Pasirodo, tai būsimo Kalėdų miestelio nameliai, kuriuose smulkieji verslininkai pardavinės kalėdinę produkciją.

„Prasidėjo unikalios erdvės formavimas ir montavimo darbai. Toks Kalėdų miestelio formatas yra formuojamas greičiausiai pirmą kartą – iš viso bus dešimt stiklinių kupolų, kuriuose įsikurs prekybininkai“, – apie kalėdinį pasiruošimą pasakoja projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas Paulius Jurgutis.

Tiesa, 2014 metai buvo paskutinieji, kai Rotušės aikštės lankytojai galėjo džiaugtis imbierinių sausainių ir karšto vyno kvapais. Pastaraisiais metais aikštėje buvo rengiamos tik tarptautinės Kalėdinės labdaros mugės.

Pasak sostinės Kalėdų organizatoriaus, praėjusiais metais buvo stengiamasi visus suburti į vieną didelį Kalėdų miestelį: „Katedros aikštėje 2016 metais eglutės meninis išpildymas buvo glaudžiai susijęs su pačiu miesteliu, kuris buvo apgaubtas po milžiniška lempučių girliandų skraiste, – prisimena P. Jurgutis, – Aš manau, kad dabar Vilnius yra pasirengęs antrai Kalėdų miestelio erdvei ir tikiu, kad regione diktuos kalėdinių sprendimų tendencijas“.
Kalėdų miestelis

Kalėdų miestelis Rotušėje atidaromas gruodžio 4 d. Jame kaip ir ankstesniais metais bus prekiaujama rankų darbo suvenyrais, bus galima paragauti vietoje gaminamų patiekalų ir įsigyti Kalėdinių dovanų.

„Savo produkciją miesteliuose pardavinėsiantys prekeiviai atrenkami labai kruopščiai, o asortimentas parenkamas išskirtinai kalėdinis. Nerasite jokių populiarių dešrelių ar kopūstų, o tik kvapnų pasirinkimą.

Pernai Kalėdų miestelyje įsikūrė beveik penkios dešimtys šventiškai dekoruotų medinių namelių, o šiemet ne tik Katedros, bet ir Rotušės aikštę papuoš gražūs šventiniai nameliai“, – pasakoja organizatorius.

Tinklalapio „Kalėdos sostinėje“ programoje rašoma, jog rotušėje gruodžio 2 dieną vyks Kalėdų eglutės įžiebimas ir tarptautinės labdaros mugės atidarymas, o kalėdinis miestelis vartus atkels ir svečius įsileis gruodžio 4 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)