Kokią eglutę rinktis – vazone ar kirstą?

Tiek eglutės vazonuose, tiek kirstos – turi savo privalumų ir trūkumų.
Pavyzdžiui, eglutės vazonuose gali būti tik iki 1,5 metro aukščio. Aukštesnių eglučių vazonas neišlaiko, o ir įsinešti į namus būtų labai sudėtinga dėl svorio.

Kirstos eglutės gali būti ir virš 3 m aukščio, čia jau pagal kliento pageidavimus.

Eglutės vazonuose išsilaiko ilgiau nei kirstos, nes jas galima palaistyti, o gerai ją prižiūrėjus per žiemą, ankstyvą pavasarį – pasisodinti savo sode.

Kirstos eglutės, žinoma, negali išsilaikyti taip ilgai, kaip vazone, tačiau mes prekiaujame tik savo mieste, Šiauliuose, tad mūsų klientai eglutes perka visada šviežiai kirstas, tad jos ir ilgiau išsilaiko.

Galime palyginti su atvežtiniais medeliais. Lietuvoje dar gana populiarūs kėniai, dažniausiai atkeliavę iš Danijos, būna nukertami jau spalio mėnesį ir vežami į kitas šalis, todėl kartais išgirsti pasakojimų, kaip pirktas kėnis net švenčių nesulaukė ir nuvyto.

Kada pirkti eglutę?

Kirstinė eglutė gali stovėti 3-4 savaites, vazoninė ir pora mėnesių.

Taigi tiems, kurie Kalėdines eglutes mėgsta nupuošti jau kitą dieną po Kalėdų, rekomenduojame pirkti gruodžio 5-10 dienomis, jog spėtų iki Kalėdų pasidžiaugti. Pas ką eglutė stovi iki Trijų karalių šventės, rekomenduojame pirkti arčiau Kūčių vakaro.

Žinoma, eglutės vazonuose išlaiko ilgiau, todėl jas klientai mėgsta pirkti jau pirmomis gruodžio dienomis.

Kaip paruošti parnešimui į namus?

Prieš parsinešant namo, jei yra galimybė, kirstą eglutę reikėtų parą palaikyti balkone ar garaže ir tik tada nešti į namus, kad nebūtų staigaus temperatūrų skirtumo. Taip pratinti prie pokyčio galima ir egles vazonuose, nors šios turi savo šaknis ir joms dėl to šiek tiek lengviau adaptuotis.

Taip pat kirstą eglę vos nusipirkus rekomenduojama gerai papurtyti ar padaužyti į žemę, kad nuo jos nubyrėtų seni spygliai.

Kaip rūpintis, kad eglutė kuo ilgiau būtų graži?

Tiek kirstas, tiek vazonuose eglutes būtina prižiūrėti. Nors tai gana paprasta – reikia rūpintis, kad joms netrūktų vandens.

Vazonines reikia palaistyti, kirstas įstatyti į indelį su vandeniu, kurį reikia papildyti kasdien, o kartais net ir kelis kartus į dieną, jei namuose yra labai šilta.

Jei įmanoma, eglę reikėtų statyti toliau nuo radiatoriaus. Rekomenduojama kartais vandeniu apipurkšti spyglius.

Kokios šiemet eglučių kainos?

Eglutės vazonuose yra brangesnės, iki 1,5 m. aukščio jos kainuoja 25 eurus. Kirsta tokio paties aukščio eglutė atsieis 15-20 eurų.

Tiems, kurie supranta, kad medelis auga mažiausiai 10 metų kol pasiekia kliento namus, tokia suma neatrodo didelė.

Pas mus klientai gali atvykti į plantaciją ir su šeima išsirinkti ir rezervuotis medelį, kurį norės puošti per Kalėdas. Arba žaliaskarę gali išsirinkti net neišėję iš namų – mūsų Facebook profilyje “Formuotos Kalėdinės Eglutės”. Eglutes Šiaulių mieste pristatome ir nemokamai į namus.

Vykdome pardavimus internetu, t.y. nereikia niekur keliauti iš namų, suderiname eglutės aukštį, kainą ir susitartą dieną medelį pristatome klientams į namus. Šis eglučių pristatymo būdas labai pasiteisino praėjusiais metais, kuomet buvo nemažai besikarantinuojančių asmenų, todėl bendru sutarimu, eglutes tiesiog palikdavome bekontakčiu būdu už durų, o apmokėdavo bankiniu pavedimu.