„Būtent iš eglinių lentų. Mes negalime pasakyti, kad šita eglė ne eglinė yra, nes lentos – eglės”, – LNK Žinioms sakė Dailininkų klubo vadovas Arūnas Augutis.

Ant šiųmetės Rokiškio eglės nėra įprastinių kalėdinėms eglėms blizgučių. Sukaltos eglės viršūnėje patupdytas iš medžio išskaptuotas paukštis, o vietomis medinė eglė papuošta žaislais iš veidrodžio gabaliukų ar kitais drožiniais bei medinėmis grandinėmis.

15 metrų aukščio medinę eglę rokiškėnai šiemet skiria krašto unikaliausiam medžio drožėjui, lietuvių liaudies skulptoriui Lionginui Šepkai atminti. Eglės eskizus ir maketus kūrė bei eglės įgyvendinimu rūpinosi Šiaulių universiteto docentas dailininkas Arūnas Uogintas.

Eglines lentas kalėdiniam miesto medžiui padovanojo verslininkai, o panaudota metalinė konstrukcija – sena, todėl Rokiškiui šiais metais eglė nieko nekainavo. Visas iš lentų sukaltos eglės grožis atsiskleis šį savaitgalį ją įžiebus – prožektoriai turėtų ją apšviesti ir iš išorės, ir iš vidaus.

Rokiškio eglė bus įžiebiama Rokiškio Krašto muziejaus kieme gruodžio 8 dieną 18 valandą. Beje, Rokiškis šią dieną tampa ir Kultūros sostine. Rokiškio dvare bus įkurta ir Kalėdų rezidencija, kurioje bus galima susitikti ir su Kalėdų Seneliu iki pat sausio 6 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (141)