„Go Vilnius“ pranešime žiniasklaidai skelbiama, jog keliauti šventiškai išpuoštuose traukiniuose galima bus nuo lapkričio 27 d. iki sausio 2 d. Vilniaus miesto plėtros ir turizmo agentūra „Go Vilnius“, bendradarbiaudama su Lietuvoje ir užsienyje keliones traukiniais organizuojančia bendrove „LTG Link“, kviečia pirmiesiems išbandyti ypatingas keliones maršrutais Kaunas-Vilnius bei Klaipėda-Vilnius. Tuo pačiu traukiniu bus galimybė ir sugrįžti namo į Kauną, į Šiaulius ar pajūrį.

„Vilnius prieš kiekvienas Kalėdas tampa traukos centru, į kurį praleisti dieną ar visą savaitgalį su šeimomis atvyksta lankytojai iš įvairiausių šalies kampelių. Norime, kad ypatinga šventinė patirtis sostinėje prasidėtų jau pakeliui, todėl dėkojame „LTG Link“, kurie atsiliepė į mūsų kvietimą prisidėti prie šventinio projekto. Tikime, kad važiuodami išpuoštais traukinių vagonais Vilniaus svečiai pajus kalėdinę atmosferą, pasikraus šventinės nuotaikos, o ši kelionė taps dar viena įsimintina pramoga“, – sako „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.

Abiejuose traukinių maršrutuose bus įrengta po vieną kalėdinį vagoną. Tarp Kauno ir Vilniaus kursuojančiame traukinyje kalėdinė erdvė įsikurs antrojo vagono antrajame aukšte, o tarp Klaipėdos ir Vilniaus riedančiame traukinyje – antrajame vagone. Abiejų vagonų vidaus dekoru pasirūpino M. Petruškevičius, įkvėptas dar XIX a. pabaigoje išgarsėjusio prabangaus Rytų Ekspreso, kuriuo keliaudavo ryškiausios pasaulio istorinės asmenybės.

AA Studio nuotr.

„Visuomet stengiamės keleiviams suteikti pačias maloniausias keliones. Džiaugiamės galimybe paįvairinti šventinę potyrius, prisidėti prie kalėdinės nuotaikos kūrimo bei paskatinti žmones rinktis tvarų keliavimo būdą. Esame įsitikinę, kad per šias šventes kelionė traukiniu žmonėms ne tik padės nusigauti iš taško A į tašką B, bet ir suteiks unikalias patirtis – tiek vykstantiems į sostinėje laukiančias pramogas, tiek norintiems aplankyti artimuosius“, – sako „LTG Link“ verslo vystymo ir rinkodaros vadovė Dovilė Aleksandravičienė.

Specialiai šventėms sukurtame traukinių vagonų interjere dominuoja retro atmosfera – aplinką puošia bent šimtmetį atgal nukeliantys senoviniai toršerai, stalinės lempos, patefonai, o šventinę nuotaiką kuria jauki muzika ir ore tvyrantis kalėdinis aromatas.

„Turėjau galimybę išmėginti kelionę visame pasaulyje garsiu, filmuose ir knygose aprašytu Rytų Ekspreso traukiniu – vykau maršrutu Venecija-Londonas. Tai buvo kelionė laiku, kurios esmė visai ne maršrutas, o atmosfera pačiame traukinyje. Jame tvyro absoliuti prabanga, viskas atrodo tikra, nesuvaidinta ir sustyguota iki smulkmenų – nuo aukščiausios klasės restoranų, iki aptarnavimo ir užburiančių vaizdų pro langą. Bent dalį šios ypatingos patirties nuo šiol galės pajusti ir kalėdiniu traukiniu į Vilnių keliaujantys žmonės“, – sako M. Petruškevičius.

Traukiniai su kalėdiniais vagonais keliautojų lauks penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais, keli reisai numatyti ir darbo dienomis. Traukiniai vyks įprastu grafiku, tačiau galimos išimtys dėl planuojamų eismo pertraukų – kelio ruožo remonto darbų. Naujausią informaciją apie maršrutų tvarkaraščius kaip visuomet galima rasti internetinėje svetainėje www.traukiniobilietas.lt.

„LTG Link“ taip pat primena, kad šventiniu laikotarpiu traukiniais galima siųsti ir dovanas bei siuntinius, kurie artimuosius pasieks dar tą pačią dieną net intensyviausiu šventiniu laikotarpiu.

Kalėdiniai maršrutai iš Klaipėdos į Vilnių ir atgal vyks kartą per dieną, o tarp Kauno ir sostinės šventinis traukinys kursuos net tris kartus per dieną. Primenama, kad šiuo metu traukiniuose galioja sustiprintos saugumo priemonės – visos kelionės metu būtina dėvėti kaukes ir laikytis visų kitų bendrųjų sveikatos saugumo reikalavimų.

Kalėdinės akcijos organizatoriai: Vilniaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių ir turizmo skyrius bei agentūra „Go Vilnius“. Visus šventinio laikotarpio pasiūlymus galima rasti polapyje www.govilnius.lt/kaledos.