Medis šįmet stovi skverelyje priešais savivaldybę. Ši vieta buvo pasirinkta dar pernai, mat 2015-aisiais skambėjo miestiečių pasipiktinimai dėl senosios vietos prie valstybinės Šiaulių kolegijos – esą pagrindinę miesto eglę užgožia rėkiančios mergaitės skulptūra.

Ne tik vieta, bet ir dekoracijos panašios į pernykštes – eglutę puošia tie patys saulę simbolizuojantys šviečiantys elementai. Kaip ir pernai žaliaskarė nėra tikras medis, o eglių šakomis apkamšytas karkasas.

Eglės įžiebimo šventė prasidėjo 17 val. Jos metu vyko muzikos ir šokio pasirodymas „Saulės pagrobimas“, kuriame dalyvavo vietos šokėjai. Šventės metu sveikinimo žodį tarė miesto meras Artūras Visockas.

Taip pat vyko ir koncertas, kurio metu šiauliečiai klausėsi scenos grandų Rūtos Ščiogolevaitės ir Egidijaus Sipavičiaus atliekamų dainų.

Šįmet miesto puošimo konkursą laimėjo ta pati vilniečių įmonė kaip ir pernai. „Švenčių studija“ puošė ne tik pagrindinę eglę prie savivaldybės, bet ir miesto pėsčiųjų bulvarą. Ši studija puošia ir pagrindinę Vilniaus miesto eglę.

Tiesa, šiais metais bus ir naujovių – Vilniaus g. pėsčiųjų bulvarui puošti įsigyta 3D LED instaliacijų. Taip pat buvo nuspręsta, kad pernai buvo nepakankamai apšviesti medžiai, juosiantys aikštę prie savivaldybės, todėl savivaldybė įsigijo ir daugiau šviečiančių girliandų.

Šiauliečiai galės grožėtis ne tik pagrindine miesto egle, bet ir dar trimis eglutėmis, papuoštomis skirtingose miesto vietose. Egles, pastatytas prie Kaštonų alėjos, Šiaurės Lietuvos kolegijos ir Rėkyvos seniūnijoje miestui padovanojo vietos gyventojai.

DELFI primena, užpernai Šiaulių egles lydėjo negandos – praėjus vos kelioms dienoms po pastatymo egles Rėkyvoje ir prie Šiaurės Lietuvos kolegijos nuvertė vėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)