Jeigu kažkuris iš tolimesnių punktų yra apie jus – tai imtis verslo nevertėtų.

1. Jūs azartiškas, bet neturite plano. Verslo plėtojimui neužtenka vien didelio noro jį plėtoti. Būtina turėti planą, kaip jūs pradėsite uždirbti pirmus pinigus ir iš kur imsite pajamas jo plėtojimui.

2. Jūs turite skolų. Pradėjus verslą greitai praturtėti nepavyks. Tam prireiks laiko. Praeis keli metai, kol jūs galėsite susigrąžinti tuos pinigus, kuriuos investavote į savo verslą. Ir tik vėliau jūs pradėsite gauti pelną asmeninėms išlaidoms.

3. Jūs nesate tikras, kad ši idėja tinkama rinkai. Jūsų idėja turi būti tuo metu paklausi rinkoje.

4. Jūsų gyvenime vyksta pokyčiai. Pavyzdžiui, jūs ką tik susituokėte, arba Jums gimė vaikas. Geriau šiek tiek palaukti ir pradėti vėliau.

5. Jūs tiesiog norite jaustis vadovu. Būtina atsiminti, kad versle, vadovas – ne paties verslo savininkas, o jo klientai (pirkėjai). Jei žmonėms jūsų prekė ar paslauga tinka – jie bus patenkinti.

6. Jūs šeimos maitintojas. Jei gyvenate nuo algos iki algos, bus sudėtinga pradėti verslą – juk iki pirmojo pelno praeis nemažai laiko.

7. Jūs neturite patirties šioje srityje. Pradėti verslą visada reikia toje srityje, kurioje jūs gerai nusimanote, turite patirties ir žinių.

8. Jūs norite daryti tik tai, ką mėgstate. Reikia mokėti teisingai paskirstyti pareigas ir atsakomybę. Jeigu jūs atidarėte maisto parduotuvę, tai negalėsite 24 val. per perą viską kontroliuoti, užpirkinėti prekes, prekiauti ir t.t.

9. Jūs nežinote nieko apie verslo ypatumus. Pradėdami verslą, turėtumėte bent kiek išmanyti buhalterinę apskaitą, marketingą, finansų valdymą, todėl jei apie tai neturite jokio supratimo – pradžiai vertėtų palankyti specialius kursus, kuriuose pakeltumėte savo kvalifikacijos lygį.

10. Jūs neturite pakankamai noro pradėti savo verslą. Neužtenka turėti būsimų verslo plėtros veiksmų plano. Taip pat Jūs turite norėti ir siekti užsiimti tuo. Jūs turite būti pasiruošę įvairiems scenarijams ir atlikti bet kokį darbą.

Taigi, jei bent vienas iš šių punktų galėtų būti priskirtas Jums, susimąstykite, nes galite prarasti visas savo lėšas, kurias išleisite savo nuosavo verslo finansavimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)