Į šią akciją prieš kelias dienas pakvietė Dovilė Filmanavičiūtė, dainininkė, reklamos specialistė, ne vienos socialinės akcijos rengėja bei fotomenininkas Adas Vasiliauskas. Jiedu akcentavo, kad metas nustoti konkuruoti ir pabaigti kasmetinius priekaištus kalėdinėms eglėms, kad jos neatitinka kažkieno standarto, nes Eglės yra visur geriausios: visuose Lietuvos miestuose ir Eglės tai gali įrodyti.

Idėja sukviesti Egles prie kalėdinės Vilniaus eglutės kilo Dovilei, važiuojant autostrada bei skaitant pasipiktinančias eglute žinutes.

„Iš tikrųjų šiandien susipažinau su daug nuostabių Eglių. Tarp jų buvo trys kariškės! Mane taip sujaudino toks jų gestas! Tai yra tikrasis Lietuvos pasididžiavimas – Eglės kariūnės. Nerealu buvo jas ir visas kitas Egles sutikti tokias pozityviai nusiteikusias“, – džiaugiasi šios akcijos sumanytoja.

Pasako Dovilės, atmosfera, kurią sukūrė Eglės, tikrai buvo magiška, jauki ir labai draugiška. Nors buvo šaltoka moterys besijuokdamos šūkavo, kad visos Eglės yra fainos ir kalbėjo apie tai, kad dabar mažiausiai reikia pyktis. Čia pat merginos ir moterys aukojo Ukrainą remiančiam fondui „Blue and Yellow“. Akciją filmavo ir fotografavo A. Vasiliauskas, kurio darbus bus galima išvysti netrukus.

Dovilė Filmanavičiūtė

„Susitarėme su Eglėmis, kad reikia Egles dažniau suburti! Eisime dabar visos į kiną ir lauksime kitų metų“, – juokiasi Dovilė, pridurdama, kad akcijoje demonstruotas tentas iškeliavo į Vilniaus rajoną pas Eglę. Ši sakė tokios dekoracijos prie namo dar nėra turėjusi.

Aktyvi Ukrainos rėmėja D. Filmanavičiūtė norintiems piktintis kviečia nepamiršti, kad šiandien vyksta karas ir yra daug svarbesnių dalykų: „Kaskart, kai norėsim kuo nors visiškai nereikšmingu pasipiktinti – tiesiog išsiųskim SMS auką, kad ir tam pačiam „Blue and Yellow“. Arba nuneškim šiltos sriubos lėkštę skurstančiam senukui. Arba paglostykim niekieno vaiką. Tikrai bus daugiau naudos. O Vilniaus eglė tegul būna simbolis visų nerealių Lietuvos Eglių“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)