Tačiau naujojo gastrobaro „Plus plus plus“ viena iš įkūrėjų Giedrė Kvedaravičienė tikina, kad pas juos būtent taip ir yra.
„Mūsų filosofija yra tokia – gyvenime svarbu ieškoti pliusų. Kas tai kiekvienam bebūtų. Reikia skaniai ir pigiai pavalgyti? Pliusas. Norisi smagios aplinkos? Pliusas. Reikia geros kompanijos? Pliusas. Labai tikimės, kad mums pavyks suformuoti ne tik klientų ratą, bet ir bendruomenę. Irgi bus pliusas. Kas norės užsiimti, būti aktyvus, gaus tam erdvę. Kam reikės paprasčiausiai čia ir dabar pavalgyti – irgi tai turės“, – sako viena iš gastrobaro įkūrėjų Giedrė Kvedaravičienė.
Beveik viskas – po eurą
Trijų bičiulių įkurtas gastrobaras praėjusią savaitę pradėjo veiklą. Šios vietos kainos stebina, brangiausias patiekalas čia kainuoja 3 eurus, o didžioji dalis patiekalų ir gėrimų tekainuoja apie eurą.
Pasak pašnekovės, Vilniuje praktiškai nėra vietų, kur galėtum pavalgyti, pasėdėti ar išgerti taurę vyno už kelis eurus, o poreikis tam – didelis. Tą puikiai įrodė ir pirmoji „Plus plus plus“ darbo savaitė, klientų srautas viršijo įkūrėjų lūkesčius.
„Mūsų pirmosios kelios veiklos dienos rodo, kad tokios koncepcijos išties trūko, nes kol kas daug nesiskelbiam, tiesiog atidarėm duris, parašėm į „Facebook“ ir visi vakarai yra sausakimši. Mes tiesiog atsidarėme ir norėjom pasižiūrėti, kaip čia bus, įsivaizduodami, kad gal kažkas netyčia praeidami užeis ir tų žmonių nebus daug, bet vakarais, tikrai neperdedant, baras buvo pilnutėlis“, – pasakoja G. Kvedaravičienė.
Įkūrėjos teigimu, klientai į naują gastrobaro koncepciją reaguoja teigiamai ir jau atsiranda sugrįžtančių klientų.
Kodėl taip pigu?
G. Kvedaravičienės teigimu, tokias mažas kainas lemia kelios priežastys. Pirmoji – nedidelė nuomos kaina. Vingrių gatvėje įsikūręs baras nėra pačiame miesto centre, tačiau, pavyzdžiui, nuo Vilniaus Rotušės nueiti iki ten užtruks 10 minučių.
Antroji mažos kainos priežastis – šiame bare jūsų neaptarnaus padavėja, tačiau, pasak įkūrėjos, tai tik pliusas.
„Aptarnavimas paremtas savitarnos principu, mes viską paruošiam ir smagiai šūktelim, kad užsakymas yra paruoštas, žmogus pats ateina ir jį pasiima. Jeigu kalbėti apie klasikinį aptarnavimo modelį, daugeliui procesų reikia turi turėti atskirus darbuotojus, atsiranda specializacijos, o tai natūraliai išaugina veiklos kaštus. Mūsų atveju kiekvienas darbuotojas gali daryti viską, nes procesai supaprastinti iki minimumo“, – sako G. Kvedaravičienė.
Dar viena priežastis, leidžianti pasiūlyti itin žemas kainas – paprastas meniu. Čia nerasite cepelinų ar kotletų, nerasite keliasdešimt rūšių alaus. Tačiau G. Kvedaravičienė tikina, kad tikrai nenusivilsite tuo, ką rasite.
Pašnekovė pridūrė, kad ji nenustebtų, jei panašių pigių barų ateityje atsiras ir daugiau, nes šiuo metu rinkoje žemų kainų restoranų praktiškai nėra. Ji atskleidė, kad tikisi, jog „Plus plus plus“ ateityje išaugs į restoranų tinklą ir jau artimuose planuose yra naujų taškų atidarymas.
G. Kvedaravičienė pasakoja, kad planų ateityje yra labai daug ir tai ne tik protmūšių, koncertų ar kitų populiarių veiklų organizavimas. Vienas iš planų – skatinti žmonių socialinę atsakomybę.
„Kadangi orientuojamės į jaunus žmones – studentus, ką tik karjerą pradėjusius specialistus, jaunas šeimas- ta visuomenės dalis yra labai aktyvi dalyvaujant brandžios, atsakingos visuomenės gyvenimo kūrime ir plėtojime, noriai dalyvaujantys įvairiose socialinėse iniciatyvose. Todėl turime idėjų ir skatinsime įvairias iniciatyvas, kurias galbūt pasiūlys netgi mūsų lankytojai. Pavyzdžiui, kviesime daryti gerus darbus ir taip užsidėti pliusą savo gyvenime. O mes drauge pasidžiaugsim, padėsim su idėjų viešinimu, na ir žinoma pavaišinsime, atsidėkodami už gražias iniciatyvas“, – pasakoja G. Kvedaravičienė.