Penktadienio vakarą kone visi Varėnos vaikai ir jų tėveliai bei daugybė grįžusių iš mokslų ar darbų didžiuosiuose miestuose varėniškių susirinko į aikštę prie rajono savivaldybės pastato pasižiūrėti, kaip nušvis svarbiausia rajono Kalėdų eglė, pasigrožėti šventiniais fejerverkais.

Vasario 16-osios gatvėje visą popietę varėniškius išlaidauti viliojo tautodailininkų ir amatininkų darbų mugė „Vai atvažiuoja šventa Kalėda“.

O kai scenoje pramoginių dainų chorą „Bruknelė“ ir šokių studiją „Fantazija“ pakeitė rajono mero Algio Kašėtos lydimas nuotaikingas Kalėdų Senelis, nuščiuvusi žiūrovų minia išvydo įspūdingą reginį, dėl kurio ten ir susirinko.

Šventės dalyviai kalbėjo nepamenantys Varėnoje tokio vešlumo natūralios Kalėdų eglės, o dideli raudoni žaisliukai, lempučių šviesos ir kitos puošmenos ne užgožė, o tik sustiprino jos natūralų grožį.

„Visų varėniškių vardu nuoširdžiai dėkoju šią žaliaskarę užauginusiai ir Varėnos miestui padovanojusiai Onutei Vaitulevičienei“, – sakė Varėnos rajono savivaldybės meras.

Gudžių kaimo gyventoja O. Vaitulevičienė leido nukirsti ir padovanojo Varėnai jos namo kieme augusią sidabrinę dvylikos metrų eglę. Už tai įžiebimo šventės metu jai ne tik nuoširdžiai padėkota. Mecenatės anūkei Kalėdų Senelio palydovas zuikis įteikė vazoną su maža eglute, o meras paragino pasodinti kieme, užauginti, o po daugelio metų vėl dovanoti miestui.

Šiemet Varėna atsisakė keletą metų iš eilės Vasario 16-osios gatvėje įrenginėtos rajono įstaigų ir organizacijų kalėdinių eglučių alėjos.

Iš Druskininkų po visą Lietuvą pasklidusi tradicija jau tapo kiekvieno rajono centro beveik vienodai atkartojama banalybe, o varėniškiai bene anksčiausiai pajuto, kur baigiasi gero skonio ribos.

Žiemos švenčių pramogas organizuojantis Varėnos kultūros centras vietoje kalėdinių eglučių alėjos pakvietė varėniškius puošti savo namų aplinką ir surengs kalėdinės puošybos nuotraukų konkursą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją