Šią žiemą Kėdainių miesto eglė tapo ryškiausiu miesto žibintu, kuriančiu pasakišką šventinę atmosferą vienoje gražiausių senamiesčio aikščių. Klasikinės formos keturkampiais žibintais, auksinėmis snaigėmis ir raudonais žaisliukais papuoštą žaliaskarę supa būrys nykštukų (kitaip – kalėdinių elfų) – mažųjų Kalėdų senelio pagalbininkų, gerai pažįstamų iš vaikų literatūros, pasakų, animacijos bei kino filmų.

Kėdainių eglė

Eglutės įžiebimo proga kėdainiečius ir miesto svečius sveikindamas Kėdainių rajono meras Valentinas Tamulis sakė: „Po niūraus ir įvairių sunkumų kupino karantino laiko labai noriu, kad šviesa, gerumas ir viltis apgaubtų tiek mažo, tiek didelio širdis. Šiais besibaigiančiais metais netrūko iššūkių, tačiau veikdami kartu įsitikinome, kiek daug galime pasiekti suprasdami ir palaikydami vieni kitus. Pasitikdami metų sandūrą, visada stabtelime, susimąstome, pasidžiaugiame įgyvendintais sumanymais bei nuveiktais darbais. Taip pat tiesime tiltus į naujas galimybes ir duodame startą naujiems iššūkiams. Šviesių, šiltų ir jaukių Jums gražiausių metų švenčių!“
O gerą nuotaiką eglutės įžiebimo šventėje dalijo Kėdainių kultūros centro popchoro „Perliukas“ dainininkai, virtę mažaisiais nykštukais, bei atlikėjai Iglė ir Tadas. Šventę nušvietė muzikinis lazerių šou. Žiemos švenčių šurmuliui prasidėjus Kėdainių rajono savivaldybė ir Kėdainių kultūros centras parengė gausią kalėdinių renginių programą.
Kėdainių eglė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)