Ketvirtadienį Katedros aikštėje darbininkai skuba pabaigti paskutinius eglės puošybos darbus. Aplink eglę sukrautos eglišakės, naudojamas keltuvas. Žaliaskarė jau padabinta ir šventiniais žaisliukais.

Žvelgdami į nuotraukas galite pamatyti, kad eglė surenkama iš metalinių konstrukcijų.

Žiemos švenčių sezono pradžią Vilnius skelbs lapkričio 28 dieną. Šeštadienio vakare bus įžiebta pagrindinė Lietuvos eglė Katedros aikštėje. Tradiciškai, eglės puošybos idėja nebus atskleista iki pat iškilmingo momento, kurį visi išvys ekranuose, jaukioje ir saugioje savo namų aplinkoje.

Gruodžio 5 dieną nušvis ir antroji eglė Rotušės aikštėje. Pasivaikščioti po miestą nesibūriuojant ir saugiai grožintis žaliaskarėmis bus galima iki pat sausio 7 dienos.

„Tradicinių renginių atšaukimas – liūdna žinia tiems, kas jas ilgai planavo, organizavo ir investavo, tačiau „Kalėdas sostinėje“ mes paversime kitokia šventimo forma, grįšime su spalvinga naujų idėjų ir pasiūlymų programa, o svarbiausia – visi dabar turime pasistengti, kad atlaikius antrą bangą ji ir būtų paskutinė, kad gyvybė grįžtų į miesto gyvenimą ir daugelį suplanuotų ir jau sukurtų šaunių projektų mes galėtume įgyvendinti kitą žiemą“, – žada „Kalėdos sostinėje“ organizatoriaus Vilniaus kultūros centro vadovas Paulius Jurgutis.

Kalėdų miesteliai iš Vilniaus Katedros ir Rotušės aikščių ar Dizaino skvero žiemos švenčių metu persikels į elektroninę erdvę – Vilnius kviečia verslininkus registruotis į e. Kalėdų miestelį, kad savo dovanas, suvenyrus ir paslaugas galėtų skelbti www.kaledossostineje.lt. Gruodį virtualioje erdvėje taip pat bus galima rasti dar daug kitų įdomių alternatyvų.

„Šiemet tokie jau metai, kai įprastoms miestą džiuginančioms veikloms reikia ieškoti alternatyvų. Vasarą meno kūrinius iš galerijų iškėlėme po atviru dangumi į akciją „Menas be stogo“, žiemą Kalėdų miestelius dėl saugumo keliame į internetą – nors emocija ir nebus ta pati, tačiau tai bent dalinai kompensuos pandemijos sukurtus ribojimus ir leis vilniečiams pasidžiaugti įdomiomis kalėdinėmis dovanomis“, – sakė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

E. Kalėdų miestelyje kiekvienas, nekeldamas kojos iš namų, galės apsipirkti saugiai ir patogiai. Tai bus puiki abipusiai naudingų mainų galimybė visiems – ir verslininkams, kurie visus metus rengėsi šventiniam sezonui, ir įpratusiems ieškoti dovanų tradicinėse kalėdinėse mugėse.

Specialioje www.kaledossostineje.lt svetainės skiltyje e. Kalėdų miestelis bus pateiktas prekybininkų sąrašas bei nuorodos į jų svetaines, kur kiekvienas lankytojas turės iš ko pasirinkti ir bus šiltai ir saugiai aptarnautas. Virtualusis e.Kalėdų miestelis veiks nuo 2020 metų gruodžio 1 dienos iki pat šventinio sezono pabaigos 2021 metų sausio 7 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)