Pernai metais Kauno eglė puošėsi plastiko vamzdeliais, kurie šiemet kūrėjų dėka atgijo naujam gyvenimui: perdirbus plastiko vamzdelius, išgautos naujos dekoracijos, kuriomis rūpinosi ilgametė Kauno eglučių kūrėja, menininkė Jolanta Šmidtienė su komanda. Kaunui eglutę kurdama jau dešimtąjį kartą, kūrėja minėjo, kad šiųmetės eglutės abstrakcijos leidžia pasireikšti žmonių fantazijai.

„Norėjosi, kad kiekvienas pamatytų savaip, o ne paduoti „sukramtytą“ produktą, kad tai konkrečiai zuikis ar meška. Prisiminkite, kad galima žvelgti ir giliau, įsivaizduokite. Vieniems čia koralai, kitiems – kosminiai objektai“, – sakė J. Šmidtienė.

Kauno Rotušės aikštei, kurioje ir iškilo kosminė eglutė, panaudota apie 3 kilometrus šviečiančių girliandų. Kalėdų eglutės kaina siekia apie 60 tūkst. eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)