Nedidelės eglučių įžiebimo šventės turi savo privalumų, nes čia beveik visi vieni kitus pažįsta. Eidamas pagrindiniais miesto takais gali dažnai išgirsti, kaip susitinka kaimynai, bendramoksliai ar jau prieš dešimt metų mokyklą kartu pabaigę draugai. Eglutės įžiebimo šventė tampa gražia tradicija, kai nedidelių miestelių gyventojai turi galimybę sugrįžti iš didžiųjų šalies ir net pasaulio miestų ir prisiminti, kaip gera buvo gimtinėje, teigiama pranešime spaudai.

Jau nuo liepos mėnesio daugybė žmonių stengėsi, kad 2019 metais Raseiniai nušvistų naujomis spalvomis. Pagrindiniais iniciatyvos „Kalėdos Raseiniuose“ (iniciatyva miestui papuošti) organizatoriais - savanoriais tapo du raseiniškiai: Vilius Stankevičius bei Raseinių rajono kultūros centro scenografė bei dailininkė Renata Lauraitytė. Jie su rajono savivaldybės bei Raseinių regiono kultūros centro darbuotojų bei rajono verslininkų pagalba pasistengė, kad šių metų Šv. Kalėdos Raseiniuose būtų ypatingos.

Savanoriai parengė detalų puošybos planą, kurį išpildyti padėjo gyventojai ir vietiniai verslininkai. Akcijos metu buvo surinkta 9000 eurų, šią sumą pridėjus prie Raseinių rajono savivaldybės skiriamo biudžeto, miesto puošybos darbai įsibėgėjo. Gatves papuošė įvairios kalėdinės dekoracijos, parkuose buvo sukurtos lempučių alėjos bei arkos, o Žemaičio aikštėje, kaip ir kasmet, suspindo „laimės šuliniai“. Daugelis senųjų dekoracijų pakeitė savo vietą, taip buvo pritaikytos labiau tinkamoms erdvėms.

Vienas „Kalėdos Raseiniuose“ iniciatorių Vilius Stankevičius sako: „Pati mintis kilo dar 2017 metais, kai Raseiniai turėjo turbūt vieną baisiausių eglių istorijoje, kurią aš pavadinau „suneštine“.“ Tai ir įkvėpė pašnekovą imtis iniciatyvos ir padėti „Raseiniams žengti į XXI amžių ir turėti karkasinę - šiuolaikišką eglę.“

Anot jo, toks pasirinkimas taip pat prisideda prie aplinkos saugojimo, kadangi nebereikia kirsti gyvos eglutės.

Pirmosiomis gruodžio dienomis miestą papuošė ir dailiai dekoruoti Raseinių autobusų parko autobusai. Ledinės šviesos, imituojančios šypsenas, nušvietė Raseinių rajono bei visos Lietuvos kelius. Autobusų stotis taip pat suspindo naujomis šviesomis, nes stoties bei dirbtuvių sienas papuošė rankų darbo instaliacijos, kurios vaizdavo žaliuosius autobusus. Šiuos papuošimus pagamino patys Raseinių autobusų parko darbuotojai! O stoties viduje galima išvysti dar 2011 metais Kauno rotušės aikštę puošusios eglutės iš plastmasinių butelių maketą. Pravažiuodami Raseinius tikrai atkreipsite dėmesį į žalia spalva išsiskiriančią Raseinių autobusų stotį.

Šventiniam mėnesiui intensyviai ruošėsi ir rajono Savivaldybė. Čia beveik kiekvieną dieną vykdavo susirinkimai, kurių metu buvo organizuojamas pasiruošimas didžiajam gruodžio 8-osios renginiui, derinamas viešinimo planas bei komunikuojama su visų šventinių iniciatyvų organizatoriais bei iniciatoriais. Raseinių rajono savivaldybė tapo tikru pasiruošimo centru ir pats rajono meras Andrius Bautronis svariai prisideda prie švenčių mieste organizavimo. Verta paminėti, kad savivaldybės pastato langai apšviesti trispalvės spalvomis ir visą mėnesį čia gros muzika, priminsianti visiems, kad šventės jau artėja!

Galiausiai vakar (gruodžio 8-ąją) vykęs kalėdinės eglutės įžiebimo renginys „Paragauk Kalėdų“ sukvietė raseiniškius bei miesto svečius. Raseiniuose jau nuo pat ryto skambėjo muzika, o po pietų visai šalia Nepriklausomybės gynėjų aikštės įsikūrė ir įvairiausių kalėdinių dovanų įsigyti siūlę prekeiviai. Vis dėlto didžiausia dienos sensacija tapo visai nesenai televizijos ekranuose matytas kalėdinis traukinukas. Prie jo žmonės būriavosi visą dieną ir netgi po renginio norinčiųjų pasivažinėti minia nemažėjo. Išpuošta transporto priemonė ratus aplink eglutę suko iki pat 21 valandos. Visų žvilgsnius prikaustė ir scenoje pasirodžiusi Laura Remeikienė su draugais. Ne vien dainomis, bet ir interaktyviomis veiklomis ji džiugino pirmose eilėse susibūrusius vaikus. Galiausiai prie atlikėjos scenoje prisijungė Kalėdų Senelis, savivaldybės meras bei miesto puošimo iniciatyvos autoriai ir visi kartu įžiebė Raseinių miesto Šv. Kalėdų simbolį – eglę.

Nespėjote aplankyti Lietuvos regionų, bet norite pajausti tą nepakartojamą kalėdinę dvasią mažesnėje bendruomenėje? Raseinių rajono savivaldybė kviečia gruodžio 21-ąją susitikti Raseiniuose. Visai prieš pat didžiąsias metų šventes čia vyks didžiulis šventinis koncertas. Kalėdinėje mugėje galėsite išsirinkti paskutinės minutės dovanų bei pamatyti nepaprastą Raseinių miesto eglę! Daugiau informacijos galite sužinoti apsilankę Raseinių rajono savivaldybės facebook paskyroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)