Iš Oneonto regiono, esančio apie 320 km į šiaurę nuo Niujorko, atkeliavusi eglė iškart sulaukė didžiulio atgarsio socialiniuose tinkluose. Tačiau susižavėjimo žinutes keitė, švelniai tariant, prieštaringos nuomonės ir keistai atrodančios žaliaskarės nuotraukos.

„Būtų tikra staigmena, jei ši eglė išties būtų graži“, – teigė žinoma vietos žurnalistė Emily Brandwin, vertindama pastatytą eglę ir omeny turėdama įvairių negandų atnešusius 2020-uosius metus.

„2020-ieji verti šiukšliadėžės. Ir žinoma, panašu, kad šiemet negalime turėti gražių dalykų“, – komentavo E. Brandwin.


Ji yra viena iš daugybės žmonių, kurie turi ką pasakyti apie šeštadienį Niujorke pastatytą medį.

„Twitter“ socialiniame tinkle kai kurie rašė, kad eglė atrodo taip, tarsi „nusikirpusi sau plaukus“ bei „kaip ir daugelis mūsų, išgyveno sunkius dalykus“. Kai kurie eglę vadino „2020-ųjų metų metafora“.

Kita moteris „Twitter“ taip pat šių metų eglei negailėjo kritikos: „Tokios baisios eglės miestas dar niekada neturėjo.“

Tiesa, medį gina NT kompanijos „Tishman Speyer“ direktorė EB Kelly, kurios vadovaujama įmonė atsakinga už Rokfelerio centrą. Anot jos, 75 pėdų, 11 tonų medis atrodo „taip pat, kaip ir ankstesnių metų eglės“.

Ji pridūrė, kad prieš ilgą kelionę į Niujorką, medis buvo tvirtai suvyniotas ir „dabar prireiks šiek tiek laiko, kol šakos sugrįš į buvusias pozicijas“.

Tad tai, ką matė žmonės, yra natūralus dalykas bei verslininkė atmetė bet kokią kritiką.

„Ji yra graži“, – tvirtino moteris. Pasak jos, žmonės nenusivils, kai gruodžio 2-ąją bus įžiebta eglė aikštėje, kuri kalėdiniu laikotarpiu sutraukia masę turistų ir tradiciškai yra gausiai lankoma.

Eglę paaukojęs Alas Dickas taip pat nesutiko su pasipylusia kritika. Jis šią eglę pastebėjo dar prieš ketverius metus ir nuolat ją stebėjo, o medis nukirstas praėjusį ketvirtadienį.

„Neįtikėtina, ar jūs visi puikiai atrodytumėte po dviejų parų kelionės? Tiesiog palaukite gruodžio pradžios, kol įsižiebs šventinės girliandos. Iki pasimatymo gruodžio 2-ąją“, – rašė vyras.


Visgi šiemet eglės įžiebimo ceremonijoje bus jaučiami 2020-ųjų padariniai, dėl koronaviruso nebus jokio masinio renginio, o tie, kurie norės eglę pamatyti iš arti, tą, griežtai kontroliuojant žmonių srautus, galės padaryti tik sausio pradžioje.

Tačiau susidomėjimas pačiu medžiu netikėtai pasisuko visai kitu kampu, kai vienas iš darbuotojų, padėjusių gabenti ir pastatyti medį, jo šakose rado mažą pelėdą.


Tikras stebuklas, kad paukštis pakeliui Niujorko link neužduso ir išgyveno dviejų parų kelionę. Rasta pelėda atsidūrė saugiose veterinarų rankose.

„Dirbu jau 20 metų ir nieko panašaus savo karjeroje dar nemačiau“, – stebėjosi laukinės gamtos centro, kuriame dabar prižiūrimas paukštis, vadovė Ellen Kalish.

Tačiau už medžio logistiką ir pristatymą atsakinga E. Kelly skeptiškai vertina šansą, jog pelėdžiukas su visa egle atvyko iš Oneonto. Ji teigė, kad darbuotojai, kurie buvo atsakingi už medžio kelionę ir jį suvyniojo, turėjo pasirūpinti, kad jame neliktų jokių gyvūnų. Ji teigė, kad pelėda yra vietinė ir greičiausiai atskrido į Manhatano centrą bei nutūpė pastatytoje eglėje.

Visgi laukinės gamtos specialistė E. Kalish tvirtino, kad pelėda galėjo nukeliauti 200 mylių į pietus, nes į specialistų rankas patekęs paukštis „buvo labai alkanas ir dehidratavęs“.

Medį Manhatanui dovanojęs vyras taip pat manantis, jog pelėda į Niurjorką atvyko kartu su egle. „Naktį Oneontoje pelėdų į valias“, – pridūrė Dickas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (67)