Pagrindinė miesto eglė ne tik papuošta įvairiais žaisliukais bei šimtais metrų girliandų – biržiečius nustebino ir aplink eglutę išskleista 3 metrų skraistė, po kuria šventės dalyviai noriai fotografavosi. O kam neliko vietos po skraiste, įsiamžino prie dar vieno kalėdinio siurprizo – milžiniško apšviesto kalėdinio eglutės burbulo.

Biržų eglutės įžiebimas (nuotr. Ieva Indrašiūtė)

Šventiškai papuošta ne tik centrinė miesto aikštė, bet ir pagrindinės gatvės, miesto žiedas ir Biržų savivaldybė. Tam tikrose vietose dega karkasinės piramidės, ant stulpų šviečia gatvių dekoracijos. Kadangi turėjome nelengvus metus, šiemet Biržų rajono savivaldybės meras ragino kaip niekad anksčiau dalintis šviesa parodant meilę, gerumą aplinkiniams ir sukuriant nors mažą šviesos ir grožio oazę, galinčią praskaidrinti kasdienybės pilkumą. Todėl kalėdinėmis dekoracijomis, švieselėmis savo pastatus ir kiemus pasipuošė ir gausus būrys įmonių, įstaigų, bendruomenių ir rajono gyventojų. Taip pat norime pasidžiaugti ir padėkoti miesto gyventojams, kad šviesa Biržuose buvo skleidžiama ne tik kalėdinėmis dekoracijomis – buvo išpildytos visos projekte „Vaikų svajonės“ dalyvavusių sudėtingomis socialinėmis sąlygomis gyvenančių vaikų svajonės.

Šiemet Šv. Kalėdų ir Naujųjų Metų laikotarpiu Biržuose kvies apsilankyti net 3 kalėdiniai miesteliai, veiks 6 kalėdinės mugės, bus organizuojami įvairūs renginiai ir edukaciniai užsiėmimai ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Prie šventinio stebuklo kūrimo prisidėjo ir miesto verslininkai pasiūlydami kalėdines nuolaidas įvairioms savo paslaugoms.

Biržų eglutės įžiebimas (nuotr. Ieva Indrašiūtė)

Kalėdinės eglutės įžiebimo Biržuose dieną mieste gyventojus sveikino nykštukai, kurie vaikus ir suaugusiuosius įvairiais pasirodymais linksmino ir eglutės įžiebimo šventėje. Čia gyventojus pasitiko Kalėdų senis bei Karalienė žiema, dalyvavo gausus būrys biržiečių, Savivaldybės vadovai, svečiai.

Biržų rajono savivaldybės meras Vytas Jareckas prieš įžiebdamas kalėdinę eglutę šventės dalyviams linkėjo šviesos mintims, žodžiams ir darbams. Kad laukdami didžiųjų metų švenčių vienas kitam dovanotumėm meilę, darytumėm tai, kas įžiebia naują viltį, teikia dvasinių jėgų, skleidžia ramybę bei telkia taikai.

Biržų eglutės įžiebimas (nuotr. Ieva Indrašiūtė)

Eglutės įžiebimą palydėjo ugnies ir šviesų šou.

Nors oras susirinkusiųjų nelepino, jų nuotaikos stebino, o šypsenos džiugino. Gyventojai net ir tokiu oru mielai stebėjo pasirodymus, apžiūrinėjo šalia eglutės įsikūrusių prekybininkų prekes, šildėsi čia pat verdama kava bei skanavo šventinius skanumynus.

Įžiebus pagrindinę miesto eglę šventės dalyviai buvo pakviesti į spalvingą ir nuotaikingą Kultūros centro Panevėžio bendruomenių rūmų interaktyvų spektaklį vaikams ir visai šeimai „Kas gyvena paslapčia?“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)