Sieks Kalėdų senelių rekordo

Trakai jau keletą metų garsėja kaip Kalėdų senelių sostinė – tiek jų vienu metu ir vienoje vietoje niekur kitur nepamatysite. Nuo gruodžio 7 iki sausio 6 dienos vyks šventinių renginių ciklas „Trakai – Kalėdų senelių sostinė 2018“. Šiemet miestas sieks ir dar vieno rekordo – gamins Kalėdų senelius iš nereikalingų žaliavų.

Iniciatyvą organizuoja Trakų rajono savivaldybė ir projektas „Kita forma“. Iš viso planuojama aplankyti 30 rajono mokyklų. Visus mokinius ir jų tėvus, senelius ir draugus kviečiame jungtis prie iniciatyvos ir iš namuose nereikalingų daiktų gaminti Kalėdų senelius ir dovanas juos artimiausiems.

Idėjų pasisemti bus galima šventinėse dirbtuvėse, kurios keliaus po 30 Trakų rajono mokyklų. Mokiniai taip pat bus supažindinami su žiedinės ekologijos nauda, atsakingu vartojimu ir naujausiomis ekologinėmis tendencijomis iš antrinių žaliavų.

„Kviečiame pagaminti kuo daugiau Kalėdų senelių iš antrinių žaliavų. Juk siekiame Kalėdų senelių rekordo! Jis taps dovana Lietuvai. Šventinėse dirbtuvėse visi galės sužinoti ir tai, kaip neišleidžiant daug pinigų, nuoširdžia ir paties pagaminta dovana pradžiuginti artimuosius. Gaminti Kalėdų senelius verta ir dėl to, kad daugiausiai jų pagaminusi mokykla bus apdovanota prizu – ekskursija. Siekti rekordo padės ir „Commune DIY“. Jie parodys, kaip net sulūžusi riedlentė gali tapti Kalėdų senelio dalimi ar žaviu aksesuaru“, – sako Vaida Girškevičienė, projekto „Kita forma” organizatorė.

Visi Lietuvos Kalėdų seneliai susitiks šventėje

Visi mokinių Kalėdų seneliai susitiks gruodžio 15 dieną, miesto šventėje „Trakai – Kalėdų senelių sostinė 2018“. Šventėje taip pat vyks ir dirbtuvės, tad visi norintys galės pasigaminti dovanas iš antrinių žaliavų.

„Šiandieninė visuomenė vis labiau priima ekologiškas idėjas ir labai mielai dalyvauja vykstančiuose renginiuose ir akcijose. Praėjusiais metais „Kalėdos kitaip Trakuose“ renginių metu 3 Trakų rajono mokyklos gavo dovanų kalėdines dirbtuves. Mokiniai su dideliu entuziazmu gamino atvirukus, kalėdines dovanėles iš antrinių žaliavų. Dirbtuvės kalėdiniu laikotarpiu Trakų kultūros rūmuose irgi pritraukė daugybę gyventojų. Taip išmokstama turimus daiktus panaudoti dar kartą, atkurti senus daiktus, juos panaudoti visai kitais tikslais ar prikelti antram gyvenimui. Kadangi sulaukiau nemažai klausimų iš mokyklų ir gyventojų, o kas bus šiais metais? O kur mus vėl pakviesite? Tad šiais metais vėl ieškojau naujų idėjų, kurias pristatysime naujose „Kalėdos kitaip Trakuose“ ekologiškose dirbtuvėse” – sako Trakų rajono savivaldybės Aplinkosaugos ir viešosios tvarkos skyriaus atstovė Inutė Neverovskienė.