„Širvintos šiemet tapo vaikystės Kalėdų stotele. Šventiniam laikotarpiui startas duotas. Laukiame visų – mažų ir didelių, jaunų ir senų, greitų ir lėtų – įkvėpti stebuklo nuojautos gurkšnį!”, – įžiebus Kalėdų eglę, sveikinimais dalinasi Širvintų merė Živilė Pinskuvienė.

Šalia spindinčios eglės šiemet stovi 25 metrų ilgio kalėdinis traukinukas. Širvintiškiai ir miesto svečiai kviečiami juo leistis į kalėdinę kelionę, įsiamžinti nuotraukose ir apsidairyti po šventiškai papuoštą miestą.

Centrinėje Širvintų miesto aikštėje įsikūrė šventiniais skanėstais ir gėrimais prekiaujantys nameliai – juose jau kvepia karštu šokoladu ir kitais gardumynais. Jais pasimėgauti darbo dienomis galima 15–20 valandomis, o savaitgaliais ir švenčių dienomis – 12–20 valandomis.

Pasivažinėti tradiciniu kalėdomobiliu galima trečiadieniais–penktadieniais 17–20 valandomis, savaitgaliais ir švenčių dienomis – 16–20 valandomis.

Visą šventinį laikotarpį šalia Širvintų eglutės lauks jaukus kupolas, kuriame bus galima sušilti ir pasiklausyti kalėdinių pasakų. Kupole vyks fotosesijos su Kalėdų Seneliu.

Papuoštu pėsčiųjų tiltu persikėlus į kitą Širvintos tvenkinio pusę, galima pasigėrėti medžio skulptūrų parke „Briedžių takas“ suspindusiomis žvaigždėmis.

Prie skulptūros „Širvinta“ laukia rajono įstaigų ir bendruomenių sukurtų kalėdinių eglučių ir dekoracijų erdvė. Ten pat gruodžio 1–18 dienomis veiks kalėdinis paštas. Kaip ir kasmet, kiekvienas laiško siuntėjas, užrašęs savo vardą bei adresą, sulauks atsakymo iš paties Kalėdų senelio.

Pastaraisiais metais Širvintų miesto eglė vis atsidurdavo internautų dėmesio centre ir buvo tituluojama viena gražiausių šalies eglių. Pernai miestas puošėsi šiaurės pašvaistės spalvomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)