Socialiniuose tinkluose kyla nauja Kalėdų eglių žvaigždė - Šalčininkų miestelio eglė. Kaip informuoja Šalčininkų seniūnijos seniūnas Gžegožas Jurgas, eglės – karalienės idėja išsirutuliojo dėl ankstesnių papuošimų analizės, gaunamų atsiliepimų ir pasiūlymų.

„Vienas iš minčių ir buvo eglės – karalienės vizija. Karaliai ir karalienės – vieni dažniausiai pasakose sutinkamų personažų. Be to, karalienė asocijuojasi su švelnumu, dosnumu, dovanomis, šventiškos nuotaikos kūrimu, kas kuo puikiausiai tinka Kalėdų laikotarpiui. Todėl ties šia mintimi buvo sustota. Eglės dekoravimo vizija buvo tobulinama, o konkretų sumanymo įgyvendinimo būdą pasiūlė konkursą laimėjusi UAB „Lumidėja“, – apie idėją pasakoja seniūnas.

Anot jo, svarbiausia, kad įgyvendintame Šalčios karalienės sumanyme žmonės atpažįsta karalienės įvaizdį, o kiekvienas šiame įvaizdyje atranda savo personažą: „Ir, ko gero, tai yra svarbiausia, tai priartina eglę prie kiekvieno žmogaus ir sukuria šventinę nuotaiką kiekvieno asmenybėje."

Eglė, Šalčios karalienė, savivaldybei atsiėjo 19810 Eur, verslininkai apmokėjo eglės puošimo išlaidas. Džiugu, kad paramą Šalčininkų miesto šventiniam papuošimui verslininkai skiria ir po eglės įžiebimo, todėl savivaldybės dalis neabejotinai dar labiau mažės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)