Živilė skaičiuoja, kad savo kiemą taip puošia jau daugiau nei 10 metų – ir kasmet dekoracijų tik daugėja, kiemas šviesėja ir kelia vis didesnę nuostabą. Visgi, moteris susirūpinusi: vietos naujoms dekoracijoms darosi maža.

„Anksčiau dar vaikai padėdavo, o dabar pati visur lipu – ir ant stogų, ir dar kur užsilipu. Tame pačiame kieme prekiauju ir gėlėmis, todėl man labiausiai patinka kiemą puošti po darbo, kai niekas nemato. Puošiu nuo kokios 20 val. iki 2 val. nakties. Naktį geriau matosi visos girliandos. Kiemą pasipuošiu per maždaug savaitę“, – skaičiuoja Živilė.
Živilės Dyglienės kiemas

Moteris priduria, kad tuomet, kai nešalta, puošti gali ir ilgiau – jai tai pakelia nuotaiką. Sunku patikėti, bet pomėgis įspūdingai papuošti kiemą prasidėjo nuo paprasčiausios mažos kalėdinės eglutės.

„Patinka man ta šviesa. Apskritai, man trūksta šviesos. Dabar, kai kiemas apšviestas, tai namie nė nereikia elektros jungti“, – juokiasi Živilė.

Kasmet moters kiemas įsižiebia tuo pačiu metu, kaip ir miesto eglė. Vartai į kvėdarniškės kiemą visuomet atidaryti. „Leidžiu užeiti žmonėms, kurie važiuoja pro šalį. Kiti net nustemba, filmuojasi ir fotografuojasi. Čia net ir grupėmis ateina“, – sako Živilė.

Moteris džiaugiasi, kad aplinkinius pralinksmina visomis spalvomis švytintis kiemas. Laimei, neatsiranda jokių piktadarių, kurie apsilankę kažką sugadintų. Po dekoracijomis šventiniu laikotarpiu Živilė netgi palieka saldumynų ir kitų dovanėlių vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)