Neįprasta puošmeną baseine įgyvendinę „Oktopuso“ narai dvidešimt metų puošė ir Platelių ežerą. Praėjusiais metais baseino naujovę žmonės sutiko su nuoširdžia nuostaba ir aplankyti eglutės žmonės keliavo būriais. Tad šiais metais nardymo instruktorius Vilius Vainora su artimaisiais ir bendraminčiais vėl neria „įžiebti“ eglutės baseino dugne. Jauniausiam komandos nariui 12-mečiui Rokui Zumbrickui tai pirmas eglutės „įžiebimas“, tačiau jis tam ruošėsi jau ne vienerius metus.

„Nardinti eglutę teks pirmą kartą. Nardau jau ketverius metus. Svarbiausia išlaikyti pusiausvyrą“, – atvirauja Rokas.

Narai sako, kad Plateliuose ilgus metus gyvausi tradicija, kai eglutę puošdavo ir nardindavo į ežerą, šiais metais bus nutraukta. O štai nardinimas į baseiną, tikimasi, taps gražia ilgamete tradicija.

Kalėdinės eglutės puošimo ceremonija įvyko 9 metrų gylio ir 8 metrų pločio nardymo šachtoje. Ši nardymo šachta vienintelė tokia Baltijos šalyse.

Drąsiausiųjų šiais metais laukia dar viena nauja pramoga – prie eglutės po vandeniu laukia dovanų maišas ir Kalėdų senelio krėslas. Jame bus galima ir nusifotografuoti. Be to, čia atėję žmonės gali ne tik grožėtis, bet ir papuošti po vandeniu esančią eglutę savo žaisliukais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)