Nors renginio organizatoriai kol kas nesidalina oficialia informacija dėl Naujų metų sutikimo šventės Katedros aikštėje, jau dabar galima nuspėti, kad jos nebus. Kalėdų eglės įžiebimo metu, kuomet organizatoriai ir miesto valdžia prašė nesibūriuoti prie eglės ir įžiebimą stebėti saugiai namuose – minios žmonių tokio prašymo nepaisė ir susirinko prie pagrindinės Lietuvos eglės. Todėl labai tikėtina, kad organizatoriai norės išvengti panašaus scenarijaus per Naujuosius metus ir šventės Katedros aikštėje tiesiog neorganizuos.

Dar viena priežastis, kodėl šventės organizatoriai gali nuspręsti šiemet jos neorganizuoti – naujoji omikron atmaina. Nors naujos koronaviruso atmainos Lietuvoje dar nėra, užsikrėtimo kitomis COVID-19 atmainomis rizika išlieka. Jeigu prisiminsime kelis paskutinius metus – Katedros aikštėje Naujųjų metų sutikimo proga visada rinkosi labai daug vilniečių ir miesto svečių. Siekiant išvengti koronaviruso užsikrėtimo atvejų šuolio miesto valdžia gali nuspręsti neorganizuoti šventės.

Primename, kad pernai Naujųjų metų sutiktuvių šventės Katedros aikštėje irgi nebuvo, o mieste tą naktį buvo užgesintos visos miesto puošmenos ir eglės. Atsižvelgus į pandemijos situacijos rimtumą, Vilniaus savivaldybė nusprendė riboti judėjimą didesniu perimetru aplinkui Katedros aikštę. Taip pat buvo draudžiama įvažiuoti į Kalnų parką ir Trispalvės al. Naujųjų metų išvakarėse buvo anksčiau uždarytas ir pėsčiųjų eismas į Gedimino kalną.

Šiemet panašaus scenarijaus veikiausiai nebus, bet ir į priešpandeminius laikus dar tikrai negrįšime, kol situacija pilnai nesistabilizuos ir švęsti Naujuosius metus dideliame miestiečių būryje bus saugu.