Norvegijoje gyvenantys broliai iš Biržų išvyko būdami dar maži, bet meilė ir prisiminimai savo kraštui juos aplanko iki šiol. Šiuo metu vyresnysis brolis Mantas studijuoja architektūrą Osle, o jaunesnysis Arūnas trečius metus mokosi kulinarijos Prancūzijoje.

„Norvegijoje gyvename mieste Sandefjord. Prancūzijoje studijuoju mieste La Rochelle", – pasakojo Arūnas.

Brolių kompetencijos tiek kulinarijoje, tiek ir architektūroje susijungė į vieną – meduolinę Biržų pilį.

Pasak brolių, idėja gaminti kažką iš meduolių kilo Arūnui, o Mantas pasiūlė pagaminti Biržų pilies rūmus. Rūmų brėžinius jie susirado nekilnojamųjų kultūros vertybių registro tinklapyje. Viskas buvo perbraižyta į kompiuterio programą, o vėliau brėžiniai buvo perspausdinti ant kepimo popieriaus. Ant jo buvo gaminamos ir kepamos pilies rūmų statybai reikalingos detalės.

Broliai paskaičiavo, kad rūmų saldėsiui pagaminti reikėjo sunaudoti 2,5 kilogramo meduolių tešlos. Iš jos buvo pagaminta 20 detalių.

„Užtrukome penkias dienas, sunaudojome beveik tris kilogramus meduolių tešlos ir daug diskutavome, kol atkūrėme Biržų pilį. Pilies išmatavimas 55 cm x 21 cm, o aukštis 25 cm", – pasakojo Arūnas.

Biržų pilis buvo pasirinkta neveltui: tai yra vienas iš ryškiausių prisiminimų, kuris vaikinams liko iš šio krašto.

„Lietuviškomis ir biržietiškomis šaknimis mes visada didžiuojamės, jų nesigėdijame ir neslepiame. Mes turtingi savo gražia istorija. Ja galime didžiuotis prieš kitus kraštus. Istoriją turime pažinti, pasakoti ir kurti“, – pasakojo broliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)