Projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas T. Rimdžius LRT radijui sakė, kad eglutės kainą sudaro labai daug dalykų. „Pradėkime nuo to, kad eglutė stovi daugiau negu mėnesį. Visa jos priežiūra, apsauga įskaičiuojama į kainą. Taip pat elektros kaina – [eglutėms reikia] labai nemažai elektros“, – aiškina T. Rimdžius.

Kalbėdamas apie eglių žaisliukus, projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas teigia, kad tas karkasas, kuris yra naudojamas ne pirmus metus, nieko nekainuoja. „Tačiau, jei eglutė puošiama naujais žaisliukais, jų pagaminimas kainuoja papildomus pinigus“, – pabrėžia T. Rimdžius.

Anot jo, vienam miesto gyventojui visi kalėdinio periodo renginiai (o tarp jų – ir miesto eglutės papuošimo bei įžiebimo) kainuoja 99 ct. „Lyginant su artimiausiomis sostinėmis, t. y. Ryga, Varšuva, Talinu, jau nekalbant apie kitas Europos sostines, tai yra tikrai maža kaina, ir mes dar nepasiekėme to europinio lygio“, – sako projekto „Kalėdos sostinėje“ vadovas.

Jis priduria, kad visi kalėdinio periodo renginiai Vilniaus miesto savivaldybei kainavo 690 tūkst. litų. „Tai yra ir kalėdinės eglutės įžiebimo renginys, ir mugės, ir 3D pasakos, ir traukinukas, ir renginiai Bernardinų sode, ir begalės kitų renginių – čiuožykla Lukiškių aikštėje“, – vardija T. Rimdžius.

Jis patikslina, kad trečdalis lėšų yra pritraukta iš komercinių rėmėjų. Tačiau paklaustas, kiek kainavo viena sostinės eglutė, T. Rimdžius to negalėjo įvardinti: „Tokio išskyrimo mes kaip ir neturime.“