Katedros aikštė jau puošiasi pagrindinėms šalies šventėms. O ar Jūs jau laukiate?“ – prieš keletą dienų Vilniaus miesto savivaldybės feisbuko paskyroje pasidalinta keliomis eglės statybų nuotraukomis ir tokiu prierašu.

Kol kas savivaldybė daugiau detalių neatskleidžia, tačiau vilniečiai jau lapkričio 17 d. galėjo stebėti, kaip iškilo metalinės konstrukcijos. Šiomis dienomis jos jau „aprengiamos“ gyvomis eglės šakomis. Planuojama, kad eglė bus surinkta iki lapkričio 28 dienos.

Sostinės Kalėdų eglė bus įžiebta gruodžio 1 d. 19 val. Katedros aikštėje – kartu su būriu Lietuvos atlikėjų tuo metu bus paskelbta „Kalėdos sostinėje 2018“ renginių pradžia. Katedros aikštę eglė puoš iki 2019 m. sausio 7 d.

O kol kas kviečiame pasižiūrėti, kaip atrodo kylanti eglutė.

DELFI primena, kad pernai metais Vilniaus Kalėdų eglė tapo tikra garsenybe. Europinės organizacijos „European Best Destinations“ portalas, įvertinęs gražiausias Europos egles, negailėjo komplimentų Lietuvai.

„Vilniaus Kalėdų eglė – tai pati gražiausia Kalėdų eglė visoje Europoje. Ji tiesiog nepakartojama, o šis žadą atimantis grožis sukurtas panaudojant 70 tūkst. lempučių bei 900 eglutės žaisliukų“, – tąkart buvo rašoma portale.

Vilniaus Kalėdų eglė, 2017 m.

Tai buvo jau antras kartas, kuomet sostinėje įgyvendinta idėja lemputėmis apgaubti ne tik pačią eglę, bet ir šalia esantį kalėdinį miestelį. Pernai metais 27 metrų aukščio eglė sužibo rožine ir balta spalvomis, užpernai – žalia. O ko sulauksime šiemet – vis dar paslaptis: savivaldybė ją išlaiko iki paskutinės minutės.

„Kalėdos yra laukimo metas. Kalėdinės eglės mes taip pat turėtume laukti ir ją pamatysime tuomet, kai bus įžiebta paskutinė lemputė“, – pernai aiškino projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Paulius Jurgutis.

Vilniaus Kalėdų eglė, 2016 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (108)