Susigūžę žmonės grožėjosi gamtos stichijos šėlsmu. Vėjas toks stiprus, jog sunku išsilaikyti ant kojų, o smėlio audra čaižo veidą.

Nepaisant to, antradienio vidurdienį prie jūros Melnragėje buvo beveik tiek žmonių, kiek vasarą. „Nors ir esu klaipėdietis, labai įdomu pasižiūrėti į tokią jūrą, todėl ir atvažiavau. Tokios bangos – ne kasdienis vaizdas“, – teigė vienas iš prie jūros apsilankyti nepabūgusių smalsuolių.

Kitas vyras tikino, kad pamatyti tokią audringą jūrą jam yra dar viena šventinė atrakcija. „Šventėms grįžau iš Anglijos, todėl norisi čia pamatyti kuo daugiau. Pati gamta dovanoja tokias šventines atrakcijas“, – teigė pašnekovas.

Žmonės prie jūros fotografavosi, drąsiausieji pasiryžo pasivaikščioti ant šiaurinio molo, nors juos ir aptaškė bangos.

Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės vyriausiojo specialisto Liongino Pakščio nuo antradienio paryčių iki popietės pajūryje vėjo greitis gūsiuose siekė ir sieks 27-28 metrus per sekundę.

Pavakare vejas šiek tiek nurims, tačiau jis vis tiek bus pavojingas – gūsiuose sieks 25-27 metrus per sekundę.

„Vėjas pradės rimti tik naktį iš antradienio į trečiadienį. Prognozuojama, kad tada jo maksimalus greitis sieks 20-25 metrus per sekundę. Trečiadienį bus dar ramiau – vėjo greitis turėtų siekti 13-18 metrų per sekundę“, – teigė L. Pakštys.

Anot jo, ciklonas, dėl kurio ir susidarė toks stiprus vėjas, šiuo metu dengia Latviją, tačiau jo pietinė dalis siekia ir Lietuvą, todėl stiprus vėjas siaučia ne tik pajūryje, bet ir kitoje Lietuvos dalyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)