Sinoptikas Paulius Starkus LNK teigė, jog gruodžio mėnesio pradžia Lietuvoje numatoma gana šalta.

„Jeigu iki šiol turėjome švelniai žiemiškus orus, turėjome įvairių pavojingų reiškinių – plikledžio, tiek įvairios fazės kritulių, bet temperatūros nebuvo ypatingai žemos. O štai jau ketvirtadienį į Lietuvą ims smelktis šaltesnis oras. Ketvirtadienio dieną daugiau Lietuvoje pamatysime saulės, ypač šalies rytuose, bet temperatūros labiau kris“, – sakė jis.

Antroje ketvirtadienio dienos pusėje temperatūra pradės dar sparčiau kristi, kalbėjo sinoptikas P. Starkus.

„Penktadienis ir šeštadienis yra numatomos tokios jau šaltokos dienos, kartu ir naktys. Bus daugiau pragiedrulių, dienomis galėsime pasidžiaugti saulės spinduliais – ypač penktadienį. Tačiau nebus labai šilta.

Nakties metu, pragiedrėjus, temperatūra penktadienio naktį kris iki 6–11, o vietomis – iki 12–14 laipsnių šalčio. Labai panašiai numatoma ir šeštadienio naktį – tarp 7–12 ir vietomis, kur pragiedruliai ilgiau užsilaiko – 12–15 laipsnių šalčio.

Dienos taip pat išlieka gana vėsios, galima sakyti, kad šaltos. Penktadienį temperatūra neturėtų aukščiau 3–8 laipsnių šalčio ir dienos metu. Šeštadienis šiek tiek švelnesnis – tarp 1–6 laipsnių šalčio dienos metu. Bet jau stiprės vėjas“, – LNK sakė sinoptikas P. Starkus.

Saulėtos dienos džiugins, bet naktys bus itin šaltos, kalbėjo jis.

„Lapkritį, gruodį mažai tų saulėtų dienų turime, tai bent jau saule pasidžiaugsime. Bet tie rytai ir naktys bus daug šaltesnės, žvarbokos“, – orų prognozę pateikė sinoptikas.

P. Starkaus teigimu, temperatūros bus tokios, kad jau tikrai prireiks šiltesnės aprangos.

„Gruodį tikrai būna nemaži svyravimai – tiek nuo nemažų šalčių, tiek prie aukštesnių temperatūrų ir vėjų. O ką matome dabar, tai kitos savaitės pradžioje 10 laipsnių šalčio gal ir nebus, bet sugrįžta kiek šiltesnės oro masės ir kartu – pavojingi reiškiniai. Plikledžiai, didės ir lijundros pavojus, sulauksime įvairių kritulių“, – kalbėjo sinoptikas.

Visą LNK pokalbį su sinoptiku P. Starkumi žiūrėkite čia: