Papuošė daiktais iš viso pasaulio

„tai daiktai, atkeliavę iš viso pasaulio. Juos perku ne tik per Kalėdas, bet ištisus metus. Čia yra ir senesnių papuošimų. Pavyzdžiui, kaukė iš Venecijos. Šie deimantai yra iš Niujorko. Kareivėliai atkeliavo iš Londono. Mano namuose mažų daiktelių yra nemažai, taigi pagalvojau, kad juos prijaukinti būtų visai neblogai. Kiekvienais metais ieškau kažko įdomaus ir kitokio“, - netradicinį sprendimą pristatė Ž. Grigaitis.

Tokios eglutės idėją jis pasakoja pamatęs Prancūzijoje pernai. „Man tai labai patiko, nes esu kategoriškai nusistatęs prieš žalių eglučių kirtimą. Šituose namuose gyvos eglutės nepuošiau niekada. Man geriau, kai eglė auga miške, o ne namuose“, - naujienų portalui DELFI kalbėjo verslininkas.

Paklaustas, ar eglutė sulauks Trijų karalių šventės, Žilvinas juokavo, kad šampanas bus turbūt išgertas kiek anksčiau.

Žilvino Grigaičio Kalėdų eglutė

Dovanas perka praktiškas ir ištisus metus

Šiuo metu tarp dviejų žemynų gyvenantis verslininkas pasakoja, kad dovanas jis perka ištisus metus, todėl šventinė karštinė jo negąsdina. Visomis dovanomis jau pasirūpinta. „Kai kurias dovanas teks išvežti į Australiją, kitas dovanas jau išsiunčiau ir į JAV, ir į D. Britaniją. Nesergu ta manija ir liga, kad reikia pulti ir pirkti. Perkus visus metus. Atsitiktinai stengiuosi nenupirkti nieko, kad kitam tai netaptų galvos skausmu. Dažniausiai tai - praktiškos dovanos. Žiūriu, kas patinka žmonėms, ko jie nori. Jeigu patinka knygos, menas ar dizainas, tai stengiuosi atvežti kažką naujo, ko Lietuvoje dar nėra“, - atviravo pašnekovas.

Gyvenantiems Australijoje ar kituose pasaulio kraštuose Ž. Grigaitis stengiasi teikti dovanas surištas su Lietuva. Vyras juokavo, kad lininių rankšluosčių tikrai nesiunčia: „Ką mes turime Lietuvoje, to nenupirksi nei Australijoje, nei Amerikoje, nei Honkonge.“

Žilvinas Grigaitis

Australai puošiasi saikingai

Žinomas vyras pasakojo, kad namuose Australijoje puošia gyvą nedidelę eglutę. „Tiesiog mes perkeliame tokį vazoną prie židinio, bet kadangi ten šventės vasarą, todėl židinio nekuriame (juokiasi), - atviravo Žilvinas. - Kadangi namai yra Viktorijos laikų, tai juose eglutės yra puošiamos kiek kitaip.“

„Ir patys australai, ir Elle sako, kad labai gaila, bet anksčiau miestas ir aplinka puošdavosi labiau - būdavo ir lemputės, ir paradai. Jau ne pirmus metus yra priimtas toks įstatymas, kad nepuošti ir nesipuošti tiek, kiek norėtųsi. Taip yra, nes Australijoje gyvena labai daug įvairių emigrantų, todėl stengiamasi neerzinti jų. Jiems tai nepatinka. Tokio išprotėjusio puošimosi kaip Amerikoje nėra“, - emigracijos nulemtą tradicijų kitimą Australijoje pastebi Ž. Grigaitis.

Pašnekovas teigė, kad papuoštų palmių Australijoje nematyti: „Kadangi yra šilta, tai tos paplūdimyje pastatomos eglutės su lemputėmis atrodo labai keistai.“ Baigdamas pokalbį jis sako pastebintis, kad australai į šventinius papuošimus žiūri saikingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (616)