Dėl išskirtinių savybių prognozuoja populiarumą

„Pradžioje visiems strutienos būna įdomu paragauti dėl egzotikos ir netikėtumo momento, vėliau valgytojai ją vertina ir į kasdienį racioną įtraukia tiek dėl išskirtinio skonio, tiek dėl maistinės vertės. Manau, kad strutienos likimas Lietuvoje bus panašus kaip ir su jūros gėrybėmis, kurios kažkada irgi buvo labai išskirtinis pasirinkimas, o dabar jas mėgsta daugelis", – pranešime žiniasklaidai sako „Lidl" šefas V. Radzevičius.

 Vytaras Radzevičius

Priežasčių rinktis ir mėgautis strutiena išties nemažai. Visų pirma, tai – sveika, turinti daug organizmui naudingų medžiagų mėsa. Čia gausu geležies, cinko, seleno, magnio bei vitamino D. Tačiau svarbiausią vietą šioje vertingų medžiagų piramidėje užima B grupės vitaminai. Suvalgę vos 100 gramų strutienos, gausite trečdaliu daugiau vitamino B12 nei jo paros norma! Be to, ši mėsa turi mažiau cholesterolio nei vištiena ir mažiau riebalų nei kalakutiena.

„Įdomu ir tai, kad nors iš pirmo žvilgsnio strutiena galėtų būti klasifikuojama kaip paukštiena, iš tiesų tai yra raudona mėsa. Man jos skonis gal šiek tiek primena briedieną arba kokią kitą laukinę mėsą, kuri ant kalėdinio stalo tikrai atsiduria ir Lietuvoje. Strutiena gali tapti puiki alternatyva ir skaniu netikėtumu visai šeimai", – pasakoja keliautojas ir kulinaras.

 Strutiena

Gausu paruošimo būdų

V. Radzevičius neatmeta ir to, kad kai kuriems valgytojams įmantresnė mėsos rūšis gali asocijuotis su sudėtingu, laiko bei įgūdžių reikalaujančiu paruošimu, tačiau skuba patvirtinti, kad tai netiesa: „Nėra ko baimintis. Strutiena lengvai pagaminama, mėsos audinys yra be jokių kremzlių ar plėvių. Lengva ne tik pagaminti, bet ir įtikti patiems išrankiausiems valgytojams."

Beje, V. Radzevičius giria ne tik strutienos skonį, bet ir jos universalumą: mėsos skonis nėra specifinis, o jos panaudojimo būdai gali būti patys įvairiausi – nuo kepsnių iki maltinių. „Tačiau aš visada pirmiausiai stengiuosi išmėginti tradicinius receptus iš tų šalių bei regionų, iš kurių yra kilę konkretūs produktai. Šiuo atveju, strutis – Afrikos paukštis, todėl ir būdą pagaminti mėsą rinkčiausi iš ten. Pavyzdžiui, Pietų Afrikos Respublikoje labai populiarus strutienos troškinys. Neabejoju, kad išbandę jį, jau ieškosite naujų receptų su strutiena", – patarimų negaili „Lidl" šefas ir dalijasi paprastu receptu su lengvai randamais ingredientais.

 Troškinys

Afrikietiškas strutienos troškinys

Jums reikės:

  • 600 g piršto storio juostelėmis pjaustytos „Deluxe" strutienos filė;
  • 4 trintų česnako skiltelių;
  • 2 puodelių kubeliais pjaustytų saldžiųjų bulvių;
  • 3 puodelių šviežių plėšytų kale (lapinio kopūsto) lapų;
  • 1 šaukšto citrinų sulčių;
  • 1 poro žiedeliais pjaustytos baltosios dalies;
  • 2 šaukštelių kalendros miltelių;
  • 2 šaukštų paprikos miltelių;
  • 3 puodelių jautienos sultinio;
  • 2-3 šaukštų aliejaus kepimui;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį.


Dideliame, storadugniame puode įkaitinkite aliejų ir minutę pakepinkite česnaką, kad atsiskleistų aromatas. Po to, paeiliui sudėkite likusius produktus ir uždengę patroškinkite viską ant mažos kaitros apie 40 minučių. Sekite, kad troškinys neišgaruotų ir neprisviltų – jei reikia, papildykite sultiniu ar vandeniu.

Troškinį patiekite su virtais ryžiais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)