų, alyvuogių, įvairių salotų lapų, pupelių, taip pat ant bulvės galima užsidėti dešrelių, mėsos ar šoninės, virtų daržovių ir daugybę kitų priedų.

Įdarytos keptos bulvės
Įdarytos keptos bulvės
© Įmonės nuotr.

„Bulvių kaina skiriasi priklausomai nuo priedų, ji svyruoja nuo 2 iki 5 eurų. Taip pat mes pridedame šiek tiek vietinio skonio, mes patiekiame bulves su sūdyta žuvimi arba šonine, to niekur kitur nesu matęs“, - sako I. Celikelis.

Vienas iš iššūkių, su kuriuo susidūrė verslininkų šeima – rasti tinkamas bulves. Patiekalui reikia nuo 350 iki 500 gramų svorio bulvių, o Lietuvoje niekas atskirai tokių didelių nepardavinėja.

„Buvo sudėtinga, prekybos centruose tokių bulvių išvis nėra. Bet kadangi mes esame lietuviškas verslas, todėl norėjome pardavinėti lietuviškus produktus. Ieškojome turguose, mano žmona susirinko pardavėjų kontaktus ir teiravosi, kiek didelių bulvių jie mums gali duoti. Iš vienos ponios paimame 20 kg iš kitos – 30“, – aiškina I. Celikelis.

Kitas iššūkis, su kuriuo susidūrė verslą pradėjusi šeima – niekas nesuprato, ką jie pardavinėja ir žvelgė skeptiškai, reikėjo ilgai įrodinėti, kad tai skanus ir naudingas produktas.

„Ajomama“
„Ajomama“
© Įmonės nuotr.

„Paragavę didžioji dalis klientų buvo laimingi. Tačiau dauguma žmonių žiūrėjo ir nesuprato, ką mes darome, nes tai naujas produktas lietuviams“, - sako I. Celikelis.

Pirmieji žingsniai buvo žengti muzikos festivaliuose, skeptiškai nusiteikusiems organizatoriams įrodę, kad jų siūlomas greitas maistas yra vertas dėmesio, jie šią vasarą aplankė tris festivalius, taip pat bulves siūlė Vilniaus maisto turguje „Open Kitchen“ ir įvairiose kitose vietose.

„Sezono pabaigoje mums pradėjo skambinti žmonės, organizacijos, kviesti į įvairius piknikus ir koncertus, nes žmonės pradėjo apie mus kalbėti. Jie mus pamato, paragauja mūsų bulvių ir jiems patinka“, - sako. I Celikelis.

Kol kas „Ajomama“ bulves siūlo tik šiltuoju metų laikų, tačiau pašnekovas atskleidė, kad jų planuose yra tikslas, jog bulvės bus parduodamas ne tik maisto vagonėlyje, bet ir restorane.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Po šūvių Strasbūre – milžiniškos saugumo pajėgos: yra žuvusių, nukentėjusieji kritinės būklės papildyta 00.30 (301)

Prancūzijoje, Strasbūre po šaudynių netoli miesto kalėdinės mugės mažiausiai vienas asmuo...

„Liverpool“ ir „Tottenham Hotspur“ išplėšė kelialapius į Čempionų lygos aštuntfinalį

UEFA Čempionų lygos šeštojo turo rungtynėse C grupėje antradienį vicečempionė...

Visai netoli šaudynių vietos Strasbūre esantis lietuvis žurnalistas: neaišku, ar viskas baigėsi (34)

LRT žurnalistas Adomas Šimkus, esantis Strasbūro centre, visai netoli tos vietos, kur buvo...

Dramatiškame trileryje „Rytas“ tik po pratęsimo įveikė Europos taurės autsaiderius (148)

Vilniaus „Ryto“ (4-5) krepšininkai dramatiškai nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų...

Anglijoje išžagintos ir nužudytos 14-metės byloje – motinos liudijimas: ji kėlė labai daug rūpesčių (150)

14-metės iš Lietuvos, kuri buvo nužudyta Vulverhamptone, Jungtinėje Karalystėje, motina...

Ekspertai įvertino Statkevičiaus ir Janus rietenas: kažkas turi pasakyti, kad karalius nuogas (407)

Pirmadienio vakarą viešai skalbinius džiaustę dizaineriai Juozas Statkevičius ir Julija Janus...

Vėžiu susirgusi Vaiva pinigų negauna: kovoja ne tik su liga, bet ir su draudimo bendrove (187)

Kaip ir daugeliui vėžio diagnozė Vaivai Mickuvienei buvo tarsi žaibas iš giedro dangaus. „Man...

Geriausią sezoną Kinijoje žaidžiantis Motiejūnas patyrė traumą (24)

Donatas Motiejūnas šios dienos rungtynėse sužaidė vos 12 minučių, o kaip praneša Kinijos...

Valstybės politika žeidžia studentą: kodėl skatinama būti išlaikytiniu? (24)

Esu paskutinio kurso dieninio skyriaus magistrantas. Prieš kelias dienas netekau darbo. Kaip žinia,...