Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos vyr. specialistė Edita Gečaitė DELFI teigė, kad toks šiltas gruodis toli gražu nėra įprastas.

„Artimiausią naktį bus lietaus, antroje nakties dalyje pradės formuotis rūkas, kuris bus daugelyje rajonų, bet dieną lietaus numatoma nedaug. Tik kai kur pavieniai debesys, – teigė E. Gečaitė ir pridūrė, kad debesų danguje matysime, tik iš jų lietus neturėtų pasirodyti. – O temperatūra naktį teigiama: 0-5 šilumos, dieną – 3-7 laipsniai.“

Trečiadienio naktis taip pas bus šilta, nuo 0 iki 5 šilumos. O dieną dar šilčiau nei antradienį – nuo 5 iki 9 laipsnių šilumos.

Šilčiausia, anot E. Gečaitės, turėtų būti vakariniuose rajonuose, prie jūros, o sostinėje temperatūra turėtų sušilti maždaug iki 6 -7 laipsnių.

O kas laukia vėliau? Ketvirtadienį temperatūra turėtų sušilti iki 7 laipsnių, o vėliau – po truputį vės.

„Penktadienio naktį kai kur atsiras ir minusas, bet dienomis išsilaikys teigiama temperatūra, – kalbėjo sinoptikė. – Šilčiausia diena – trečiadienį, o vėliau bus keliais laipsniais vėsiau, bet minusinės temperatūros dienomis neturėsime.“

Kritulių sinoptikė taip pat daug nežada. „Trečiadienėį – tik kai kur, ketvirtadienį – naktį, dieną – be kritulių. Penktadienį – pavienėse vietose, nedaug“, – teigė E. Gečaitė.

Sinoptikės teigimu, tokia temperatūra gruodį yra labai neįprasta. „Yra buvę, bet tai tikrai aukšta temperatūra. Vidutinė šio gruodžio temperatūra praktiškai visą laiką buvo aukštesnė už daugiametę normą, tik viena diena buvo tokia pati. Kalbant apie Vilnių, – kalbėjo E. Gečaitė ir pridūrė, kad dažnai gruodžio dienų temperatūra buvo artima rekordams. – Gruodžio 18 dieną pati aukščiausia temperatūra yra buvusi 9,9 laipsniai, Kybartuose, 2015 metais.“

Sinoptikė teigė, kad ir šįmet galima pasiekti rekordo.

„Facebook“ puslapyje „Orai ir klimatas Lietuvoje“ taip pat vardijama, kad šis ruduo – visiškai netipinis.

„Praūžė išties įdomi naktelė, – buvo teigiama įraše, kuris buvo paviešintas pirmadienį. – Vakar vakare tarp 20 ir 23 val. vakariniuose rajonuose nemenkai žaibavo (juk gruodis), o vėliau naktį visoje šalyje įsismarkavo pietvakarių, vakarų krypties vėjai. Stipriausi jie buvo, vėlgi, vakarų Lietuvoje – 19-23, o prie Klaipėdos uosto vartų iki 29 m/s. Tai stichinis meteorologinis reiškinys arba tikrų tikriausia audra. Bangos jūroje 4-4,5 metro. Vėjai artimiausiu metu rims. Užplūs žiemiška karščio banga.“

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, artimiausią savaitę orai Vilniuje dienomis šils iki 5-6 laipsnių, Kaune – 7-9, o Klaipėdoje – 7-8.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)