Tiesa, prieš eglės įžiebimą Širvintų rajono savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė teigė, kad šiemet dėl susiklosčiusios pandeminės situacijos miestas buvo priverstas atidėti dar vieną įspūdingą idėją kitiems metams.

„Šįmet eglė nebus ta, kuri kvies atvažiuoti Lietuvos žmones, nes esant tokiai situacijai investicijos nukreiptos į sveikatos sritį. Aš sakau, kad bus kukliai, bet labai gražiai, – „Delfi“ portalui prieš eglės įžiebimą pasakojo Širvintų merė.

„Stengiamės mieste išdėlioti 4-5 erdves, kad žmonės vienoje vietoje nesibūriuotų. Net jei šalyje – karantinas, negalime pavogti iš žmonių Kalėdų.

Pasiūlėme šviečiančias erdves, kur žmonės su šeimomis saugiai galės pasivaikščioti. Pagrindinis akcentas šįmet – šiluma ir jaukumas. Tokia eglės ir viso miesto puošybos tema“, – atskleidė Ž. Pinskuvienė.

Šiemet kalėdinė eglė Širvintose 12 m aukščio. Pagrindinis miestelio šventinis akcentas stovi naujoje aikštėje prieš savivaldybę.

„Pažįstame čia gyvenančius žmones, žinome, kas jiems patinka. Galvodami idėjas, kokia turėtų būti eglė, remiamės į tai, ko nori mūsų žmonės. Po to vyksta daug diskusijų, kas galėjo būti kitaip, geriau, kas kitais metais. Jei ne ši situacija su pandemija, šįmet būtų buvusi dar viena labai gera idėja, bet ją pasiliekame kitiems metams“, – tvirtino Širvintų merė.

2020 metų kalėdinė eglė įžiebta lapkričio 29 dieną, tačiau, kaip ir visur, be masinio renginio, o su transliacija internetu.

Tiek pernai, tiek ir metais prieš tai socialiniai tinklai lūžo nuo pagyrų elegantiškoms Širvintų kalėdinėms eglėms. Pernai pagrindinė žaliaskarė švytėjo balta spalva, ją puošė raudoni žaisliukai ir riestos baltos dekoracijos, primenančios garbanėles.

Viena gražiausių šalyje tituluota Širvintų eglė žmonių pagyrų sulaukė ir 2018, ir 2017 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (226)