Autentiškų itališkų makaronų – į restoraną, kur vakarienė tiekiama net vonioje, o virš lankytojų galvų džiūsta... skalbiniai.
"La Pasta Makaronų Namai"

Vakarieniauti vonios kambaryje virš galvos kabant išskalbtiems apatiniams iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti keista, tačiau išvydus čia pat besisukiojantį kolektyvą iš Italijos – virtuvės šefę Giuliją ir restorano administratorių Danielę, salėje aidint komplimentams ir kvepiant šviežiai sutrintiems bazilikams, tampa aišku, kad viskas yra taip, kaip turi būti, rašoma naujai atidaryto restorano pranešime spaudai.

Patirti itališką virtuvę ir pozityviai chaotišką italų gyvenimo būdą verslininkai vilniečius kviečia į naują „Ogmios mieste“ įsikūrusį restoraną – „La Pasta Makaronų Namai“.

Pietūs lovoje, vakarienė – vonioje

Kaip rašoma pranešime, vos įžengus į restoraną pajunti, kad atsidūrei namuose be sienų: čia pat stovi miegamojo lova, stalai, kėdės, spintelės, nukrautos sendaikčių, pianinas, senas patefonas, iš kurio sklinda klasikinė itališka muzika. Namų atmosferą dar labiau sustiprina žydinčios gėlės ir provanso stiliaus tapetai. Verslininkai skelbia, kad vos tik įėjus į restoraną maloniai nusiteikęs restorano administratorius italas pasiūlys įsitaisyti viename iš „kambarių“: miegamajame, jei jaučiatės nuvargęs, o gal vonioje, jei norisi atsipalaiduoti.

Sophia Loren įkvėptas meniu

Restorane siūloma rinktis iš daugybės skirtingų rūšių makaronų. Sukurti tokį platų asortimentą verslininkus esą įkvėpė viena žymiausių visų laikų Italijos aktorių Sophia Loren. Ši ikona pirmoji atkreipė pasaulio dėmesį, kad valgant makaronus galima išlaikyti fantastiškas kūno linijas. Jai priklauso ir žymioji frazė „Everything you see i owe to spaghetti“ (lt. viską ką jūs matote, aš gavau iš makaronų Spaghetti).

Be makaronų, čia taip pat galima rasti keletos rūšių raviolių, lazanijas, daugiaryžių su jūros gėrybėmis, itališkų užkandžių, salotų bei fantastiškų itališkų desertų. Kaip skelbiama naujojo restorano feisbuko paskyroje, dienos pietus čia galima pavalgyti už 5,5 euro, makaronai ir ravioliai kainuoja 7,9 euro.

Viską veža iš Italijos

Autentiška itališka pasta gaminama vietoje, specialiai iš Italijos atgabentais kelias tonas sveriančiais galingais įrenginiais. Kaip teigia verslininkai, ypatingą pastos skonį lemia ir iš Italijos vežami pilno grūdo kieto kviečio (grano duro) miltai, kokius reglamentuoja Italijos valdžios taisyklės visiems itališkiems pastos restoranams. Taip pat naudojami itališki prieskoniai, iš Italijos atsivežta speciali pomidorų tyrė, vyrauja sezoninės daržovės.

Anot restorano virtuvės šefės Giulijos, kad kokybiškas makaronų produktas virstų skaniu itališku patiekalu, labai svarbu yra makaronus tinkamai išvirti, t.y. virti juos nei per ilgai, nei per trumpai, būtent taip, kaip ir yra verdami makaronai Italijoje. Nors daliai lietuvių toks paruošimo būdas kartais atrodo nepakankamas, tačiau būtent taip paruošti makaronai ne tik ilgam suteikia sotumo, bet ir yra lengviau virškinami.

Makaronų namai visiems itališkos virtuvės mylėtojams atviri kiekvieną dieną, čia galima pasimėgauti ir kaskart vis naujais dienos pietumis. Čia pat veikia ir krautuvėlė, kur galima pasiimti šviežiai paruoštų makaronų, raviolių ar įvairiausių pagardų itališkai vakarienei namuose bei, žinoma, naminių tiramisu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

R.I.T.A. Gyvenimą pašventė Lietuvai, o dabar tenka kovoti dėl kompensacijų (58)

Iš Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų į atsargą savo noru išėjo apie 40...

Lietuviškas vanduo brangesnis dėl to, kad yra kietas (37)

Pakeisti visus vandens skaitiklius, kur kas dažniau juos metrologiškai tikrinti, o kartu ir didinti...

NT rinką gali ištraukti tik vienas dalykas (2)

Oficialiai šiemet užsieniečiams išduoda apie 9 tūkst. leidimų dirbti. Tai vienas didžiausių...

Mažos valstybės „stebuklingas berniukas“ A. Merkel gali pridaryti rimtų bėdų (155)

Briuselis ir Berlynas tikrai nenorėjo tokio akivaizdaus Austrijos posūkio į dešinę. O austrai...

Orai: geros naujienos – visą savaitę (5)

Po ypač malonaus pirmadienio šiluma bus mažesnė, tačiau artimiausiomis dienomis didesnių...

Gydytojas A. Unikauskas: storėjate ne tada, kai valgote riebiai

„Nuo seno galvojama: valgysiu riebalus – storėsiu. Tai nelogiška. Juk visas maistas, kurį mes...

Ne pats geriausias pasirinkimas: 6 baldai, kurių dizaineriai negali pakęsti

Jaučiatės pasirengę išleisti ganėtinai įspūdingą sumą naujiems baldams įsigyti? Tuomet...

Žymus futurologas atskleidė, kokie iššūkiai mūsų lauks iki 2030-ųjų (1)

Ray‘us Hammondas visame pasaulyje pripažintas ir kaip futurologas, ir kaip verslininkas. 17...

Įvardijo labiausiai tikėtinus princo Williamo ir K. Middleton trečiojo karališkojo kūdikio vardus

Praėjusią savaitę britų karališkosios šeimos gerbėjai džiaugėsi, pagaliau pamatę viešumoje...

Situacija dėl Gedimino kalno vis blogėja: įspėja jau ir praeivius (708)

Panašu, kad Gedimino pilies kalnas tampa nauja mūsų šalies gėda. Jame vėl formuojasi nuoplovos...