DELFI jau lankėsi Kalėdų mugėje Vilniaus Katedros aikštėje ir aprašė, kad kainos ten iš tiesų ganėtinai didelės. Vilnietis, nusprendęs nusipirkti 4 blynus, 2 arbatas ir 1 karšto vyno gėrimą, sumokėjo 28 eurus.

„Kainos šokiravo", - sakė vilnietis Dainius. Taip pat žurnalistai pastebėjo, kad meduolinis namelis Vilniaus Kalėdų mugėje kainavo 40 eurų. O štai Vilnietis Tomas už karštą šokoladą sumokėjo 4 eurus.

Šį DELFI tekstą galite rasti čia.

Tačiau Druskininkų kalėdinėje mugėje kainos žymiai mažesnės.

Ir švenčių, ir darbo dienomis žmonės čia pradeda rinktis temstant, kai visu gražumu spindi svarbiausia kurorto eglutė, artyn kviečia prakartėlės šviesos, kvapnių gėrimų ir kepamos mėsos kvapai, skamba Kalėdų melodijos.

„Su šventom Kalėdom, laimingų Naujųjų!“, – sveikinasi į gimtąjį miestą sutikti šviesas grįžę emigrantai ir studentai, čia pat keliomis slavų kalbomis nealkoholinio karšto vyno bando nusipirkti užsieniečiai kurorto svečiai.

Kam teko dairytis po didžiųjų miestų Kalėdų muges, kainos Druskininkuose neatrodys gąsdinančios: puodelį kavos išgerti galima už 1,5 euro, arbatos arba karšto šokolado – eurą. Puodelis karšto vyno – 2,5 euro, nealkoholinis ir tikras kainuoja tiek pat. Nesiskiria karšto ir šalto alaus kaina – 2,5 euro.

Susidomėjusieji užkandžiais taip pat prekeivių godumu nesiskundė. Už 2,5 euro galima paragauti mažą porciją karštų spurgyčių, jei jos bus pagardintos sirupu arba šokoladu, kainuos 3 eurus, o už 4 eurus gausite didelę porciją su tikrai daug šokolado.

Kalėdiniai meduoliai, priklausomai nuo dydžio, gali kainuoti nuo 2 iki 6 eurų, o už 4 eurus gausite lėkštę plovo. Porcija čia pat kepamų šašlykų – 5 eurai.

Vaikai būtinai prašys pasisukti karuselėje, o tai kainuoja 2 eurus, bet už tiek pat galima nusipirkti pigiausią rankų darbo molinį puodelį.

„Nenorėjau prisidėti prie planetos teršimo plastiku, tai čia pat nusipirkau puodelį ir dabar vaikštau nuo vieno paviljono prie kito. Va ten, už kampo karštas gėrimas nuostabus – nepagailėta prieskonių ir kvepia kaip Berlyno mugėse“, – sakė gerokai įraudusi vilnietė Indrė, atvykusi į Druskininkus su drauge tarpušvenčio savaitgaliui.

Mugės dalyviai pasakojo, kad kainas galėtų dar labiau sumažinti, kad tik žmonių daugiau ateitų, bet už dieną jiems tenka mokėti po 40 eurų, tai reikia bent tuos pinigus susirinkti, kad nepatirtų nuostolio.

Mugę organizuojanti asociacija „Amatų šalis“ už tą kainą dalyviams suteikė po 2x3 metrų dydžio medinių konstrukcijų paviljoną, elektros srovę, apsaugą naktį ir pasirūpino reklama.

„Kai Pramogų aikštės scenoje vyksta renginiai, žmonių susirenka daugiau, tai ir prekiauti geriau sekasi, o šiandien tuštoka, bet gal dar susirinks“, – kalbėjo visai nesužvarbęs karštų gėrimų pardavėjas.

Šeštadienį Pramogų aikštėje numatyta surengti traškaus „Skruzdelyno“ eglutės degustaciją, vaikai rašys padėkos laiškus Kalėdų seneliui, vakare scenoje dainuos Anatolijus Oleinik.

Amatų centro „Menų kalvė“ namelyje popiet vyks, rankų darbo dovanų mugė, už 6 eurus bus galima išmokti savo rankomis pasiūti medžiaginį žaislą.

Sekmadienį Kalėdų senelio rezidencijoje numatyta piešimo ant vandens pamoka su Genovaite Rutkauskiene, Tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis“ programa vaikams ir fotosesija su Kalėdų seneliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)