Tačiau naujojo gastrobaro „Plus plus plus“ viena iš įkūrėjų Giedrė Kvedaravičienė tikina, kad pas juos būtent taip ir yra.

„Mūsų filosofija yra tokia – gyvenime svarbu ieškoti pliusų. Kas tai kiekvienam bebūtų. Reikia skaniai ir pigiai pavalgyti? Pliusas. Norisi smagios aplinkos? Pliusas. Reikia geros kompanijos? Pliusas. Labai tikimės, kad mums pavyks suformuoti ne tik klientų ratą, bet ir bendruomenę. Irgi bus pliusas. Kas norės užsiimti, būti aktyvus, gaus tam erdvę. Kam reikės paprasčiausiai čia ir dabar pavalgyti – irgi tai turės“, – sako viena iš gastrobaro įkūrėjų Giedrė Kvedaravičienė.

Plus Plus Plus baras

Beveik viskas – po eurą

Trijų bičiulių įkurtas gastrobaras praėjusią savaitę pradėjo veiklą. Šios vietos kainos stebina, brangiausias patiekalas čia kainuoja 3 eurus, o didžioji dalis patiekalų ir gėrimų tekainuoja apie eurą.

„Apsilankymas restoranuose, baruose ar picerijose yra brangus malonumas, sunkiai įkandamas labai didelei daliai žmonių, tame tarpe ir tiems, kurie turi vidutinę perkamąją galią. Aš jau nekalbu apie jaunimą, studentus, jaunas šeimas, kuriems išeiti bet kur į miestą, kad ir su draugais pavakaroti, išgerti taurę alaus ar lengvai užkąsti baigiasi mažų mažiausiai 20 – 30, o dažnai ir 50-ies eurų sąskaita, kas įvertinant mūsų atlyginimus ir perkamąją galią tikrai yra brangu. Žmonės praranda galimybę socializuotis, pabendrauti, susitikti su draugais, išgerti puodelį kavos mieste, o ne namuose, savo virtuvėje ar prie svetainės stalo“, – teigia G. Kvedaravičienė.
Plus Plus Plus baras

Pasak pašnekovės, Vilniuje praktiškai nėra vietų, kur galėtum pavalgyti, pasėdėti ar išgerti taurę vyno už kelis eurus, o poreikis tam – didelis. Tą puikiai įrodė ir pirmoji „Plus plus plus“ darbo savaitė, klientų srautas viršijo įkūrėjų lūkesčius.

„Mūsų pirmosios kelios veiklos dienos rodo, kad tokios koncepcijos išties trūko, nes kol kas daug nesiskelbiam, tiesiog atidarėm duris, parašėm į „Facebook“ ir visi vakarai yra sausakimši. Mes tiesiog atsidarėme ir norėjom pasižiūrėti, kaip čia bus, įsivaizduodami, kad gal kažkas netyčia praeidami užeis ir tų žmonių nebus daug, bet vakarais, tikrai neperdedant, baras buvo pilnutėlis“, – pasakoja G. Kvedaravičienė.

Įkūrėjos teigimu, klientai į naują gastrobaro koncepciją reaguoja teigiamai ir jau atsiranda sugrįžtančių klientų.

Kodėl taip pigu?

G. Kvedaravičienės teigimu, tokias mažas kainas lemia kelios priežastys. Pirmoji – nedidelė nuomos kaina. Vingrių gatvėje įsikūręs baras nėra pačiame miesto centre, tačiau, pavyzdžiui, nuo Vilniaus Rotušės nueiti iki ten užtruks 10 minučių.

„Nuomos klausimą sprendėme ieškodami lokacijos, kuri būtų šalia labai populiarių gatvių ir vietų, bet jau nebe jose. Tai ženkliai mažina nuomos kaštus. Tačiau būnant greta, bet ne centrinėse gatvėse, nors ir nelieka natūralaus srauto, tačiau žmonėms ateiti nėra toli ir mes siūlome tokią kainodarą, kuri leidžia daryti prielaidą, kad mes būsime to verti, kad ateitų būtent pas mus.“, – teigia G. Kvedaravičienė.
Plus Plus Plus baras

Antroji mažos kainos priežastis – šiame bare jūsų neaptarnaus padavėja, tačiau, pasak įkūrėjos, tai tik pliusas.

„Aptarnavimas paremtas savitarnos principu, mes viską paruošiam ir smagiai šūktelim, kad užsakymas yra paruoštas, žmogus pats ateina ir jį pasiima. Jeigu kalbėti apie klasikinį aptarnavimo modelį, daugeliui procesų reikia turi turėti atskirus darbuotojus, atsiranda specializacijos, o tai natūraliai išaugina veiklos kaštus. Mūsų atveju kiekvienas darbuotojas gali daryti viską, nes procesai supaprastinti iki minimumo“, – sako G. Kvedaravičienė.

Dar viena priežastis, leidžianti pasiūlyti itin žemas kainas – paprastas meniu. Čia nerasite cepelinų ar kotletų, nerasite keliasdešimt rūšių alaus. Tačiau G. Kvedaravičienė tikina, kad tikrai nenusivilsite tuo, ką rasite.

„Remiantis Ispanijos patirtimi, kur panašūs barai sėkmingai veikia ir patvirtina, kad tokia kainodara gali būti raktas į sėkmingą verslą, paruošėme įvairų asortimentą, labai apgalvojant kaštų valdymo struktūrą, tačiau išlaikant aukščiausią kokybės kartelę. Atsirinkome tiktai kokybiškus, gerus produktus ir ingredientus, už kuriuos patiems nebūtų gėda ir kurių didžiąją dalį vežame patys tiesiai iš Ispanijos. Mes ir patys su malonumu juos vartojame“, – teigia G. Kvedaravičienė.
Giedrė Kvedaravičienė

Pašnekovė pridūrė, kad ji nenustebtų, jei panašių pigių barų ateityje atsiras ir daugiau, nes šiuo metu rinkoje žemų kainų restoranų praktiškai nėra. Ji atskleidė, kad tikisi, jog „Plus plus plus“ ateityje išaugs į restoranų tinklą ir jau artimuose planuose yra naujų taškų atidarymas.

G. Kvedaravičienė pasakoja, kad planų ateityje yra labai daug ir tai ne tik protmūšių, koncertų ar kitų populiarių veiklų organizavimas. Vienas iš planų – skatinti žmonių socialinę atsakomybę.

„Kadangi orientuojamės į jaunus žmones – studentus, ką tik karjerą pradėjusius specialistus, jaunas šeimas- ta visuomenės dalis yra labai aktyvi dalyvaujant brandžios, atsakingos visuomenės gyvenimo kūrime ir plėtojime, noriai dalyvaujantys įvairiose socialinėse iniciatyvose. Todėl turime idėjų ir skatinsime įvairias iniciatyvas, kurias galbūt pasiūlys netgi mūsų lankytojai. Pavyzdžiui, kviesime daryti gerus darbus ir taip užsidėti pliusą savo gyvenime. O mes drauge pasidžiaugsim, padėsim su idėjų viešinimu, na ir žinoma pavaišinsime, atsidėkodami už gražias iniciatyvas“, – pasakoja G. Kvedaravičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (189)