Į kompiuterių ir telefonų ekranus perkelta eglučių įžiebimo šventė Baltijos pajūryje sukūrė „Ledo karalienės“ pasaką, kurioje iš bet kurio pasaulio kampelio galima pamatyti Palangos ir Šventosios eglutes. Puošnios žaliaskarės spindinčiomis girliandomis sutviska vienu metu, o pasakos herojai laimi kovą prieš blogį ir dovanoja pasaką ne tik virtualiai, bet ir kurorto gyventojams bei atvykusiems svečiams.

Perspėjimai nesibūriuoti ir laikytis saugaus atstumo, kartojami vis dažniau, visgi kai kuriems noras pamatyti išpuoštas eglutes gyvai, nugali nerimą dėl plintančio viruso.

„Penktus metus atvažiuojame į Palangą, turime tradiciją atvažiuoti per eglutės įžiebimą. Mes iš Vilniaus, ten neiname, daug labai žmonių“, – atvirauja pora iš sostinės.

„Nežinome, kur internete ieškoti įžiebimo, tai atėjome pažiūrėti prie eglutės“, – prisipažino pora iš Kauno.

„Mes iš Klaipėdos, savaitgaliais atvažiuojame pasivaikščioti į Palangą, tiesiog pataikėme“, – nusišypsojo viena su dviem draugėmis atvykusi mergina.

Apie viruso grėsmę kalbinti žmonės sako, kad Palangoje jaučiasi saugūs, mat žmonių nėra daug ir net atėję prie eglutės, vieni nuo kitų stovi atokiau.

Palangos eglutės įžiebimo šventėje Kalėdų senelis ir miesto meras Šarūnas Vaitkus linki, kad šventinio džiaugsmo netemdytų tamsios mintys, o šventės būtų jaukios ir saugios.

Praėjusiais metais net ir paskelbus griežtus ribojimus, žmonės neatsispyrė pagundai stebėti tiesiogiai jos įžiebimo ceremonijos. Atėjusieji sakė, kad nori išlaikyti šeimos tradicijas, kurias puoselėja jau ilgus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)