Nors kurorte prie Kurhauzo pastatyta eglutė nėra natūrali, jos kūrėjai naudojo natūralias šakas, puošyba padėjo sukurti itin natūraliai atrodančią Kalėdinę simboliką. Eglės puošybai panaudota jūrinė ir etnografinė tematikos, tad eglė lyg apgaubta trapaus tinklo skraiste.

Tiesa, apie šventinę programą šventės organizatoriai nebuvo linkę pasakoti iš anksto, šiais metais nuspręsta intrigą išlaikyti iki paskutinių šventinio minučių.

Palangos eglutės įžiebimas

Skambant muzikiniam-meniniam Palangos kamerinio choro sveikinimui tamsų vakarą nušvietė specialūs ugnies ir lazerių efektai.

„Ištisus metus žaliuojanti eglė - tai šviesos ir vilties simbolis, tad šiemet žiebdami Kalėdų eglę ne tik apmąstysime baigiantį apsisukti metų ratą, bet ir kviesime visus uždegti taikos ir meilės žiburėlius savo širdyse“, - teigia Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorė Vita Petrauskienė.

Šių metų šventes, deja, ne visi gali sutikti su artimaisiais, savo namuose, tad ir per eglutės įžiebimą bei kitus šventinius renginius žmonės kviečiami burtis su taika ir meile širdyse.

Žiemos ramybe jau pradėjusi gyventi Palanga penktadienį vėl prisipildė jaukaus šurmulio – pažiūrėti žaliaskarės ir aptarti, kokia gi ji šiemet, sugužėjo žmonės iš visos Lietuvos. Vieniems kelionę į eglučių įžiebimą jau tapo sena šeimos tradicija, kiti gi tik šiais metais atranda į žiemišką ramybę grimztančio pajūrio grožį.

„Neįprasta eglė, bet panaši į tikrą, o tinkas, na, nežinau, gal ir įdomi mintis“, - sakė su draugu į pajūrį užsukusi kaunietė.

Palangiškė tikino, kad jai savo miestelio eglutės visuomet gražiausios, jaukios, o šventė visuomet laukiama.

„Nereikia jai varžytis, kaip Vilnius ir Kaunas daro. Ši, Klaipėdos, kitos mažesnių miestų, kur kas jaukesnės“, - įvertino iš Plungės atvykusi šeima.

„Eglutės, kokia ji bebūtų, vaikams yra didžiausias džiaugsmas, todėl mes čia“, - nusišypsojo dviejų mažylių mama iš Vilniaus.

Palanga savo gimtadienį sutinka ne su viena eglutė. Basanavičiaus gatvėje smalsuolius vilioja visa alėja.

Šventės organizatoriai įspūdingu šviesų šou kviečia kiekvieną įžiebti savo širdis negęstančia šviesa ir paruošti mintis šventiniam laikotarpiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją